View Full Version : program pt 6 zile
kalimera30
13-04-2008, 22:56
Am si eu o mare rugaminte.Merg la o sala de un an si jumatate si nu prea am progresat cine stie ce.Am timp berechet pt sala iau N large si phosphocreatina,dar sunt total confuz cu ce tip de antrenament sa fac .La sala care merg s-au schimbat antrenorii si fiecare a venit cu programe noi si cu alte idei de care am incercat sa tin cont dar nu am simtit sau mai bine zis nu am facut antrenamente pe care sa le simt cu adevarat.Am 33 ani 1,80 si 82 kg.Nu mai stiu pur si simplu ce si cum sa fac .In afara de piept si spate ,grupe la care am facut citeodata febra musculara in rest nimic deosebit.Am citit mult prin reviste de specialitate si pe net despre programe de antrenament dar nu mai stiu ce e bine si ce nu.Incerc sa fac dupa capul meu si sa incep un program dar nu stiu daca fac bine si m-am saturat de incercari si nesiguranta .Vreau sa va spun ce program am de gind sa fac si va rog din suflet sa ma ajutati si sa ma indrumati pe drumul cel bun.
luni-spate(4 serii piramidale crescatoare tractiuni;4serii............ramat;4 serii cu gantera la banca;4 serii tractiuni cu priza ingusta)
marti-biceps,triceps......
miercuri-piept.....
joi-umeri,picioare
vineri reiau cu ce am facut luni.Nu stiu cum e mai bine sa fac si cite serii la fiecare grupa sau daca e bine piramidal sau acelasi numar de repetari dar sa cresc greutatea.Poate este cineva sa ma ajute ca pur si simplu nu mai stiu cum sa fac.Va multumesc tare mult.
Am si eu o mare rugaminte.Merg la o sala de un an si jumatate si nu prea am progresat cine stie ce.Am timp berechet pt sala iau N large si phosphocreatina,dar sunt total confuz cu ce tip de antrenament sa fac .La sala care merg s-au schimbat antrenorii si fiecare a venit cu programe noi si cu alte idei de care am incercat sa tin cont dar nu am simtit sau mai bine zis nu am facut antrenamente pe care sa le simt cu adevarat.Am 33 ani 1,80 si 82 kg.Nu mai stiu pur si simplu ce si cum sa fac .In afara de piept si spate ,grupe la care am facut citeodata febra musculara in rest nimic deosebit.Am citit mult prin reviste de specialitate si pe net despre programe de antrenament dar nu mai stiu ce e bine si ce nu.Incerc sa fac dupa capul meu si sa incep un program dar nu stiu daca fac bine si m-am saturat de incercari si nesiguranta .Vreau sa va spun ce program am de gind sa fac si va rog din suflet sa ma ajutati si sa ma indrumati pe drumul cel bun.
luni-spate(4 serii piramidale crescatoare tractiuni;4serii............ramat;4 serii cu gantera la banca;4 serii tractiuni cu priza ingusta)
marti-biceps,triceps......
miercuri-piept.....
joi-umeri,picioare
vineri reiau cu ce am facut luni.Nu stiu cum e mai bine sa fac si cite serii la fiecare grupa sau daca e bine piramidal sau acelasi numar de repetari dar sa cresc greutatea.Poate este cineva sa ma ajute ca pur si simplu nu mai stiu cum sa fac.Va multumesc tare mult.
nu ma mir ca nu ai progresat mai deloc dupa ce am citit ce prog ai... daca asa te antrenezi inseamna ca esti deja in supraantrenament.. fa o pauza de cateva zile si dupa incepe cu un prog piramidal in care sa lucrezi o singura grupa pe sapt luni-piept,umeri,biceps - miercuri picioare -vineri spate,trapez,triceps. lucreaza tare maxim 2-3 ex pe grupa, 4 serii sa nu stai mai mult de 1ora in sala.... dormi noaptea,alimenteazate bine, ia suplimente... Bafta! ;)
kalimera30
14-04-2008, 12:53
Multumesc mult pt.sfaturi.Ai dreptate cred ca sunt in supraantrenament.Problema e ca nu am stare acasa.daca fac doar o grupa pe zi tot nu e bine ca ar ajunge rindul odata pe saptamina.Ex;spate -luni.brate-marti.piept-miercuri.picioare-joi.umeri,trapez-vineri.Bineinteles cu 2-3 exercitii si 4 serii pe grupa piramidal si intens.E bine si asa sau nu??
Ia o pauza de 1-2 saptamani timp in care nu faci deloc efort anaerob. Poti face efort aerob dar nu in mod exagerat. Mananca bine si incearca sa te odihnesti cat mai mult. Ai nevoie de o perioada de recuperare pentru ca organismul tau nu poate sa progresez dupa ce a fost suspus la atatea programe si antrenamente experimentale de la care ai intrat in supraantrenament.
Dupa aceasta perioada incepe cu un antrenament de 3-4 zile pe saptamana, antrenand fiecare grupa musculara doar 1 data pe saptamana. Fa-ti un program si revino sa ne dam cu parerea si sa te ajutam sa il optimizezi.
Cand revi la antrenamentele cu greutati incepe un program de alimentatie si odihna serios si considera folosirea suplimentelor, si aici poti sa ne consulti tot pe noi.
kalimera30
14-04-2008, 16:22
ok.merci mult.pai tocmai esta e problema.Am 10 zile de cind nu am mai fost la sala si sunt gata sa incep si sa incerc un program cu adevarat benefic si performant.Nu vreau sa merg si sa fac acelasi program pt ca ma simteam obosit si rezultate f slabe.de aceea am cerut si sfatul dumneavoastra .Si ca sa va faceti o idee despre dieta si programul meu zilnic v-as ruga sa aveti rabdare si sa cititi cam ce fac zilnic.
7.30 trezire,8:00 masa(fructe,ovaz ,citeva migdale crude,si alti simburi cruzi cu omega 3),9:00 2 masuri N-large si o masura creatina,10:00 sala,imediat dupa 2 masuri N-large si o masura creatina,12:30 gratar piept de pui si salata,14:00 somn,16:30 citeva legume si ceva brinza de vaci dietetica,18:00 1 masura N-large,19:00 gratar si brocoli,seara poate un mar doua.Nu sunt la servici la stat,am tot timpul din lume vointa si putere de munca dar nu mi-am mulat programul dupa posibilitati.In urma cu ceva timp faceam si alergare de 2-3 ori pe saptamina seara cam 10 km.Cu alte cuvinte abia astept sa vina dimineata sa merg la sala am grija ce maninc,ma odihnesc si tot tacimul dar rezultate mai nimic.Sper ca acum ati inteles mai bine cine sunt si de ce am nevoie.Va multumesc anticipat.
Programul de alimentatie pare bun cu unele mentiuni(dimineata nu ai proteina la masa, dupa masa legume si branza nu e destul pt o masa, 1 masura N-Large iarasi prea putin, nu ai scris la ce ora te culci dar daca te culci mai tarziu de 22 atunci ultima masa de la 19 e cam departe). Cu toate ca pare ca mananci multi si calitativ, ai face bine sa iti calculezi necesarul zilnic si de asemenea cantitatile de proteina/carbo/grasimi care le mananci zilnic si sa vezi daca depasesti necesarul pentru ca e o mare sansa sa fie pe undeva o carenta.
Daca nu iei un complex de vitamine si minerale iti recomand sa iti cumperi.
Dar totusi cu o alimentatie destul de ok cum e a ta tot trebuia sa se vada ceva. Problema sta fie la antrenament(nu e destul de intens) sau ai vreun parazit care iti mananca din resurse.
kalimera30
14-04-2008, 21:27
Multumesc mult pentru raspuns.Cred ca trebuie sa trec la treaba serios.sunt constient ca nu poti deveni Arnold peste noapte dar totusi...Problema e ca nu m-am tinut de un program mai mult de citeva saptamina si am schimbat permanent.Mi se parea ca nu lucreaza muschiul.Trebuia sa fac ca si ultima serie f multe repetari cu greutate putin mai mica sa simt si eu acea caldura in muschi daca intelegeti ce vreau sa spun.Am sa incerc sa fac o singura grupa pe zi 4 exerc.la grupele mari si 3 exerc.la grupele mici sa vad cum merge si am sa incerc sistemul piramidal.Sper ca nu gresesc din nou si daca credeti ca aveti un sfat in plus va rog sa ma corectati.
eu sunt la inceput si fac cam 6 antrenamente pe sapt
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.