View Full Version : despre genuflexiuni
artemiza
16-04-2008, 11:26
Am vazut prin diverse publicatii doua variante pentru genuflexiuni,cu sau fara o scandura pentru inaltarea calcaielor.Deasemenea erau si motivatii pentru fiecare caz.Acum eu ce sa cred?
anabolizant
16-04-2008, 19:12
E bine sa faci cu scandura sau cu discuri sub calcaie, pentru a nu solicita prea tare tendonul lui Ahile. Cand vei lucra cu greutati mai mari vei simti diferenta.
artemiza
16-04-2008, 19:35
Multumesc
Eu lucrez cu discuri sub calcaie pt. ca este mai usor sa fac geno decat direct cu calcaiele pe pamant.
hieronymus
24-04-2008, 11:07
Eu lucrez cu discuri sub calcaie pt. ca este mai usor sa fac geno decat direct cu calcaiele pe pamant.
Cine nu pune ceva sub calcaie (o scandura, 2 discuri, etc) cand face genuflexiuni, isi strica coloana.
Cristian Neagu
24-04-2008, 12:14
Depinde de biomecanica fiercaruia...
Cine nu pune ceva sub calcaie (o scandura, 2 discuri, etc) cand face genuflexiuni, isi strica coloana.
eu nu lucrez la genuflexiuni cu scandura,discuri,etc si nu am nici o problema cu coloana
anabolizant
24-04-2008, 15:09
=)) cum ai putut spune una ca asta ?
Nu isi strica coloana, ci supune la un stres prea mare tendonul lui Ahile.
BogdanMM
30-04-2008, 14:25
eu fac geno, fara scandura, discuri etc, tendonul lui ahile e ultimul care il simt supra solicitat, :)) ...
anabolizant
30-04-2008, 15:00
Depinde si de greutatea cu care faci si de nivelul de pregatire etc.
Eu zic sa pui ceva sub calcaie: e mai usor sa previ decat sa tratezi.
artemiza
30-04-2008, 19:01
Multumesc pentru raspunsuri.
hieronymus
02-05-2008, 10:31
in timp e afectata zona lombara a coloanei. Nu iti dai seama pe moment, dar dupa ani si ani se simte.
E afetctat si tendonul, dar mai grav e la coloana. Scandurica te obliga sa ai o pozitie mai dreapta a coloanei, pe care nu ai avea-o daca nu ai pune scandurica sub picioare (sau cel putin eu nu as avea-o).
Eu nu stiu cum reusiti voi sa faceti genu fara scandurica sub picioare, eu ma dezechilibrez imediat daca nu pun ceva sub calcaie. Bine, fac si cu greutati mari, cand faceam cu greutati sub 100 kg parca nu ma dezechilibram.
Eu nu stiu cum reusiti voi sa faceti genu fara scandurica sub picioare, eu ma dezechilibrez imediat daca nu pun ceva sub calcaie.
pt ca te-ai obisnuit asa....nici eu nu stiu cum as putea face cu o scandura,disc etc sub picioare,
BogdanMM
02-05-2008, 11:57
in timp e afectata zona lombara a coloanei. Nu iti dai seama pe moment, dar dupa ani si ani se simte.
E afetctat si tendonul, dar mai grav e la coloana. Scandurica te obliga sa ai o pozitie mai dreapta a coloanei, pe care nu ai avea-o daca nu ai pune scandurica sub picioare (sau cel putin eu nu as avea-o).
Eu nu stiu cum reusiti voi sa faceti genu fara scandurica sub picioare, eu ma dezechilibrez imediat daca nu pun ceva sub calcaie. Bine, fac si cu greutati mari, cand faceam cu greutati sub 100 kg parca nu ma dezechilibram.
eu nici nu am incercat cu discuri sub calcaie pt ca am vazut la cine facand asa, dar pozitia era viciata, adica se apleca muult prea mult in fata, si m-am gandit ca poate din cauza discurilor face asa... dar daca spui ca ofera mai mult echilibru si nu afecteaza t coloana, atunci tehinca asta este mult mai indicata, ...
Alessandro
02-05-2008, 15:48
si eu am simtit acelasi lucru, cand am pus discuri sub calcaie...ma duceam prea mult in fata...si la o repetare, chiar era sa cad :|
Se poate face in siguranta si fara scandura sub calcaie, numai ca oamenilor le lipseste elasticitatea in muschii posteriori ai coapsei. Incercati o incalzire buna atat a qvadricepsilor prin geno si fandari cat si ai muschilor coapsei posterioare prin aplecari inspre inainte mentinad genunchii drepti(blocati). Eu dupa aceasta incalzire fac genuflexiuni cu haltera dupa care indreptari cu haltera cu genunchii drepti(stiff leg deadlift). Restul se poate face optional de aici in colo....
anabolizant
03-05-2008, 22:44
Faceti voi si fara scandura sub calcaie, dar dupa o accidentare la tendonul lui Ahile va reveniti foarte greu. Vedeti Ionut Iana.
Faceti voi si fara scandura sub calcaie, dar dupa o accidentare la tendonul lui Ahile va reveniti foarte greu. Vedeti Ionut Iana.
yo faca de aproape trei ani si nu am nimic...
daca stii cum sa lucrezi totul e ok
Faceti voi si fara scandura sub calcaie, dar dupa o accidentare la tendonul lui Ahile va reveniti foarte greu. Vedeti Ionut Iana. Depinde ce greutate folosesti, daca este medie, discurile nu sunt necesare, cu cat greutatea este mai mare, cu atat tendoanele sunt mai solicitate, iar discurile sunt o optiune de siguranta.
Depinde ce greutate folosesti, daca este medie, discurile nu sunt necesare, cu cat greutatea este mai mare, cu atat tendoanele sunt mai solicitate, iar discurile sunt o optiune de siguranta.
eu am facut genu cu 112kg, 8 rep,si nu am nimic..
am incercat si eu de curiozitate sa fac cu discuri sub calcaie cu vreo 70kg si era sa o iau in nas.....
hieronymus
07-05-2008, 16:02
personal folosesc o scandura care are grosime 2-3 cm. Cine pune un disc mai gros de 3 cm., normal ca va cadea in nas.
anabolizant
08-05-2008, 15:28
Depinde ce greutate folosesti, daca este medie, discurile nu sunt necesare, cu cat greutatea este mai mare, cu atat tendoanele sunt mai solicitate, iar discurile sunt o optiune de siguranta.
Deci eu fac cu 100 kg si pun discuri de 2.5 cm. Fara discuri nu simt nimic rau, dar e mai bine sa previ decat sa tratezi.
hieronymus
09-05-2008, 16:55
Deci eu fac cu 100 kg si pun discuri de 2.5 cm. Fara discuri nu simt nimic rau, dar e mai bine sa previ decat sa tratezi.
Bravo, ai vorbit ca din carte!
eu nu eu dak nu pun discurile sub picioare simt ca ma aplec prea mult din mijloc ca sa imi tin echilibrul.si cred totusi ca nici nu am acea elasticitate mai sus mentionata :D
Cristian Neagu
12-05-2008, 03:26
Iana si-a sectionat tendonul lui Ahile intr-un accident nefericit care nu are nicio treaba cu sportul, nu de la la vreun ex efectuat incorect.Am fost ani de zile antrenorul lui si se antreneaza FOARTE CORECT!
anabolizant
12-05-2008, 21:23
Stiu, am citit pe celalalt forum, nu pun la indoiala corectitudinea exercitiilor executate de Ionut Iana, voiam doar sa scot in evidenta faptul ca accidentarile la tendonul lui Ahile sunt foarte periculoase.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.