PDA

View Full Version : haltere, gantere, aparate, cabluri

bgd
16-02-2008, 23:05
Pt masa care sunt cele mai indicate dintre haltere si gantere (aparatele/cabluri din cate am citit ar fi prinrte ultimele)

De ex daca fac piept pt toate cele 3 planuri, e mai bine cu haltere sau cu gantere ?

BogdanMM
17-02-2008, 00:51
faci o perioada cu haltera, apoi treci pe gantere, si tot asa, cablurile sunt mai mult pt definire,

bgd
17-02-2008, 00:55
de ce nu direct pe gantere (cel putin parca simt mai bine la piept cu gantere decat cu haltera) ?

BogdanMM
17-02-2008, 00:56
daca zici ca iti merge mai bine cu gantere, baga cu gantere, dar cand simti ca te-ai plafonat, treci pe haltere, si tot asa .....

bgd
17-02-2008, 01:08
aha , am inteles acuma ...
is incepator (1 luna si ceva de sala) si de aceea ziceam ca am facut 2 antrenamente la piept cu gantere 2 cu haltera si cnad am facut cu gantere am simtit mult mai bine + daca nu ma insel pot face si cursa mai lunga si mai buna + ca nu am partener, iar cu ganterele e mai usor sa nu-ti ramana pe piept ...

merci mult :)

Alessandro
17-02-2008, 10:58
parerea mea e ca, cu haltera intra mai bine. la gantera cursa miscarii e mai mare, dar daca lasi prea mult bratele exista riscul sa te accidentezi la umeri. si din ce am mai aflat eu, gantera ofera rotunjime pectoralului, iar haltera ofera o mai buna delimitare a celor 3 zone: superior, median si inferior. sper ca nu am gresit cu nimic:)

Alessandro
17-02-2008, 11:00
si intr-adevar ex facute cu gantere/haltere/propria greutate sunt mai indicate pt dezv masei musc

Lukian
17-02-2008, 13:30
La exercitiile cu haltere exista avantajul ca poti folosi greutati mai mari decat la gantere, greutatile mari stimuleaza cresterea musculara.
La exercitiile cu gantere exista avantajul cursei mai ample a miscarii si a posibilitatii de intindere mai buna a muschiului in pozitia bottom(jos) de care trebuie sa profiti la fiecare repetare.

Poti incerca si flotari in maini la paralele pentru piept. Se executa ca si cele pentru triceps doar ca te apleci mult in fata. Cu timpul poti adauga si greutati la centura. E un exercitiu bun pentru masa. http://exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/AsChestDip.html

bgd
17-02-2008, 20:16
ok, am inteles.

Si le pot combina in ideea ca e indicat / eficient ?

Adica de exemplu, 2 ex cu gantere 1 cu haltera
sau
2 ex cu haltera 1 cu gantera ?