View Full Version : stern infundat
GheorgheM
28-12-2007, 22:55
Buna ziua. Am 25 de an si am o intrebare legata de problema sternului infundat. Daca se poate rezolva nechirurgical, prin pullovers, cam cum ar trebui sa arate programul de antrenament destinat sa destinda cutia toracica prin aceste exercitii (frecventa, greutati folosite etc.). Eu fac pullovers cu greutate cam de 40kg dar nu cred ca ar fi greu, cu putin ajutor, sa ajung si la 50kg, dat fiind faptul ca sunt constient ca un defect de tipul sternului excavat nu poate sa se rezolve folosind gantere de 10kg si efectuand, sa zicem, 100 de repetari...:)
V-as fi recunoscator daca m-ati putea indruma in acest sens, sa imi spuneti cam cat de des sa le efectuez, cate serii/antrenament, cu ce greutati si cate repetari.
Va multumesc anticipat
f o r t o
Cristian Neagu
29-12-2007, 05:34
Acest ex poate fi folosit la inceputul antrenamentelor ca incalzire si se poate lucra la toate antrenamentele de trunki.Eu ma gindesc la o executie cit mai corecta , cu inspir la coborirea ganterei , lasarea bazinului si a centurii scapulare catre podea printr-o hiperexensie.
Personal nu am reusit sa lucrez corect acest ex cu mai mult de 25-30kg si am preferat o executie corecta , unei greutati cit mai mari.
Inotul , prin natura efortului in apnee in apa contribuie la dezvoltarea cavitatii toracice.
GheorgheM
30-12-2007, 02:22
Va multumesc pentru raspuns. Am sa folosesc exercitiul in programul meu, fara sa abuzez de greutati :) cam 1-2 ori pe saptamana (in zilele cu piept si cu spate). Chiar doresc sa testez metoda, cine stie, poate da roade si nu mai am nevoie de interventie chirurgicala mutilanta s c a r e Poate voi merge si la bazin.
CaTa4SporT
30-12-2007, 11:59
Va multumesc pentru raspuns. Am sa folosesc exercitiul in programul meu, fara sa abuzez de greutati :) cam 1-2 ori pe saptamana (in zilele cu piept si cu spate). Chiar doresc sa testez metoda, cine stie, poate da roade si nu mai am nevoie de interventie chirurgicala mutilanta s c a r e Poate voi merge si la bazin.
stii in ce consta operatia? am auzit ca iti fixeaza niste metale pe acolo sa se indrepte coastele...
stii in ce consta operatia? am auzit ca iti fixeaza niste metale pe acolo sa se indrepte coastele...
http://www.doctor.info.ro/html/stern_infundat.html
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.