View Full Version : Ce sa iau?
Buna ziua din nou. Acum o luna si jumatate, aproximativ, m-am apucat de antrenamentele de aerobic (alergare, bicicleta, innot, coarda), concomitent cu o alimentatie intre 1000-1500 max. 2000 cal/zi, la care am adaugat ca suplimente L-Cartinine 1 g./zi, Fat Burner Plus 4 pastile/zi, Spa Pak 10 zile cu pauza 10 zile, Antioxidants 1 pastila seara si cel putin un baton Fibrobar R pe zi. Toate astea pentru reducerea stratului adipos din zona abdominala. Dupa cele 45-60 min. de aerobic, fac undeva intre 150-200 abdomene si un antrenament scurt cu exercitii de culturism cu greutati medii si multe repetari, ca sa-mi obisnuiesc corpul si mai ales umerii cu aceste exercitii pentru perioada cand voi incepe sala (asta dupa ce voi scapa de stratul adipos). Mult nu mai este si voi intra in sala (desi abdomenul nu este ca al lui Peter Gabriel) deoarece pentru ce mai am eu pe abdomen nu mai merita sa muncesc 7 zile din 7 in conditile redactate mai sus. Sunt mezo cu 72 kg. la 181 si dupa tot ceea ce v-am spus as dori sa va intreb cu ce sa incep, ca suplimenti ma refer, in clipa in care o sa incep sa ma duc la sala, deoarece trebuie sa recunosc ca sunt in ceata cu atatea produse care se gasesc si tot felul de combinatii intre acestea. Ideea este ca in continuare as dorii sa fiu atent cu abdomenul sa nu o ia razna, ca ma sui pe pereti dupa tot ce am patimit. A! si inca o chestiune, unde ar trebui sa ma situez ca aport caloric pe zi cand o sa incep sala? Daca ma ajutati cu asta sunteti mare :) , dar oricum sunteti ca pana acum m-ati ajutat de fiecare data, drept pentru care va mai multumesc inca o data.
O zi buna.
Dr.S.Damian
10-09-2003, 11:16
Nu mi-ai spus un lucru esential: care este obiectivul tau cand vei merge la sala? Vrei “sa arati bine” (adica ceva masa musculara, definire, simetrie etc.) sau vrei masa musculara cat mai multa, sa fii masiv si eventual sa iti definesti musculatura peste un timp?
Te intreb, fiindca atitudinea este oarecum diferita. In ultima situatie, evident trebuie sa ai un aport caloric mare (4000 kcal/zi poate si mai mult), regim bogat in proteine, dar si in carbo, trebuie sa lucrezi cu greutati mari, efort concentrat si sa te bazezi destul de mult pe suplimente. Aici exista “pericolul” sa depui si un strat adipos. Este inevitabil, fiindca te axezi pe o accentuare a proceselor anabolice (deci de formare de noi structuri).
Daca vrei doar sa iti imbunatatesti forma fizica si aspectul corpului, atunci este mai usor de prevenit depunerea stratului de grasime abdominala. Trebuie sa mentii un echilibru permanent intre aport si consum, iar pentru a permite si o dezvoltare musculara trebuie sa iti asiguri un nivel proteic adecvat.
Mai concret: pe langa antrenamentele de forta trebuie sa faci si 1-2 sedinte de efort aerob. De exemplu, mergi in parc si alearga sau mergi la piscina si inoata.
Regimul tau alimentra trebuie sa se situeze undeva la 3000-3500 kcal, cu 50% carbo, 35% proteine si 15% lipide. Cifrele nu sunt batute in cuie. Poti suplimenta cu un concentrat proteic (cu concentratie mare) din proteina de calitate (zer), aminoacizi liberi si BCAA, vitamine, minerale. Ar fi bine sa folosesti l-carnitina in continuare si antioxidati. Fat burner – optional, eu as spune sa nu mai iei un timp.
Sper ca te ajuta aceste informatii. Daca imi mai vine ceva in mine, iti mai spun.
S-a mai pus problema o data pe aici pe undeva cum ca proteinele sunt "desfacute" in aminoacizi si in acest fel nu ar fi mai bine sa luam direct aminoacizi ?. Asta ma gandesc si eu cu privire la ceea ce sa iau cand voi merge la sala si citind pe topculturism la suplimente nutritive am vazut un astfel de program cu 4-8 aminoacizi + milk&egg dimineata , inainte de antrenament si dupa cate 4-8 aminoacizi + unul din produsele Mega Mass, Gain Fast, la urmatoarea masa 4-6 amino si la ultima masa Milk & Egg (AICI MA REFER DOAR LA SUPLIMENTE CAND ZIC "MESE"). Milk-u si cu aminoacizii ii inteleg, dar la cineva care vrea sa slabeasca cum poate sa mearga Mega Mass sau Gain Fast, care au o gramada de calorii si grasimi ? , ca doar articolul respectiv acestora se adresa.
Spuneti-mi daca Milk & Egg + 6 amino dimineata si 6 amino inainte si dupa antrenament pot da rezultate. Si ce amino sa folosesc ? 2700, 4300 sau BCAA 2000 ? Daca va trece prin cap , o alta "reteta" decat cea ce am gandit eu va rog sa mi-o spune-ti si mie.(dar in aceeasi idee de slabit, de intretinere, la limita acolo :) )
Dr.S.Damian
13-09-2003, 22:33
In Mega mass si Gain fast nu o sa gasesti grasimi (sau cel putin, o cantitate foarte mica). Ideea folosirii suplimentelor nutritive si in special a concentratelor proteice (cu concentratie mare de proteine) intr-un regim se slabire este urmatoarea: INLOCUIND 1-2 mese cu supliment proteic, sau consumand o portie de supliment intre mese atunci cand apare senzatia de foame (si iti vine sa mananci o ciocolata) aduci un cresti procentul de proteine din totalul caloric zilnic in detrimentul grasimilor sau glucidelor. O dieta bogata in proteine, dar saraca in glucide si grasimi este pana la urma un regim de slabire (“celebrul” regim Atkins). Explicatia este ca aceste proteine vor fi utilizate ca material energetic si nu ca material de cosntructie si nici nu vor fi depuse sub forma de depozite adipoase (acest lucru se petrece numai daca aportul de carbo este intr-adevar mic). Genul asta de regim a fost in voga un timp, insa acum este contestat, fiindca poate provoca tulburari metabolice.
Pentru ce vrei sa folosesti combinatia? Daca pentru slabit, trebuie sa le folosesti INLOCUIND o masa si nu in completarea ei. Poti sa iei oricare dintre aminoacizi, dar cel mai bine ar fi o combinatie Amino 2700/4300 si BCAA.
Mai pe romaneste care-i combinatia aia intre amino 4300 si BCAA, ca am tot auzit de ea, dar nu am gasit nicaieri un exemplu de administrare, cate dintr-una si cate dintr-alta. Si care este diferenta intre cele doua produse ? Amandoua sunt aminoacizi cu lanturi ramificate care dupa cum zic producatorii sau cei care le vand fac cam acelasi lucru.:confused: Mea culpa cu Gain Fastu si Mega.... am citit mai bine si cel putin in cazul Gain Fastului acesta contine cca. 15g. "fat" cam 23% din portia zilnica zic ei.
Si poate reusim sa tragem o concluzie. Eu am compus o reteta derivata de aici (http://www.topculturism.ro/viewdetails.php?idm=12&t=1) cu acei amino, proteine si Mega sau Gain. De la reteta respectiva si pana la inlocuirea meselor cu suplimente e o chestiune care mie-mi scapa. Adica pana la urma si la coada as putea sa merg pe reteta prezentata in articol, cum ca ar fi de slabire, cu amino, proteine si Mega sau Gain? Pentru ca acolo pe langa suplimente sunt destule mese pe zi cu destule alimente.
Dr.S.Damian
17-09-2003, 11:01
Nu este o combinatie speciala; se pot lua impreuna, dar si separat. Ia 12 tablete de Amino 4300, fie cate 3 de 4 ori pe zi, fie patru de trei ori pe zi, intre mese si dupa antrenament. BCAA ia 7-8 g/zi, impartit in mai multe doze. Este adevarat ca si Amino 4300 contine pe langa alti aminoacizi liberi si aminoacizi cu catena ramificata (BCAA), insa s-a dovedit prin cercetari ca un aport suplimentar de BCAA este recomandat pentru cei ce fac sport. Cantitatea din Amino 4300 nu este suficient de mare.
In articolul indicat de tine exista 2 retete pentru cei ce vor sa slabeasca. Daca te uiti cu atentie vei observa clar ca in a doua reteta unele dintre alimente sunt substituite cu suplimente si mai exact cu concentrate proteice si aminoacizi. Nu se poate sa consumi numai suplimente, trebuie sa ai cateva mese compuse si din alimente obisnuite.
Stati asa sa ma dumiresc si eu, ca abia acum am citit mai bine raspunsul dumneavoastra. BCAA 7-8 g. pe zi? BCAA-u 2000 de la UNIVERSAL contine 120 de capsule. Si atunci ? Mai bine imi ziceti-mi cate pastile sa iau pe zi in combinatie cu AMINO 4300, nu cate grame.
Dr.S.Damian
27-09-2003, 21:08
Ok, ia 3-4 pastile de BCAA si 10-12 de Amino 4300.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.