View Full Version : forta, marire musculara, rezistenta
happy_matei
05-04-2008, 10:22
va salut
as dori sa aflu ce antrenament/e ar trebui sa fac pt a imi mari forta, ce antrenament/e pt marire musculara, ce antrenament/e pt rezistenta
nu dispun de un sac, deci astfel de activitati sunt excluse, tot ce am la dispozitie este o sala de forta
happy_matei
05-04-2008, 22:04
nu stie nimeni?:(
pt marire de muschi stiu ca tre sa faci serii cu greutati in crestere si repetari in scadere, sa ajung sa fac cu ultima greutate maxim 4-5 repetari
la rezistenta sa fac cu greutate medie, dar sa fac multe repetari si serii
dar la forta?
forta cam este direct proportionala cu masa.
uite "sistemul piramidal" despre care zici tu:
http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=11042&highlight=sistemul+piramidal
stevieg_88
06-04-2008, 00:23
Salut:
Asa cum a si mentionat "AirDany" forta e legata de masa.dar daca se doreste un accent mai mare pe forta,pai atunci se fac putine repetari pe serie cu greutati mari ce permit executarea a cite 5-4-3 repetari;si deasemenea un timp de recuperare mai mare intre serii-de la 3 pina chiar la 5 minute.Dar asta nu inseamna ca nu va creste masa musculara,uitete chiar la Powerlifteri ei doar au ce arata.
Daca se doreste un accent pe hipertrofie musculara pai se recurge la un nr.mai mare de repetari si la o odihna mai mica intre seturi
Repetari-12-10;odihna-de la o minuta pina la 2 minute.
Cel mai bine cred ca e sa combii aceste antrenamente-adica sa incepi sa lucrezi cu greutatile in descrestere incepind cu 10-12 repetari ajungind pina la 3-4 repetari.
Uitete la sistemul piramidal si vei intelege multe.
BAFTA SI SANATATE !!!
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.