PDA

View Full Version : trosnitul coloanei

Unregistered
21-01-2004, 10:39
Sal. Serban. Am si eu o intrebare... Am de mult ticul de a-mi trosni coloana vertebrala. Acum daca stau prea mult nemiscat in orice pozitie, cand ma misc coloana mea scoate niste sunete absolut remarcabile. Banuiesc ca nu e prea indicat sa-ti trosnesti coloana:) , dar e, oare, foarte grav daca ai facut-o mult timp, mai ales ca eu am si niste dureri care ma mai apuca din cand in cand (say no, pleeeaaase:) )?
Lucrez mult la birou si am si niste probleme cu scolioza, cred.
Multam fain.

Dr.S.Damian
21-01-2004, 23:13
Intr-adevar nu este o idee prea buna sa provoci voluntar acele zgomote; incearca sa te dezmortesti prin miscari lente de stretching.
Despre originea zgomotelor articulare am intalnit 2 teorii: lichidul articular creaza tensiune superficiala si cand se desprind capatele se aude zgomotul (ca atunci cand dezlipesti doua geamuri cu apa intre ele) sau alta explicatie, ligamente calcificate care se destind cu zgomot.
La birou trebuie sa ai totdeauna o pozitie corecta (si nu asa cum stau eu acum cand iti scriu mesajul :D) si sa te ridici din cand in cand sa te dezmortesti prin exercitii de stretching. In cartea mea gasesti toate informatiile de care ai nevoie in privinta asta.

mercutio
22-01-2004, 08:36
Eu eram cel care a pus intrebarea. Mi se intampla din cnd in cand ca, desi ma loghez, sa-mi afiseze mesajele ca unregistered.

Multmesc de sfat (as fi jurat ca o sa ma indemni spre exercitiile de stretching:) ). Am cautat ieri cartea, dar nu am gasit-o pe la cateva librarii din centru.

Dr.S.Damian
22-01-2004, 22:42
Sa stii ca nu te-am indrumat spre stretching din motive de marketing, ci fiindca intr-adevar sunt cele mai indicate exercitii.

Ca o lamurire pentru toata lumea: in tara asta, daca scrii o carte te alegi exact cu PRAFUL DE PE TOBA! Adica si daca mi-o cumparati si daca nu, bugetul meu ramane cam acelasi.

Nu stiu de ce nu se gaseste la librarii. Ori se vinde in nestire (ceea ce ma indoiesc), ori sunt neseriosi astia de la editura. Faceti-mi si voi un pustiu de bine si trimiteti niste mailuri la editura in care sa ziceti ca nu o gasiti la librarie, poate se impulsioneaza putin treaba :)

mercutio
23-01-2004, 09:54
Mie care sunt editor imi spui cum sta treaba cu imbogatitul din carti? Mai degraba din fier vechi....

Chestia cu indemnatul spre stretching era o gluma....

Dr.S.Damian
23-01-2004, 15:16
Stiu ca ai glumit.

Unde esti editor? (daca vrei poti sa-mi raspunzi pe PM sau daca e vreo problema poti sa nu raspunzi, nu ma supar).