PDA

View Full Version : hernie

ana
16-01-2004, 14:20
Buna ziua,

Obisnuiesc sa fac zilnic exercitii pentru intarirea musculaturii abdominale. Va rog sa imi spuneti daca este necesar sa le intrerup sau sa fac doar un anumit tip de exercitii, avand in vedere urmatoarele:
- concluziile unei recente endoscopii digestive superioare au fost: hernie gastrica transhiatala (linie Z prezenta) si volvulus gastric.
- epigastralgii moderate, dar frecvente, mai ales dupa mese.
- varsta: 29 de ani.

Multumesc,
Ana

Dr.S.Damian
23-01-2004, 15:31
Da, eu cred ca ar trebui sa iti rezolvi mai intai hernia si apoi sa te apuci de exercitii.
Presiunea intraabdominala care apare in timpul exercitiilor ar putea impinge stomacul prin orificiul hiatal, agravand hernia. Nu m-am mai intalnit cu asemenea situatie, deci e bine sa mai ceri o parere, eventual de la chirurg, insa eu cred ca asa ar fi mai bine.
Banuiesc ca stii ca intarirea peretelui abdominal nu influenteaza in bine evolutia herniei hiatale.

Pentru cei ce mai citesc aici si nu stiu ce e hernia hiatala: este vorba de patrunderea fundului stomacului la nivelul orificiului prin care esofagul trece din toarce in abdomen. Cu alte cuvinte, stomacul trece prin diafragm direct in cavitatea toracica, pe langa esofag.
Volvulusul este o rotire in ax a unui organ cavitar.

Ana
26-01-2004, 13:57
Multumesc mult pentru timpul acordat.
Ana

volei
18-04-2006, 11:12
am o prblema,nepotelul meu de trei luni are volvulus gastric.As vrea sa stiu daca este recomandata operatia,exista riscuri?Se poate trata si altfel.Astept raspuns urgent daca se poate.Va multumesc.

Dr.S.Damian
19-04-2006, 21:17
Acest lucru poate fi decis numai de catre chirurg. De obicei se opereaza, daca nu se poate rezolva prin alte manevre.