PDA

View Full Version : Carne de pui cruda...?Grau incoltit...?

axxl
23-01-2004, 13:07
Domnul doctor...as dorisa stiu daca cumva carnea cruda de pui ar fi recomandata pentru un culturist (mediu).
Normal ca este mai greu digerabila dar ce ar avea in plus fata de cea fiarta, prajita sau la gratar?
Daca este recomandata, in ce moment al zilei ar trebui consumata...ar trebuie sa fie macina inainte???
Si ce cantitate ar fi pe o portie pentru o persoana de 80-83 kg cu metabolism rapid?

Si inca o intrebare...
In ce perioada a zilei ar trebui consumat graul incoltit: dimineata, sera, inainte de antrenament, dupa, inainte de masa, dupa masa...???

Va multumesc pentru sfaturile pe care ni le dati!

Dr.S.Damian
25-01-2004, 10:05
E prima data cand aud pe cineva ca ar dori sa manace carne cruda...
De cand omul a descoperit focul modalitatea principala de pregatire a carnii a fost tratarea termica. Organismul este adaptat pentru a digera carnea dupa ce a fost fiarta, fripta, prajita. Pe langa faptul ca este o modalitate de inalturare a organismelor patogene, structura proteinelor din compozitia carnii se schimba astfel incat acestea devin accesibile pentru aparatul enzimatic al omului. Ca sa nu mai vorbim de criteriile organoleptice: gust, miros, consitenta, aspect...
Ai incercat vreodata sa mananci carne cruda?

In privinta graului incoltit, e o alta poveste. Acesta poate si trebuie sa fie consumat crud, de preferinta amestecat cu o lingura de miere. Ia dimineata si seara cate 1-2 linguri de astfel de amestec (sau daca ai alta reteta, poti sa o folosesti... doar sa nu contina carne cruda). :)

axxl
26-01-2004, 09:13
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu am mancat niciodata si nici nu voi manca vreodata carne cruda, dar am intrebat pus de un prieten. !!!?!!!

JohnnyBravo
26-01-2004, 18:34
intrebarea asta am vrut sa ti-o adresez de mai demult dar am uitat:)

am avut in trecut o experienta unica si neplacuta de a praji niste pulpe de pui care dupa ce le-am vazut rumenite, mi-am zis ca sunt gata...Cand colo erau crude kiar in sange...dar asa le-am mancat! :D
Ma intrebam daca pot sa am probleme de la carne cruda, apoi ma gandeam la omul primitiv ca manca ce apuca si la anticorpii care ar trebui sa fie prezenti in corp....btw...se spune despre cei care se alimenteaza din tomberoane ca sunt sanatosi tun...cel putin mama imi zicea asta...apropos, inregistreaza cineva mortalitatea acestora?

Dr.S.Damian
26-01-2004, 22:18
Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru cu puiul prajit, si tot ce am patzit a fost o scarbire de moment :D Nu ai ce sa patesti.
In legatura cu "oamenii tomberoanelor" as putea sa dau o parere chiar avizata, fiindca in tineretzile mele am lucrat ca medic la o fundatie care se ocupa exact de aurolaci si i-am cunoscut in de-aproape. Probabil ca au o imunitate ceva mai ridicata la unii germeni, insa sanatosi oricum nu sunt. Hepatita, sifilisul si diverse alte infectii ii caracterizeaza. Nu mai vorbesc de adictia fata de tot felul de droguri.
Ti-as putea povesti multe. A fost o experienta pentru mine, dar nu as mai repeta-o.