View Full Version : Saritul corzii
Este folositor saritul corzii pentru dezvoltarea picioarelor, in special al gambelor ?
Saritul corzii uzeaza mult articulatiile, mare grija.
Saritul corzii uzeaza mult articulatiile, mare grija.
lol inseamna ca toti sportivii de performanta care practica sporturi de contact gen box ar trebuii sa aibe articulatiile uzate nu? Te inseli prietene ;)
Alessandro
07-11-2007, 13:17
lol inseamna ca toti sportivii de performanta care practica sporturi de contact gen box ar trebuii sa aibe articulatiile uzate nu? Te inseli prietene ;)
chiar dn Neagu a spus ca saritu corzii pune mare presiune pe incheietura piciorului (la glezna) :D asa ca mai cititi si voi forumu si apoi puneti intrebari si dati raspunsuri :D
chiar dn Neagu a spus ca saritu corzii pune mare presiune pe incheietura piciorului (la glezna) :D asa ca mai cititi si voi forumu si apoi puneti intrebari si dati raspunsuri :D
Si apoi dati reply ca nu a fost raspuns ala.
1.dl. Neagu nu e atotstiitor, 2. si eu am cativa ani de sport de performanta in spate si inca mai practic, 3. una e sa puna presiune pe glezna(articulatii) si alta e sa "uzeze"; e diferenta de la cer la pamant! Deci in concluzie saritul corzii nu uzeaza articulatiile decat in cazuri extreme sa zicem cand ai 130kg, 30 de ani si nu ai facut sport niciodata... ;) Si ca sa raspund la thread saritul corzii poate fii benefic pt dezvoltarea picioarelor, intarirea articulatiilor si este un bun exercitiu aerob.
Cristian Neagu
07-11-2007, 14:44
Eu am facut box si saream coarda la greu la 15-16 ani!Dar si pe la 28 de ani la 110kg am sarit coarda usurel si m-am ales cu ruptura de ligamente la glezna.Si nu datorita greutatii ci datorita fortei muskilor care au "tras" de ligamente prea tare intr-un timp scurt.
Eu nu recomand , altii fac ce vor ei.
Eu am facut box si saream coarda la greu la 15-16 ani!Dar si pe la 28 de ani la 110kg am sarit coarda usurel si m-am ales cu ruptura de ligamente la glezna.Si nu datorita greutatii ci datorita fortei muskilor care au "tras" de ligamente prea tare intr-un timp scurt.
Eu nu recomand , altii fac ce vor ei.
nasol.. la asta nu m-am gandit. Asta e reversul muskiilor prea puternici :)
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.