PDA

View Full Version : Apa

VIOREL67
24-01-2004, 23:25
DOCTORE
Am si eu o suferinta,aceea ca de fel nu sunt consumator de lichide,si aici ma refer la absolut tot ce reprezinta.Stiu ca ogranismul de fel cere ..dar al meu este ceva mai timid..este recomandat la scopul meu (slabire)sa incep administrarea apei ca pe supliment?La sala daca bag combinatia fara aspirina (de firca nu o servesc) sincer spun ca fac tricoul zdreanta de sudoare si un prosop..am ajuns sa iau doua tricouri cu mine.
Cu toate astea consum o sticluta de 250 g de apa plata.
Este bine si pretabil din cate am mai citit sa folosesc in loc de apa plata un suc care sa contina zaharuri(cu totul ca urc la nr. de calo>)?

Dr.S.Damian
27-01-2004, 13:00
Draga Viorele, pentru tine care faci efort, cei 2 litri pe zi reprezinta un minim obligatoriu. Atentie: minim! Sa stii ca atunci cand exista o stare de hidratare optima a organismului, toate procesele metabolice se desfasoara optim, deci si cel de metabolizare a lipidelor.
In timpul antranamentului ar trebui sa consumi in jur de 1 litru de lichid, de preferinta o solutie de electroliti, aminoacizi si glucide simple, adica o bautura de rehidratare speciala pentru sportivi. Daca preferi doar apa, nu uita sa iei dupa antrenament un complex de minerale (se gasesc o multime la farmacii).

VIOREL67
30-01-2004, 22:31
Am facut o intrebare la cunostintele mele mai plinute si constipate(strict)referitor la consumul de apa si raspunsul a venit chiar la ce deja banuiam din pacate........toti (inclusiv eu)nu consumam cantitatea minima necesara organismului...
pot preciza ca si mancarea care este preferata cuprinde majoritatea meselor solide (ma refer la mancarea "rece")
de doua zile servesc apa la fel ca un "supliment"si vad ca nu mai sunt constipat(la creier mai am :)) )