View Full Version : pro-inima
iftimieciprian
20-01-2004, 19:07
domnule in ultimul timp am inceput sa transpir noaptea in timp ce dorm , iar ziua e o nebunie mie cald belea ,si acuz o durere usoara in dreptul inimi .
am fost la medicul cardiolog si ma diacnosticat cu iritarea muschiului cardiac sau inflamarea muschiului cardiac
credeti ca este din cauza greutatilorprea mari sau din cauza ca sunt un tip mai nervos???ce-mi recomandati sa fac???sa o las mai moale sau sa ma las definitiv???credeti ca o sa scap de aceasta caldura pe care o am???cardiologul mia spus ca noi sportivii de forta suntem predispusi la o moarte subita.aveti idee cam la ce sa referit???ca medicatie mi-a prescris Metroprolol daca nu cumva am gresit denumirea medicamentului si Sanax.
Cu respect (Ciprian)
Dr.S.Damian
25-01-2004, 09:58
Probabil ca diagnosticul a fost “miocardita”.
Parerea mea este ca trebuie sa intrerupi un timp antrenamentele grele (2-3 luni), urmezi tratament, in acest timp poti face antrenament usor de intretinere, apoi mergi din nou la cardiolog si/sau la medic sportiv pentru o evaluare generala cu atentie mai mare pe cardio-respirator, si in in functie de rezultat se va putea lua o decizie pentru viitor.
Ce spunea dl. doctor cardiolog este adevarat intr-o oarecare masura, insa mai predispusi la moarte subita cardiaca sunt sportivii de anduranta, de exemplu alergatorii de “cursa lunga”, deoarece acestia sufera in timp o hipertrofie ventriculara, ceea ce poate sta la baza unor probleme de de irigatie sanguina ce conduce la aparitia unor aritmii cu efect letal.
"Acum vine si io cu o intrebare": Concluzia care este pana la urma sportul in general si mai ales culturismul este benefic pentru sanatate sau dincontra? Asta mai ales vis a vis de inima pentru ca in jurul acestui subiect, inima si culturismul, planeaza asa o nebuloasa, peste care preferam sa trecem, sau sa facem abstractie. Asta ca sa nu mai zicem ca "tic tacul" este unul dintre cele mai vitale organe si delicate in ceea ce priveste orice problema, care exista cu acest organ -inima.
Dr.S.Damian
26-01-2004, 22:11
Categoric este benefic.
VIOREL67
26-01-2004, 22:20
ca este benefic sau nu ..aici putem sa facem o dezbatere destul de lunga...
sunt destui sportivi si aici ma refer la nume sonore care au dat ortul popi,si aveau o viata exemplara din punct de vedere medical..dar totusi ..seful ala mare le-a oprit activitatea:))sadic sau nu eu chiar nu imi pun problema ca daca fac imi pastrez cat de cat ritmul si prelungesc agonia vietii..:rolleyes:
Sa fim macar realisti ...aici...
ca este benefic..da sunt deacord ca o goroaza de transformari in bine le-am vazut pe pielea mea..dar de aici pana sa ma pronunt eu Viorel ca imi prelungesc macar cu o clipa viata..ehhheee..drum lung...
tot soarta cred ca decide..
sa nu supar lumea medicala....
:rolleyes:
Viorele, nu asta era problema, ca mai punem ceva ata pe mosor sau nu, prin culturism. Problema este daca ne ologim sau ne putem creea probleme medicale prin practicarea acestui sport. Sa zicem ca traim tot atat cu sau fara culturism, sau orice alt sport, ideea este daca calitatea vietii (a sanatatii) ne-o putem imbunatatii sau din contra prin practicarea unui sport, in cazul nostru culturism.
VIOREL67
30-01-2004, 23:28
Calibra frate ..tu cum te simti?asta este raspunsul acum !
Eu spun ca ma simt bine..si sincer pauza de fiare o am de nici mai mult nici mai putin decat 20 de ani
;)
diferenta ca acum un an si jumatate eram gras(inca mai sunt dar nu la cotele alea)am pe romaneste suflu(inainte daca urcam 3 etaje il bateam pe depanatorul de la lifturi cand il prindeam)....intr-un cuvant ma simt bine
Cu sportul ,la fel cum se intampla in viata....cred ca este treaba aia cum iti este scris(referitor la ologire)...
Referitor la culturism ca sport nu stiu sau nu vreau sa deschid o polemica acum(DOCTORE stie parerea mea)dar majoritatea care spun ca fac culturism(si sunt destui)se mint ,din simplu motiv ca nu il practica...
Pt. mine culturismul este un sport care trebuie sa te insori(mariti) pe viata.Ca mergem la sala si ne antrenam atat cat cunoastem si mai ales atat cat putem ..aia este o alta problema.
Eu unul sunt fascinat de culturism,imi place,dar nu pot sa ma numesc practicatn al lui,doar poate ceva pe langa el.
Dar scriu atatea fara rost....in primul rand consider acest mod de viata unul benefic din moment ce imi modific corpul,organismul cum vreau eu si nu cum vrea muschii lui.:))
numai de bine!
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.