PDA

View Full Version : Forta+Masa

andrei
04-02-2004, 22:42
Stimata dle doctor,
Am luat o pauza saptamana aceasta, pentru a ma reface complet, si pentru a incepe de saptamana viitoare un alt program de antrenament.
M-am gandit sa fac si forta si masa in cadrul aceluiasi exercitiu.
Nu stiu daca e o idee buna si astept parerea dumneavoastra, dar dupa cum vedeti mai jos, asa am gandit:
De ex. la PIEPT (impins din culcat):
- 2 serii incalzire
- 2 serii a 3-4 repetari cu greutate mare pentru forta
- 3-4 serii a 10-15 repetari pentru masa (de obicei 12)
Deasemenea vreau sa fac si la BICEPS (flexia cu bara din picioare) si la UMERI (impins de la ceafa)...
As dori sa-mi spuneti daca pot dezvolta si forta si masa in cadrul acestui program, deoarece dupa cum stiti cine fuge dupa doi iepuri nu prinde nici unul.
Va multumesc anticipat!

Dr.S.Damian
05-02-2004, 11:24
Nu mi-ai spus cate exercitii vrei sa faci pentru fiecare grupa si cat de des vrei sa lucrezi fiecare grupa. Este important deoarce daca vei lucra in felul propus de tine catre 2-3 exercitii pe grupa si mai lucrezi si de 2 ori pe saptamana, ai sanse sa te supraantrenezi si deci nu vei prinde nici un iepure.
In alta ordine de idei, ar fi mai bine sa lucrezi cu greutati care iti permit 5-6 repetari, ceea ce ar putea fi considerat un antrenament atat pentru forta cat si pentru masa.

andrei
05-02-2004, 19:39
M-am gandit sa lucrez 2 exercitii la o grupa musculara, asta nu ar depasi 9-10 serii/grupa. Programul meu de antrenament este de trei ori pe saptamana:
a) Luni - piept, biceps, abdomen
b) Miercuri - spate, umeri, trapez
c) Vineri - coapse, gambe, triceps
Eu nu cred ca cu acest program ma supraantrenez, dar astept parerea dumneavoastra.
Eu am auzit ca pentru masa, la o grupa principala, trebuie facute multe repetari pe serie (10-15). E adevarat? Eu nu cred ca pot creste o grupa cu 3-4 repetari/serie cu greutate mare (asta cred ca e pentru forta). De aceea vreau sa impart programul : Forta + Masa.
As mai avea o intrebare: e adevarat ca grupa musculara creste atunci cand execut serile pana la epuizare (de apox. 12 repetari) si simt o asa-zisa "arsura", iar ziua urmatoare am febra muculara? Ce inseamna acea "arsura"? Ar trebui sa simt acea "arsura" la fiecare serie?
Dumneavoastra ma sfatuiti sa execut serii de 5-6 repetari, dar eu asa am lucrat pana acum si vreau sa fac o schimbare.
Astept sa-mi scrieti parerea de program, si sper ca aveti destule informatii pentru a-mi raspunde daca pot executa programul.
Va multumesc anticipat!