View Full Version : Alimentatie
Nicolas_19
02-04-2008, 23:31
Buna ziua, am cateva intrebari cu privire la alimentatie daca se poate , in primul rand daca as consuma mai multe proteine decat se cere(2 g/kgc ) si as consuma 3,5-4 g de proteina per/kgc inseamna ca muschii se regenereaza mai repede si deci pot da mai multe serii la antrenament sau sa ma antrenez mai des de 2 ori pe saptamana de exemplu pentru cresteri mai rapide ? dvs cate grame de proteina consumati pe zi in perioada de masa si cea de definire ? si inca ceva aportul de carbo din dieta poate sa fie mai mic in zilele de pauza fata de cele de antrenament ca sa nu pun f multa grasime pe mine sau trebuie sa manac tot la fel de multi carbo si in cele de pauza?Multumesc o zi buna
Buna ziua, am cateva intrebari cu privire la alimentatie daca se poate , in primul rand daca as consuma mai multe proteine decat se cere(2 g/kgc ) si as consuma 3,5-4 g de proteina per/kgc inseamna ca muschii se regenereaza mai repede si deci pot da mai multe serii la antrenament sau sa ma antrenez mai des de 2 ori pe saptamana de exemplu pentru cresteri mai rapide ? dvs cate grame de proteina consumati pe zi in perioada de masa si cea de definire ? si inca ceva aportul de carbo din dieta poate sa fie mai mic in zilele de pauza fata de cele de antrenament ca sa nu pun f multa grasime pe mine sau trebuie sa manac tot la fel de multi carbo si in cele de pauza?Multumesc o zi buna
Maxim 2g proteina per kilogram/corp acompaniat de un regim de efort fizic. Mai mult si vei avea probleme cu ficatul, pt a avea recuperare ai nevoie sa acoperi un "nou" necesar de proteine, survenit dupa un antrenament corect, NU de un EXCES de proteine. Pt recuperare foloseste glutamina, alaturi de un program de antrenament bine pus la punct, daca vrei masa musculara este de ajuns sa-ti antrenezi grupa musculara respectiva 1 singura data pe saptamana in mod direct.
Cristian Neagu
03-04-2008, 09:34
Personal nu iti recomand sa depasesti 2g/kg nici un exces nu e indicat , oamenilor normali , nu ma refer aici la sportivii de performanta!
Personal nu iti recomand sa depasesti 2g/kg nici un exces nu e indicat , oamenilor normali , nu ma refer aici la sportivii de performanta!
In concluzie, sportivii de performanta nu au 19 ani nu depasi 2g/kg.
Cristian Neagu
03-04-2008, 11:54
Unii au 19 ani , nu vad rostul acestei concluzii...
Era referitoare la Nicolas, daca are 19 nu poate fi sportiv de performanta. Daca era atunci nu mai punea intrebari pe acest forum. ;)
Cristian Neagu
03-04-2008, 12:35
Nu e kiar asa, am sportivi de performanta de la polo care imi pun asemenea intrebari...in fond sportivii de performanta , mai ales la noi nu sunt familiarizati cu suplimentele , pt ca e un domeniu nou ,mai grav e ca nici unii antrenori nu le iau in calcul.
Am vazut si antrenori batrini care vin si intreaba ,citesc si cara cu masina suplimente...e mai jenant sa nu faci nimic toata ziua ,sa intri p forum cu un limbaj de 2 lei la 16 ani (e doar un exemplu) , sa incepi cu tz, jtiu etc si sa vrei mura in gura...pt ca ti-e lene sa dai search.
Insa eu am rabdare , pt ca fiind profesor sunt destul de batatorit.a n g e l
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.