View Full Version : Cum se combina suplimentele?
mihai_ro
02-02-2004, 03:37
Buna ziua dar S. Damian.Am si eu o nelamurie.Suplimentele nutritive par sa fie foarte diferite si probabil ca se completeaza unul pe celalalt.Eu am cumparat Ideal Protein , Super Mass - R ,Aminoacizi si Creatina.Vreau sa stiu cum sa folosesc aceste produse pentru eficienta maxima ,daca pot sa le folosesc in acelasi timp si in ce combinatii?!Mentionez ca am 23 ani,63 kg si 1,78 m si sunt tip ectomorf si nu am o alimentatie prea buna.Sunt curios cate kg as putea creste pe luna pentru ca pana acum am castigat foarte putin in greutate si merg la sala si iau si suplimente de circa 7 luni.Va multumesc.
Dr.S.Damian
02-02-2004, 12:30
Nu are rost sa iei in acelasi timp Ideal Protein si Super mass pentru ca au compozitie oarecum similara. Poti sa iei unul dintre acestea impreuna cu aminoacizii si creatina.
Creatina o iei dupa schema clasica: 20 g 5 zile apoi cate 5 g pe zi.
Pentru celelalate produse ai doua variante:
1. iei dupa recomandarile producatorilor, ceea ce insemna o aproximare (nu toti oamenii au aceleasi nevoi)
2. faci calcule in functie de alimentatie (in sensul ca suplimentezi exact cat ai nevoie, ceea ce inseamna ca nu iei nici prea putin = ineficient, dar nici prea mult = bani aruncati, solicitare metabolica a organismului, risc de ingrasare pentru unii). Eu iti pot face aceste calcule daca vii la cabinetul meu.
Cat poti creste pe luna nu iti poate spune nimeni exact, fiindca sunt la mivloc numerosi factori.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.