PDA

View Full Version : Folosirea suplimentelor

Catalin T
29-01-2004, 16:41
Stimate domn,

Sunt in varsta de 31 de ani si practic culturismul de aproape 3 ani. Nu urmareasc obtinerea unor performante deosebite ci doar mentinerea formei fizice. Am o greutate de 82 kg la o inaltime de 1 80. Ma consider un tip ectomorf deorece acumulez masa destul de greu mai ales in zona bratelor si a picioarelor desi in zona abdominala am tendinta de ingrasare. Ca suplimente nutritive am folosit aminoacizi si concentrate cu continut mare de de proteine.
Aminoacizii ii administram in felul urmator:
- o portie dimineata pe stomacul gol,
- o portie la ora 11 in loc de gustare
- o portie imediat dupa antrenament

In privinta concentratului proteic luam o portie cu o ora inante de antrenament si una dupa.

Ma intereseaza un mod de administrarea al suplimentelor nutritive. Se pot combina de exemplu pe parcursul aceleiasi zile concentrate cu continut bogat in carbohidrati cu concentrate cu continut bogat in proteine si aminoacizi? Ma gandesc ca un aport prea mare de proteine ar putea fi daunator organismului de aceea as dori un raspuns competent.

Dr.S.Damian
04-02-2004, 12:01
Da, se pot combina.
Ce nu intelege lumea (si eu ma chinui sa explic) este ca aceste suplimente sunt de fapt mancare concentrata (in special concentratele proteice si cele cu glucide). Deci nu ar trebui privite separat de alimentatie (ca niste medicamente). Tu de exemplu poate ai un regim alimentar foarte bogat in glucide si daca mai adaugi si un concentrat cu multe glucide, sigur te vei ingrasa. Dar nimeni nu iti poate spune acest lucru fara un calcul cat de cat al regimului alimentar. Exact pentru asta am infiintat cabinetul meu (http://www.doctor.3x.ro/html/cabinet.html) pentru a le veni in ajutor celor care nu stiu sau nu au chef sa isi bata capul cu stabilirea unui regim adecvat obiectivelor.
Tu zici in acest mesaj "un aport prea mare de proteine" - cat inseamna asta la tine? Ai facut un calcul? Din descrierea programului de suplientare nu ar parea sa fie asa, dar nu spui nimic despre alimentatie, despre efort etc.