PDA

View Full Version : Dieta Keto

andreyyy
08-03-2008, 16:45
Vad din ce in ce mai multe despre dieta keto, dar nu prea am inteles pana la urma ce face ea slabeste,ingrasa?
Ce e ea defapt, la ce ajuta, pt cine se aplica aceasta dieta, ecto endo?
Care stie despte ea poate sami explice si mie cate cv, ca de cate citit pe net, nu prea am inteles la ce ajuta.

andreyyy
08-03-2008, 21:46
sa inteleg ca e pt slabit?
Si nu e recomandata pt cei ectomorfi, pt ca e saraca in carbo?

Lukian
13-03-2008, 15:20
Dieta ketogenica se refera la faptul de a obisnuii organismul sa isi ia energia din grasime(prin reactia de ketoza) si nu din carbo(care sunt principala sursa de energie a organismului). In acest caz organismul isi va consuma si din propriile rezerve de grasimi. Asa ajungi sa iti elimini grasimea subcutanta de exemplu care nu lasa sa se vada fiecare fibra din muschii tai.
In dieta keto trebuie sa consumi alimente bogate in grasimi(in special vegetale) iar din cele animale doar cele bogate in grasimi polinesaturate. Un nivel ridicat de grasimi "bune" in organism te poate ajuta sa ai un nivel ridicat de testosteron si te poate ajuta cu cresterea in masa musulara.
De regula aceasta dieta functioneaza mai bine in perioada de definire si nu in cea de masa.
Aceasta dieta se face "cu cantarul pe masa" deoarece exista sansa sa te subalimentezi si sa devi slabit sau sa dai jos din masa musculara. Exista si zile de incarcare cu carbo.
Daca mai ai intrebari sa spui pt ca sunt multe de zis despre dieta keto si ce am scris nu acopera decat foarte putin din aceasta tema....

andreyyy
13-03-2008, 15:51
hmm interesant, asta inseamana e buna pt cei care participa la concursuri sa aiba o definire mai buna si pt cei care vor sa dea grasimea joc.?
Si nu ar trebuie folosita in nici un caz de unu subponderal.
Ai putea sa mai dai cateva detalii desprea ea, am fost eu interesat sa tin o dieta keto, dar eu consum o cantate mare de carbo pe zi..