PDA

View Full Version : Va rog sa ma ajutati! FICATUL..

Ionut2001
09-11-2007, 02:33
Buna seara,
Fac sala de aproximativ 8 luni, cand am fost mic am avut hepatita, pana acum 1 an cand anticorpii s-au facut (acum am 19 ani), am avut intai hepatita de tip B si pe urma de tip C(s-a agravat). De mult am vrut sa fac sala, si doar acum doctorul mi-a spus ca pot face.Eu iau si suplimente nutritive+creatina.
Intrebarea mea e urmatoarea: POT ACESTE SUPLIMENTE SA IMI AGRAVEZE FICATUL?
DAR CREATINA?
In ultima vreme ma doare in partea dreapta(nu tot timpul, cam o zi/2, pe saptamana poate si mai mult)... chiar sub coasta, nu stiu sigur daca e ficatul si daca e din cauza de la supliemente(le iau de circa 3 luni).
Va rog mult sa imi raspundeti.
Multumesc anticipat!

Cristian Neagu
09-11-2007, 06:40
Mergi la un medic sportiv , clinica sportiva de la Complexul National.

xxgrei
20-11-2007, 14:44
baiatu' din pacate daca ai luat hep b ''in tinetere'' adica in afara perioadei de adult, esti purtator activ sau inactiv de hepatita, din hepatita b nu se poate trece in hepatita c ptr ca sunt virusi diferiti deci in cazul tau e hepatita b+c, adica ai ai pe amndoi,hepatita nu e de glumit, e afectiune a ficatului, il constituie un virus( A,B,C,D), ficatul tau e ingreunat de acesti virusi, ai grija sa nu il chinui cu tot felul de prostii iesite pe piata suplimentelor, ia numai ce e natural parerea mea, fara coloranti, alcoolul iti ieste total interzis, despre regim shi suplimentele pe care le-ai putea lua nu stiu ce sa iti raspund ptr ca si eu am venit pe acest forum tot ptr aceste raspunsuri shi sper sa le gasesc.
Acum sa recapitulez, dute la un doctor hepatolog! fati antigenii HBs, HCV shi HVD, ptr a sti sigur ce virusi ai shi ce nu, apoi fati transminazele, viremia sa vezi in ce stare e ficatelul tau, dupa aceste lucruri iti vei da seama daca hepatita e activa sau esti purtator sanatos inavtiv, adica hepatita dar e ''adormita'' , multa sanatate, poti reveni cu intrebari daca nu ai inteles