PDA

View Full Version : creatina

calibra
02-02-2004, 20:26
Cheef, eu folosesc un weight gainer de la firma cutare, care are in compozitie si creatina monohidrata 2500 mg. pe portie. Intrebari:
1.Stiu ca in cazul creatinei se foloseste la inceput pentru 5 zile o doza de 20 g./zi, dupa care se trece la doza de intretinere de 5g./zi. In cazul suplimentului de care eu va zic, are ceva daca sar peste faza de inceput cu 20 g. si imi iau doar 2,5 g. in fiecare zi (deoarece iau o singura priza dupa sala, daca luam doua ajungeam la 5 g.). Are efectul scontat (adica cresterea in masa)?.

2.In trecut, probabil din cauza antrenamentelor istovitoare si multe precum si a alimentatiei si suplimentelor in exces, la analize am avut probleme cu creatinkinaza care imi iesise de 4 ori mai mare decat limita maxima (v-am scris la momentul respectiv). Doctorul mi-a spus ca ar putea fi si de la creatina continuta de acelasi weight gainer pe care am inceput sa-l iau iarasi acum si de care v-am scris mai sus. Se poate sa creasca creatinkinaza de la creatina? Daca da, atunci ce e de facut?

Dr.S.Damian
03-02-2004, 11:56
1. Nu are nimic. Nu e antibiotic ca sa respecti intocmai doza.
2. Da, este foarte plauzibil. Nu ai ce sa faci (decat doar sa nu mai iei produse cu creatina). Eu cred ca nu e nici o problema. Problema ar fi cand CK este crescuta din alte motive (si in general e vorba de leziuni musculare de tot felul). Chiar si o banala injectie creste nivelul CK in sange de cateva ori.

Calibra
07-02-2004, 11:05
Doctoreeeee, sa vezi si sa nu crezi!
Lunea trecuta, am inceput administrarea weight gainerului de care am vorbit mai sus, care contine creatina 2,5 g. Am luat o doza dupa antrenament (ora 21) , iar a doua zi de dimineata mi--am facut mai multe analize, printre care si creatinkinaza, transaminaze si foarte multe altele. Toate au iesit bine, darrrr... surpriza creatinkinaza a iesit 990 fata de 145 maxim. Eu unu nu mai inteleg nimic. Data trecuta cand mi s-a mai intamplat chestia asta aveam undeva la 500 si asta dupa o administrare de 20 de zile, iar acum dupa 12 ore este de 990. Doctorul (care nu este doctor sportiv) mi-a zis sa nu mai iau creatina. Eu unu stau si ma intreb daca nu cumva este normal sa iasa asa la analize, deoarece este creatina din sange, astfel rezultatul fiind pacalit. Ma intreb daca in alte cazuri ale altor sportivi apare acelasi CK marit. Nu stiu ce sa fac, poate ma luminati dumneavoastra. Problema nu e ca nu pot sa traiesc fara creatina, dar majoritatea weight gainerelor contin creatina si fara astea este cam greu.

Dr.S.Damian
12-02-2004, 09:35
Parca am mai vorbit despre asta. Cred ca e de asteptat sa i o valoare crescuta atat timp cat ai un aport oral mai mare decat al unui om ce se alimenteaza normal.