PDA

View Full Version : program antrenament

intbild
12-02-2008, 15:37
practic culturism de 8luni si in timpul asta am incercat mai multe programe de antrenament....de vreo 4 luni urmez unul singur si anume: MARTI(piept+biceps) MIERCURI(picioare+abdomen)JOI pauza VINERI(spate+trapez)SAMBATA(umeri+triceps)...mi s-a spus ca ar trebuii sa mai schimb si sa bag piept+umeri intr-o zi si biceps+triceps in alta...e bine sa fi fidel unui program de antrenament sau sa-l mai schimbi?....ce parere aveti de programul asta pe care-l practic??h e l p

Lukian
12-02-2008, 15:45
Nu e rau antrenamentul tau, doar ca schimbarile se fac pentru a preveni obisnuirea corpului cu exercitiile ceea ce duce la plafonare. De aceea e bine sa schimbi antrenamentul dupa un timp de 6-8 sapt. Nu e obligatoriu sa schimbi felul in care ti-ai grupat muchii, ai putea schimba doar zilele in care sa ii lucrezi sau detalii legate de exerctii. Nu iti recomand sa faci piept cu triceps in aceeasi zi. In primul rand umarul este solicitat cand faci exercitiile pentru piept si nu il mai poti lucra la intensitate maxima. Si in al doilea rand, atat exercitiile de impins pentru piept cat si cele pentru umeri folosesc ca si muschi secundar tricepsul, care fiind un muschi mai mic pe parcurul a multe serii in care este solicitat, tinde sa te lase dupa cateva repetari cand te apuci de impins pt umeri.

intbild
14-02-2008, 15:48
as vrea sa stiu si parerea domnului profesor

hieronymus
15-02-2008, 12:10
piept+ umeri in aceiasi zi e prea mult.
Daca vrei sa schimbi neaparat, poti sa faci piept cu triceps si umeri cu bicpes!