PDA

View Full Version : Coloana

Calibra
21-01-2004, 11:56
Am tot auzit pareri si pareri despre unele exercitii de culturism cu grad de risc mai ridicat in ceea ce priveste sanatatea sportivilor, cum ar fi: genuflexiunile, fandarile, presele pentru coapse si gambe, indreptarile. Pana la urma si la coada, care este adevarul, sunt periculoase pentru sanatate sau nu? Asta ar fi unu la mana si doi la mana, eu sunt suspect de o spondiloza cervicala, "bara in spate" in cazul meu se recomanda sau nu?, ca si restul exercitiilor prezentate mai sus (presa si indreptari)?

Dr.S.Damian
25-01-2004, 12:24
Riscul provine din nesansa unei accidentari, care este provocata de folosirea unei greutati mari intr-o forma de executie incorecta. Accidentari pot aparea si la o greutate mai mica, dar cu un mod de executie defectuos sau insuficient incalzit.
Nici un exercitiu de culturism nu este periculos pentru sanatate, ci din contra, benefic. Trebuie doar sa ai grija la forma corecta si sa alegi cu atentie greutatea adecvata.
In cazul tau (spondilza incipienta), bara in spate nu afecteaza direct coloana cervicala. Trebuie sa lucrezi muschii gatului, fara greutati, prin exercitii de intindere.

Calibra
26-01-2004, 10:26
Ar fi perfect daca ma puteti indruma catre acele exercitii de intindere, de care spuneti. Daca sunt cele din cartea dumneavoastra "Stretching - secretul flexibilitatii" , deja pe acestea ( ex. 21 si 22) le-am pus in practica, in schimb daca mai va vin in minte si altele, poate mi le spuneti si mie.

Dr.S.Damian
26-01-2004, 22:23
In afara de exercitiile pentru musculatura gatului, este important sa lucrezi si exercitiile pentru spate, deoarece coloana este sustinuta in pozitie corecta de toti muschii adiacenti, nu numai cei de la nivelul gatului.