View Full Version : heeeeeeeeeelp plssss
hi . am o intrebare ... eu am 16 ani si 5 luni , si am numai 1.65 inaltimea ... , mama are 1.60 si tata avea peste 1.85 , sormea vitrega ( din partea lu' tata tot km asa are ... ) so , ce as putea sa fac ?
BogdanMM
21-12-2007, 23:33
sa mesteci guma .......
Vrei sa ai 1.85 la 16 ani sau ce? Ai tot timpul sa cresti, fa un sport, minerale + vitamine, atitudine pozitiva si drept inainte, care-i graba?
ii zici lui sora ta sa te traga de urechi:)sau sa-ti puna apa la radacina!!!!dak asa e fizionomia ta nu ai cum sa o schimbi!!!!!!!!poate ai mostenit geneticul mamaei tale si de asta esti micutz!da mai ai timp sa cresti!daca nu "mic si fasnet";)
sa mesteci guma .......
te rog sa nu glumesti pe seama mea , tatal meu a murit cu o zi inainte sa implinesc 8 ani , iar sora mea ( numai din partea lui tata ) nu a mai vorbit cu mn de atunci ... nu sunt prea fericit
oh , am uitat sa mentionez k in vara am crescut 5-6 cm si as vrea sa stiu dak la 18 ani pot sa ating inaltimea de 1.80 sau putin mai mult... rog pe domnul doctor sa'mi raspunda :-s
BogdanMM
24-12-2007, 10:16
te rog sa nu glumesti pe seama mea , tatal meu a murit cu o zi inainte sa implinesc 8 ani , iar sora mea ( numai din partea lui tata ) nu a mai vorbit cu mn de atunci ... nu sunt prea fericit
eu nu glumeam ... eu la 16 ani aveam 1,60m si eram la fel de stresat si ingrijorat de faptul ca nu o sa mai cresc ca si tine ... iar in timp ce pretenii mei bagau tigari.. eu mestecam guma .... de toate felurile si toate firmele... si pana la 19 ani am ajuns la 1, 80m ... mama are undeva la 1,60m si tata la 1,77m ...
oh , ok ... atunci scuze...
CaTa4SporT
25-12-2007, 23:17
eu nu glumeam ... eu la 16 ani aveam 1,60m si eram la fel de stresat si ingrijorat de faptul ca nu o sa mai cresc ca si tine ... iar in timp ce pretenii mei bagau tigari.. eu mestecam guma .... de toate felurile si toate firmele... si pana la 19 ani am ajuns la 1, 80m ... mama are undeva la 1,60m si tata la 1,77m ...
si vreai sa spui ca de la guma ai crescut? :)))
BogdanMM
26-12-2007, 11:07
categoric nu ... dar el intreba ce poate sa faca... si eu i am spus ce faceam eu cand eram stresat ca si el... :) ....
Cresti doar atat cat iti permite geneticul. Nici mai mult, nici mai putin.
Danutz2007
27-12-2007, 10:32
Discutabil.
Eram si eu mai mic de inaltime pe la 15-16 ani asa.
M-au dus parintii la doctor ... nu mai stiu exact ce doctor(endocrinolog daca imi amintesc bine) si mi-a prescris niste injectii Decanofort timp de 1 luna sau ceva de genu(acum am citit ca ar fi steroizi anabolizanti) - acum am 1.78 in inaltime.
Nu stiu daca se aplica la toate lumea sau era ceva in neregula cu mine, dar poti sa-ti iei unul dintre parinti si sa mergi la un consult, nu ai nimic de pierdut - medicul de familie o sa stie cel mai bine la ce medic sa te indrume.
De cele mai multe ori raspunsul este ... CONSULTA UN MEDIC !
hieronymus
27-12-2007, 14:36
Decanofortul e un anabolizant folosit mai mult pt.intarirea organismului, se ia dupa o convalescenta aferenta unei boli. Nu cred ca ai crescut de la Decanofort, poate sa ti se mai fi dezvoltat muschii putin.
O solutie buna pt. stimularea cresterii in inaltime si ntarirea oaselor este soarele. Asca ca iti recomand 2 saptamani pe vara la mare, in fiecare an.
mai ziceti si voi cevaaa :((
partial eronat! Poti sa cresti mai mult decat ar trebuii in mod normal cu cativa cm daca faci sport si te hranesti sanatos !
partial eronat! Poti sa cresti mai mult decat ar trebuii in mod normal cu cativa cm daca faci sport si te hranesti sanatos !
presupunanad ca tipul se hraneste sanatos si face sport, nu creste peste cat este in genetic. stiu baietii care se chinuie sa creasca si nu reusesc, desi fac sport si se hranesc ca niste sportivi adevarati. sa incerce, dar na....sa nu fie dezamagit.
presupunanad ca tipul se hraneste sanatos si face sport, nu creste peste cat este in genetic. stiu baietii care se chinuie sa creasca si nu reusesc, desi fac sport si se hranesc ca niste sportivi adevarati. sa incerce, dar na....sa nu fie dezamagit.
repet: partial eronat! Eu am crescut cu aproape 10cm mai mult ca taicamiu iar fratimiu care este cu 1 an mai mic a ramas la mai putin de 1.80 si peste 20kg mai putin ca mine el nefacand sport, fumanand si ducand o viata dezechilibrata din punct de vedere alimentar si sportiv! Deci eu iti spun din propie experienta ca se poate sa cresti mai mult decat ar fii fost normal daca se respecta ce am scris intr-un post anterior!
inca ceva! eu cand am spus sport m-am referit la arte martiale, box, inot facute la nivel de performanta stat mult in apa vara, bai de soare etc. eu nu am calcat intr-o sala de forta pana pe la 18-19 ani si atunci am facut doar asa la nivel de amator... abia acum la 22 de ani m-am apucat mai serios de culturism
hieronymus
09-01-2008, 17:14
...sau mai putin daca ridici greutati mari deasupra capului in perioada de crestere....
...sau mai putin daca ridici greutati mari deasupra capului in perioada de crestere....
pe la 15 ani asa aveam niste gantere de 6kg si mai trageam de ele din knd in knd ... si le ridicam si deasupra capului :-s ... kredetzi k are vreo legatura ? ;-ss
hellooooooooo, nu mai zice nimeni nimic? :-s
hieronymus
30-01-2008, 17:24
pe la 15 ani asa aveam niste gantere de 6kg si mai trageam de ele din knd in knd ... si le ridicam si deasupra capului :-s ... kredetzi k are vreo legatura ? ;-ss
Nu cred, exerctitiile care ingreuneaza cresterea sunt: genuflexiunile, impinsul de la ceafa cu haltera, impinsul cu gantere mari de la ceafa, ridicatul pe varfuri pt. gambe, in general exercitiile in care ridici ceva greu deasupra capului. Dar eu as pune aici si ramatul si indreptarile, pt. ca pun presiune pe zona lombara!
Cristian Neagu
31-01-2008, 13:48
Nu iti afecteaza cresterea , relax.
incearca sa joci basket cand eram in cl a 6-7 aveam un coleg care era mai mic ca mine cu 1 cap si iar acum cand mam intalnit cu el ce crezi ...? era mai inalt ca mine ... si eu am 1.75 la aproape 17 ani nu pot sa zic ca sunt pitic... mia zis ca a jucat basket ... are aprox 1.77-1.80. am auzit ca daca te tii de o bara cate 5-10 min pe zii te inalti e adevarat ?
nu ti se lungesc oasele de la stat atarnat de bara. doar iti decomprimi coloana pentru un timp T. dupa timpul ala, gravitatia isi spune iar cuvantul si coloana se "micsoreaza" iar (de fapt spatiile dintre vertebre). daca tragi un pui de somn in timpul zilei acelasi rezultat il obtii :) eu am 16 ani inca neimpliniti, 60kg la 1.70, iar geneticul nu prea ma ajuta (sunt cat tata deja), eu ce-ar trebui sa fac?! sa ma spanzur de lustra?! :)))) cred ca inotul influenteaza cel mai mult cresterea (dintre sporturi ma refer)
Ce mai atat cat este dat sa cresti atata cresti
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.