View Full Version : Supliment sportiv "cat mai natural"
Am intrat pe acest forum si postez in speranta de a ma ajuta cu un raspuns.
Am 1,80 m si aproximativ 80 kg,nu excelez cu masa musculara insa imi place sa cred ca am un corp bine lucrat. Am 29 de ani, si merg la sala de aproximativ 10 ani.
La inceput am tot "mancat" creatina, proteine, aminoacizii, cam tot ce era bun la vremea respectiva insa am avut o problema, pe care eu am asociat-o cu luarea de suplimente sportive......COSURILE.
E foarte posibil ca asociarea sa fie gresita, insa in discutatiile cu diferite persoane, mai mult sau mai putin cunoscatoare am "reusit " sa trag concluzia ca de vina ar fi aminoacizii. Ma rog....cert este ca am oprit orice supliment....si timp de 6-7 ani am mers la sala numai pe "stomacul gol".Intre timp, au disparut si cosurile.Poate a fost o chestie psihologica....insa asa am gandit atunci.
Acum,deja am ajuns la capacitatea maxima de antrenament natural si parca as avea nevoie de "niste suplimente " .
Intrebarea mea este urmatoarea? Tinand cont de ceea ce am povestit mai sus, care considerati ca ar fi suplimentul sportiv "cel mai natural" pe care as putea sa-l iau.
Va multumesc mult si va doresc "un corp de otel "
Eu mai degraba as trage concluzia ca de vina a fost varsta, si nu suplimentele. Exista o predispozitie pentru acnee la anumite varste, in unele cazuri chiar si peste 20 de ani.
Cat despre suplimentele despre care vorbesti tu, din cunostintele mele aminoacizii, concentratele proteice, creatina, glutamina, etc., sunt substante naturale. Aici depinde de care parte esti tu, sunt persoane care sustin ca suplimentele sunt daunatoare sanatatii (am auzit si la tv fel si fel de povesti), dar sunt si persoane ca si mine si multi altii care, pana la proba contrarie, sunt de acord cu suplimentele si le folosesc cu rezultate bune. Totusi, avand in vedere ca nu exista vreun studiu care sa demonstreze ca suplimentele sunt nocive, nu vad vreun motiv de ingrijorare. Toate cele bune!
Cosurile se poate sa fi aparut din multe motive, inclusiv varsta cum zice erik, era bine daca la timpul resprectiv ai fi fost la un medic sa investighezi problema si poate aflai si care este cauza de la care a aparut aceasta problema.
Suplimente cate mai "naturale": concentratele proteice de la redis fara indulcitori, suplimentele pak, creatina, glutamina, etc...
Ce scopuri ai?
Nu inteleg ce vrei sa spui
andreyyy
24-04-2008, 08:54
Nu inteleg ce vrei sa spui
Ar ai trebuie sa citesti pe forumuri, despre multe si dp ce termini vi cu ce nai inteles...
Ar ai trebuie sa citesti pe forumuri, despre multe si dp ce termini vi cu ce nai inteles...
Mersi mult.......
Ma asteptam sa primesc altfel de raspunsuri. Nu la modul "ce scopuri am" sau "citeste pe forum".
Si ca sa va linistesc va si spun care este scopul meu : sa cresc 5-7 kg, cu ajutorul unui supliment , repet....."cat mai natural". M-am gandit la o proteina din zer si ceva vitamine.
Insa vreau sa citesc si parerea domnului Neagu si a altor persoane care chiar vor sa ajute.
Multumesc
Proteina din zer: Protwhey-R(fara indulcitori) sau Lactomin 80 + Carbo daca ai nevoie la tipul tau somatic(mezomorf-endomorf? nu ai precizat).
Proteinmix-R: Mix proteina din zer, ou si lapte.
Vitamine si minerale: Eurovita, Centrum, Daily Formula, Spa Pak, Animal Pak.
Baietii se refereau ca citind ce s-a mai scris este foarte posibil sa dai peste multe subiecte interesante sau pe care nu le cunosti si care te-ar ajuta sa iti raspunzi la mai multe probleme pe care in mod sigur le ai in legatura cu tot ce tine de acest sport.
Bafta.
Cristian Neagu
24-04-2008, 12:14
Raspunsul lui Lukian e ok ,as adauga ca mai poti creste din alimentatie cant de proteina.Poti adauga laptisor de matca si in general toate prod apicole cu rol in stimularea cresterii.
Alessandro
24-04-2008, 14:00
hipo...si eu cred ca de vina au fost suplimentele atunci cand ai avut prob cu acneea...pe multi am auzit ca din cauza ca org nu asimileaza klumea prot din mancare/suplimente...si eu "sufar" de asa ceva...numai ca eu nu iau suplimente,,,in schimb mananc f multa carne de porc...si se stie ca e cea mai toxica...si imediat dupa antr,cand transpir, parca mai rau este...s-ar putea ca la varsta aia, sa fi avut transpiratia mai acida...
Cristian Neagu
24-04-2008, 18:35
De obicei problemele cu acneea sunt dermato, infectii.Eu am avut acnee cind nu luam suplimente ,dar aveam o infectie si nu am avut cind luam tone de proteine.
Alessandro
24-04-2008, 19:41
mie mi-a mai spus cineva ca poate sa aibe legatura cu ficatu...asa este?
Cristian Neagu
25-04-2008, 08:57
Nu numai cu ficatul , poate fi si o infectie la nivelul pielii.
Ma asteptam sa primesc altfel de raspunsuri. Nu la modul "ce scopuri am" sau "citeste pe forum".
Si ca sa va linistesc va si spun care este scopul meu : sa cresc 5-7 kg, cu ajutorul unui supliment , repet....."cat mai natural". M-am gandit la o proteina din zer si ceva vitamine.
Insa vreau sa citesc si parerea domnului Neagu si a altor persoane care chiar vor sa ajute.
Multumesc
daca ai fii raspuns la intrebare fara sa fii ironic poate ti-as fii dat si eu o parere...
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.