PDA

View Full Version : Proteine...

Gigi
31-01-2004, 11:50
Buna Ziua,
Am inceput sa iau de vreo 1 saptamana Rapid Mass,pe cutie scrie ca trebuie administrate 2 cupe pe zi ...
un prieten care ia si el... mi`a spus ca 2 cupe este prea putin... si ca trebuie sa iau 4 cupe zi...Intrebarea mea este...Sa iau 4 cupe sau 2 cupe zi?cum e mai bine? am 77 Kg ... 15 ani 1,83 inaltime.. daca va ajuta cu ceva :P
inca ceva... daca iau concentrat proteic... ma ingras?

va Multumesc anitcipat

Dr.S.Damian
04-02-2004, 12:35
De mult timp ma chinui sa explic ca aceste suplimente sunt de fapt mancare concentrata (in special concentratele proteice si cele cu glucide). Deci nu ar trebui privite separat de alimentatie (ca niste medicamente). Tu de exemplu poate ai un regim alimentar foarte bogat in glucide si daca mai adaugi si un concentrat cu multe glucide, sigur te vei ingrasa. Dar nimeni nu iti poate spune acest lucru fara un calcul cat de cat al regimului alimentar. Exact pentru asta am infiintat cabinetul meu (http://www.doctor.3x.ro/html/cabinet.html) pentru a le veni in ajutor celor care nu stiu sau nu au chef sa isi bata capul cu stabilirea unui regim adecvat obiectivelor.
Tu zici in acest mesaj "un aport prea mare de proteine" - cat inseamna asta la tine? Ai facut un calcul? Din descrierea programului de suplientare nu ar parea sa fie asa, dar nu spui nimic despre alimentatie, despre efort etc.