PDA

View Full Version : Proteinele si urmarile

Calibra
21-01-2004, 12:04
Am observat o chestiune destul de neplacuta in legatura cu administrarea de proteine "praf", asta cel putin in cazul meu si al unui prieten cu care merg la sala. Dupa administrare o perioada de timp creeaza gaze, lucru neplacut pentru noi si cei din jurul nostru, daca intelegeti :) ....... Este normal? Daca nu ce este de facut?

Dr.S.Damian
25-01-2004, 10:55
Este destul de normal, sau sa-i zicem explicabil: o parte din proteine ajung in colon nedigerate unde sunt supuse unui proces de fermentatie si putrefactie, ceea ce conduce la acumulare de gaze, cu balonare si flatulentza.
Solutia este sa mai micsorezi portiile, sau sa iei portii mai mici si mai multe. Ai putea de asemenea sa asociezi un timp un complex de enzime, ca Trifermentul, Mezym, Digestal, TryEnzyme (2-3/zi).

Calibra
26-01-2004, 10:19
Ok. Sa zicem ca voi lua unul din medicamentele prezentate de dumneavoastra mai sus. Cat timp sa iau acest medicament? Dupa intreruperea administrarii ce se intampla?

Dr.S.Damian
26-01-2004, 22:21
Il iei 2-3 saptamani, apoi intrerupi si lasi organismul sa isi adapteze secretiile enzimatice la necesitati. Dupa ce intrerupi, in mod normal nu ar mai trebui sa ai problemele pe care le aveai inainte.

Calibra
07-02-2004, 11:25
Am fost la doctorul de familie sa-l intreb care din medicametele de mai sus mi le recomanda. Si mi-a dat altceva, se numeste PANZCEBIL, care e tot una cica cu tryenzime. Nu stiu daca e a sa sau nu dar cert este ca am scapat de problema neplacuta si ma simt super. Am luat in prima saptamana cate sase pe zi, doua dupa fiecare masa si in a doua saptamana trei pe zi, una dupa fiecare masa. Pentru cei care se lovesc de problema asta il recomand.

Dr.S.Damian
07-02-2004, 18:18
Aha, deci n-ai avut incredere in ce ti-am spus eu...c i o c a
Si ti-a dat exact acelasi lucru... :D

Calibra
10-02-2004, 09:25
Nu e vorba de incredere , ci de faptul ca nu stiam care e mai bun in cazul meu din cele trei pe care mi le-ai recomandat. Eu oricum trebuia sa ajung la doctorul de familie pentru analize (povestea cu creatinkinaza), asa incat am atacat si problema cu enzimele digestive. Oricum, cat de curand o sa-mi fac o programare la cabinet, sa vin sa te bombardez cu mai multe probleme de care m-am lovit si care nu mai au solutionare virtuala.

Dr.S.Damian
10-02-2004, 11:07
Ok, te astept.