View Full Version : durata antrenamentului
Cat timp dureava antrenamentul dvs ?
Ma refer de la momentul terminarii incalzirii muschilor.
Eu de ex cand fac umeri-trapez, 12 serii umeri, 6 trapez termin in 45 minute cu tot cu incalzire.
Niste prieteni zic ca prea scurt antrenamentul. Incerc sa respect regula de 1-2 min intre serii si 5 minute pauza cand schimb grupa si pe acolo iese, 45 minute (5 incalzirea).
Ce ziceti?
Daca exercitiile sunt lucrate corect ce mai conteaza parerea prietenilor tai ?
Antrenamentul ideal e 35-60 min.
nu conteaza, dar nah is la inceput si is multi "experti" prin orice sala.
deci sa inteleg ca e ok...
merci
incepator
31-01-2008, 19:54
mai ken eu nu imi dau seama cum de trebuie sa dureze 35 de minute .... eu cand lucrez asa zboara timpul ca o 1 ora imi ia doar la biceps ... si alta doar la triceps :|
probabil faci pauza mare intre serii si si cand schimbi grupa
fa un calcul.
1-2 minute pauza intre serii
20-40 secunde / serie
+ numarul total de serii
si zi-mi cat iti da :D
CaTa4SporT
31-01-2008, 20:36
mai ken eu nu imi dau seama cum de trebuie sa dureze 35 de minute .... eu cand lucrez asa zboara timpul ca o 1 ora imi ia doar la biceps ... si alta doar la triceps :|
eu ma cronometrez :D
Omule, sa antrenezi o ora bicepsu este ffffffffffffff mult, e un muschi mic, in 20-25 min l-am lucrat (3 ex, 3-4 serii), triceps la fel, antrenamentul meu de brate in general dureaza 40-50 min depinde cat e de aglomerat in sala. Cand vin eu la sala gasesc baietii antrenandu-se si cand plec de-asemenea.
klar, nu are rost sa o lungesti prea mult ... dak faci asa cu 1-2 min pauza si cate serii is indicate / grupa nu ar trebui sa stai mai mult de 1:15 (max)
incepator
31-01-2008, 21:43
.....
pai simplu
http://www.getfit.ro/exercitii.php ia toate la biceps si fale
adauga 2 minute de pauza
5 serii
dintre care 1 cu incalzire
si cresterea greutatii treptat de la serie la alta
pardon asa le fac
hieronymus
01-02-2008, 14:55
cand lucrezi mai multe grupe la un antrenament, durata maxima a antrenamentului e de 90 min. Dupa aceea muschii nu mai cresc, chiar daca ii antrenezi si ei rezista la antrenemant, nu mai cresc.
BogdanMM
01-02-2008, 15:24
.....
pai simplu
http://www.getfit.ro/exercitii.php ia toate la biceps si fale
adauga 2 minute de pauza
5 serii
dintre care 1 cu incalzire
si cresterea greutatii treptat de la serie la alta
pardon asa le fac
tu faci toate exercitiile astea intr-un singur antrenament? ... stii ca pt grupa mica mai mult de 9 serii nu e indicat, adica 3exercitii a cate 3 serii, iar pt grupa mare 12 serii, adica 4 exercitii a cate 3serii, sau 3 exercitii a cate 4 serii ...
eu stau cam 1:15 min cu tot cu incalzire, dar la mine incalzirea dureaza cam 10-15min deci antr propiu zis dureaza cam 60min insa eu lucrez aproape de greutatea maxima cu care pot sa fac si nu sar de 2-4 serii pe ex si fac pauze mai mari.
la grupa mare poti baga si 12-16 serii nu doar 12 parerea mea .... la spate dupa 2 exercitii abia simt ca e pumped muschiu ... poate gresesc, dar eu asa simt ca il lucrez bine si nu il supraantrenez ...
inca o intrebare: cand treceti de la un exercitiu la altul pentru aceeasi grupa, mai faceti un fel de incalzire pt grupa respectiva sau ii dati direct 6-10 repetari 3-4 serii?
la mine antrenamentu dureaza cel putin o ora jumate si era o vreme cand steateam cate 3-4 ore la sala....forta cel mult o ora jumate fac....dar de obicei gat pt 2 grupe musculare intro ora...o ora si 10 min...si dupaia urmeaza cardio cel putin 30 de min pana la 120 de min :D depinde cum ma simt.cateodata fac astia de la sala misto de mine si zic ca ar trebuii sa fiu antrenor la sala cu juma de norma :)) ca stau prea mult :)) :D
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.