PDA

View Full Version : hipotiroidie

criva
20-01-2004, 13:36
Imi place site-ul asta la nebunie. De aceea, mai indraznesc cu o intrebare, cu toate ca nu stiu daca are rost sa o postez aici. Oricum, incerc...

D-le doctor,
dupa toate simptomele pe care le am (in primul rand ingrasare excesiva, balonare, constipatie, ... si bineinteles o jena in zona gatului, mai ales cand ma enervez sau cand consum anumite alimente (care nu cedeaza la Ca, antihistaminice etc.), uneori am fata umflata si parca gatul este mai gros, mai umflat (nu-mi gasesc termenii potriviti) ... se pare ca este vorba de o hipotiroidie.
Din cate am citit, se trateaza doar sub supraveghere medicala, cu tot felul de hormoni, T3, T4 s.a.m.d...

Intrebarea mea este: exista vreun tratament naturist pentru hipotiroidie, tratament care nu prezinta riscul unor efecte secundare precum tratamentul hormonal de care spuneam ???

Astept cu nerabdare (si cu speranta unui raspuns pozitiv )raspunsul dv.
Cu respect,

Cristina V.

:)

Dr.S.Damian
24-01-2004, 23:27
Tu in primul rand trebuie sa ajungi la un endocrinolog, fiindca desi simptomele descrise de tine pot sugera existenta unei hipofunctii tiroidiene, exista si posibilitatea sa nu fie vorba de asa ceva ci de manifestari fara legatura cu secretia glandei tiroide.
Eu nu cunosc tratament naturist pentru hipotiroidie, insa este posibil sa existe.
Ai nevoie sa faci cateva determinari hormonale.