View Full Version : Ajutor
Sper ca nu deranjez cu intrebarea asta .
Pentru inaltimea mea am o greutate foarte mica,daca va vine sa credeti la peste 1,80 nu am 60 de kilograme. ceva e sigur in neregula cu mine. Am nevoie de sfaturi pentru a creste in greutate, dar nu in grasime . Daca se poate in masa musculara si in forta.
Daca e cineva aici care ma poate ajuta cu sfaturi...si da, mananc bine de ceva timp, cel putin 4-5 mese pe zi,dar nu la toate ca spartul. Asta sa fie oare problema?
Dr.S.Damian
05-02-2004, 11:28
Cati ani ai? Suferi de vreo boala? Exact ce mananci? Ce program de viata ai? Te antrenezi? Daca da, da-mi mai multe detalii.
am 16 ani. am uitat sa scriu data trecuta varsta. nu sufar de nici o boala, doar iau foarte greu in greutate. incredibil de greu.am un mod de viata destul de sanatos. nu beau deloc coca cola, foarte rar bauturi carbogazoase. de cele mai multe ori apa sau sucuri naturale. mai fac si ceva sport. nu pot numi de performanta... asa, de intretinere.mai o plimbare, mai un baschet, serii de flotari , abdomene, lucruri accesibile oricarui om care are vointa.
Dr.S.Damian
07-02-2004, 18:17
Sunt si oameni care se ingrasa foarte greu, pentru ca organismul lor este "setat" la o anumita greutate. Se poate rezolva problema printr-o alimentatie adecvata si un program de antrenament bun. Si suplimentele sunt importante aici.
Daca ai veni la mine la cabinet pentru o consultatie as putea sa fac o analiza mai pertinenta si sa gasesc o solutie pentru tine, iar daca nu, te rog sa imi spui in amanunt ce manaci, ce dimensiuni ai, cum te antrenezi.
la cabinet nu prea pot sa vin, cred ca e prea departe de locul unde stau eu.
cum ma anrenez?pai am gantere de 5 si 10(2 de fiecare tip) si una de 20. am o bibicleta de apartamen(cu toate ca stau la casa). bicicleta e de astazi, asa ca... la ea de abia acum ma anrenez. iar ganterele, de ceva vreme. de obicei fac repetari multe cu 5 kilograme. si cand spun multe, spun cateva minute non stop sau foarte putina pauza.
de mancat am grija ce mananc. nu beau coca-ola. nu fumez, alcool destul de rar si nici in raritate nu exagerez. droguri nu, alte sucuri carbogazoase mai rar... si de vreo 2 saptamani mi iau batoane protein - r si energic-r. unul pe zi, alternat. azi un tip, maine altul.
am vorbit cu mama mai mult despre creatina si zice ca inainte sa imi iau sa va cer sfatul... sa nu fac vreo prostie.deci, recomandati creatina? daca da, in ce cantitate? si concomitent cu dextroza? unii zic ca impreuna iese mai bine. daca si cu dextroza, sa imi spuneti si cantitatea aia recomanddata zilnic si la un gram de creatina cate de dextroza. si daca credeti ca imi va folosi la vreo imbunatarire, ce produs de creatina recomandati? fosforcreatin sau creatina monohidrat? ma refer la produsele din revista.
va multumesc pentru sfaturi. astept raspunsul
Dr.S.Damian
08-02-2004, 11:22
OK, am crezut ca esti din Bucuresti.
Sa o luam pe rand: creatina ai putea sa iei, dar nu cred ca te va ajuta in mod esential. Mai bine investesti intr-un concentrat proteic si un complex bun de minerale si vitamine. De asemenea, ai putea incerca pentru o perioada Natural Sterol.
Problema e ca nu ai suficiente greutati pentru a-ti dezvolta masa musculara. Cu ganterele tale cel mult vei obtine un tonus bune. Incearca sa mergi la o sala de forta.
Consuma alimente bogate in proteine: carne de pui si vaca, oua, lapte, peste dar si cereale, fructe, legume.
natural sterol? nu suna putin a steroid? nu raman cu urmari? de unde pot face rost de el? concentrat proteic? batoane din alea, protein r si energic r sunt bune? iau unul pe zi, altenativ. recomanzi mai mult?
natural sterol se poate face rost de la redis? nu cred sa fi vazut in revista produsul asta. mi-as fi adus aminte.
astept raspunsul.
Dr.S.Damian
09-02-2004, 08:56
Este un produs de la Universal si se vinde si la Redis. Nu este steroid si nu are efectele adverse ale acestora.
Concentrate proteice gasesti tot acolo, insa poti sa folosesti batoane daca preferi.
din cate am vorbit pana acum, cre sunt principalele sfaturi pe care mi le puteti da? in legatura cu ce ar trebui sa fac, sa mai fac, sa schimb, orice.
Dr.S.Damian
11-02-2004, 22:27
Sfaturi... se pot da o multime.
Daca vrei rezultate mergi la o sala, antreneaza-te constiincios, mananca bine, odihneste-te si rezultatele nu vor intarzia.
Pentru intretinere poti sa te antrenezi si acasa, dar vei atinge un prag pe care nu il vei mai putea depasi folosind aceleasi greutati.
multumesc. sper sa se vada schimbari la mine curand
imi puteti spune care e perioada indicata de consum a batoanelor protein r si energic r 1 pe zi alternativ si care e perioada de pauza recomandata(daca exista una).
Dr.S.Damian
12-02-2004, 21:54
Nu exista perioade definite. Iei atat timp cat ai nevoie.
cate zile de antrenament pe saptamana imi recomandati si cand sa fac pauze. ceva program daca se poate. cat de cat, nu de specialitate, macar generalitate.
Dr.S.Damian
19-02-2004, 22:02
4 antrenamente pe saptamana la distanta de o zi intre sedinte. Programe gasesti pe site.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.