PDA

View Full Version : regim

BigDaddy
31-01-2004, 23:35
Am 29 ani, 1,76m, 78kg, activitate sedentara, am ceva burtica (grasimea se acumuleaza cu precadere pe abdomen si talie) dar sunt un tip mai degraba subtirel. Am inceput antrenamentele de culturism de 2 saptamani, dar nu se vede mare lucru. Am cateva intrebari:

1.Pot slabi si concomitent sa-mi maresc masa musculara? Ce regim caloric ar trebui sa adopt pt. a realiza acest lucru? (In prezent daca mananc mai mult de 1900 kcal. / zi ma ingras.)

2.Ce speranta de crestere musculara (mai) am la varsta mea?

3.Am impartit grupele musculare in 3 si deci lucrez tot corpul in 3 antrenamente. Care ar trebui sa fie frecventa acestora?
(1-2-3-pauza sau 1-2-3-1-2-3-pauza sau altfel? - in zile)

4.Este ok sa fac 15-30 min. de bicicleta la sfarsitul fiecarui antrenament?

Dr.S.Damian
03-02-2004, 11:49
Nu trebuie sa te grabesti sa tragi concluzii dupa doar 2 saptamani. In al doilea rand ar trebui sa lucrezi preponderent in regim aerob (respectiv bicicleta) si doar in secundar exercitii de forta (iar acestea cu greutati medii si repetari multe).
Nu pot sa iti spun clar daca 1900 kcal este mult sau putin. Pentru asta ar trebui sa fac o analiza mai in detaliu, inclusiv a alimentiei (daca iei caloriile numai din carbo si grasimi, nu ai sanse sa slabesti). In mod normal, cu 1500-2000 kcal, o perosoana care se antreneaza si are o viata moderat activa, are sanse sa slabeasca.
Sperante sa iti dezvolti masa musculara ai multe. Insa programeaza-ti acest lucru dupa ce vei scapa de surplus.
N-am inteles de cate ori te antrenezi pe saptamana, dar este bine sa lasi o zi de pauza intre antrenamentele de forta, iar daca imi vei asculta sfatul si vei merge pe efort aerob, poti sa mergi si zilnic la sala.