PDA

View Full Version : Ce ziceti de antrenamentul acesta ?

Mean
02-12-2007, 15:17
Datorita unor probleme care s-au ivit in ultima vreme, in agenda mea zilnica a aparut FOARTE mult timp liber si prin urmare nestiind ce sa fac am zis sa imi urmez una dintre dorintele de mai de mult si anume sa fac " sala " c o o l 2 , iar daca tot am zis ca ma apuc de asa ceva mi-am stabilit si un scop pentru asta pentru ca dupa mine toate trebuie facute cu un scop anume :) , iar scopul acesta ar fi castigarea de masa si formarea unei conditii fizice care in ultima vreme datorita serviciilor care le-am avut si comoditatii mele tinde spre 0.
Asa ca m-am dus la cea mai apropiata sala echipata cat se poate de decent si cu instructor si cam tot ce trebuie si m-am inscris, iar acum as vrea sa va intreb daca antrenamentul care mi l-a prescris instructorul este rezonabil: tinand cont ca am 1.80 m, aprox 70 kg, si sunt ectomorf ( asta tind sa cred ).
Antrenamentele sunt 2 pentru 3 grupe de muschi fiecare pe care le repet, o zi unul o zi celalalt :). Primul este pentru piept, umeri, triceps, si abdomen, al doilea este pentru picioare, spate, biceps si lombar.
Toate antrenamentele incep cu o mica incalzire cu 5 min de pedalat la bicicleta, sau sarit coarda ( la care inca nu am incercat dar vreu sa incerc ), dupa care la incheituri: gat,umeri, coate , maini etc. Dupa care pentru primul antrenament adica pentru piept zicea sa fac un singur fel de exercitii dar cu mai multe serii vreo 8 aprox, aici toate seriile nu le fac cu bara libera ci la aparat, zicea ca o sa trec la bara mai incolo cand o sa am si un pic de conditie fizica :). Dupa care umeri tot asa la acelasi aparat numai ca in pozitie shezut, dupa aceea triceps impins de pe spate cu priza ingusta ( nu stiu sa descriu complet exercitiul dar banuiesc ca stiti despre ce este vorba ), iar dupa asta inca 2 exercitii a cate 4 serii fiecare pentru abdomen. Instructorul zicea ca pentru masa nu trebuie sa se faca tot felul de exercitii si gantere, bara sau la diverse aparat, ci cu greutati mari pe exercitiile de baza de la fiecare grupa de muschi ( sper ca se intelege ce vreu sa zic ). Iar cand se termina totul din nou 5 minute la bicicleta si putin stretching in functie de grupele de muschi utilizate.
Al doilea antrenament cel cu picioarele incepe din nou cu bicicleta, incheituri, iar ca si aparate utilizate sunt: la presa vreo 6-7 serii a cate 8 repetari, dupa care urmatorul tip de exercitii este de pe burta pe aparat si "ridicarea greutatilor " ( nu stiu cum ii zice la aparat, sper sa ma intelegeti , daca nu o sa ma docmentez si va zic exact :)), aici din nou vreo 6 serii , iar apoi 4 serii pentru gambe. Dupa care trec la exercitiile pentru spate si anume primul o sa fie vreo 6-7 serii la aparat din pozitia sezut extensii in fata cu priza destul de larga dar oarecum comoda. Dupa aceea cam acelasi numar de serii la ramat orizontal. Pentru biceps fac doar cu bara specifica din picioare aproximativ 5 serii a cate 8 repetari. Dupa aceea trec si mai fac inca 4 serii la aparat pentru lombare din pozitia culcat pe burta, ridicari/coborari de la jumate in sus :).
Dupa care totul se incheie cu 5 min bicicleta si un pic de stretching.

Zicea ca aceste exercitii sa le repet aproximativ o luna sau o luna jumate dupa care o sa schimbam destul de mult configuratia exercitiilor si a aparatelor , ce si cum anume nu stiu deocamdata. Si ma gandeam ca odata cu schimbarea tipului de exercitii sa caut sa iau ceva suplimente nutritive nu stiu exact ce ca nu m-am interesat dar vreu sa cercetez un pic sa fiu in oarecare cunostinta de cauza cand le iau, dar asta nu inseamna ca nu accept sfaturi de la ce-i care stiu mai bine, inca sunt chiar binevenite, chiar si ceva surse de informare sunt bune ca dupa cum ziceam am destul de mult timp liber deocamdata si am timp sa ma informez.

Acum intrebarea mea este daca sunt potrivite aceste antrenamente ?

trilogy
02-12-2007, 18:36
Este excelent antrenamentu' pt incepatori, dar dupa cum a zis si instructoru' dupa o luna schimbal.

ken
02-12-2007, 21:56
La inceput se recomanda a te antrena in sistem circuit, cum faci tu, deci baga mare si peste o luna imparti grupele. Succes!

Mean
26-01-2008, 20:08
Update.
Intre timp m-am angajat si astfel lucrez de la ora 7 dimineata pana seara la 7, astfel ca mesele au devenit relativ neregulate si nu tocmai potrivite pentru ceea ce fac , astfel ca am doar o singura masa cum trebuie :) si anume seara cand ajung acasa. In general m-am tinut de antrenamente si am facut cum am zis in primul post, acum am revenit cu inca o dilema si cu o rugaminte de a primi ceva sfaturi pentru ca m-ar interesa sa iau ceva suplimente nutritive naturale . Iar dilema este ca a venit momentul sa imi schimb antrenamentul ca a trecut aproximativ 1,5 luni de cand fac acelasi lucru , asa ca am discutat cu instructorul si dinsul m-a indrumat si mi-a aratat ce exercitii sa fac acum, dar problema este ca am tot doua antrenamente pe care le repet numai ca am schimbat exercitiile si acum fac mai multe :) si mai diferite. Ce parere aveti ? daca nu stiti exact si credeti ca mai aveti neoie de detalii despre antrenament sau despre mine sa imi ziceti si va spun. Si din nou as vrea sa imi sugereze cineva mai priceput ceva suplimente nutritive , sau sa mai astept un pic. Oricum am luat ceva vitamine si dinastea de la farmacie si acuma le-am terminat si fac o pauza si ma gandeam sa incep cu ceva suplimente :). Asa ca orice sfat, sugestie este binevenita. Multumesc