View Full Version : zona lombara
an_Drey2003
09-09-2003, 13:06
Va salut. Nu stiu daca am facut bine ca am plasat aceasta intrebare la "Probleme medicale", probabil trebuia la "Antrenament". Vinerea trecuta am executat un exercitiu pentru spate, acela cu bara incarcata la un singur capat, cu o greutate ce nu-mi permitea executarea a mai mult de 8 repetari. Problema este ca a doua zi m-am trezit cu o durere in zona lombara. Nu ma doare cand stau in picioare, dar cand ma aplec sau cand stau intins pe pat cu muschii lombari destinsi simt ca ma rup in doua. Spuneti-mi daca este ceva normal, avand in vedere ca sunt incepator (practic acest sport de o luna); ce este de facut? Ati mai intalnit asemenea cazuri? Va multumesc!
Dr.S.Damian
09-09-2003, 17:28
Este o situatie foarte frecventa. Posibil sa fie vorba de febra musculara la nivelul muschilor lombari sau o intindere sau o combinatie a celor doua.
Incearca sa iti menajezi spatele un timp, adica nu mai lucra exercitii care ti-ar putea solicita aceasta zona direct sau indirect. Doar cand va disparea complet durerea reia exercitiile. Unge-te cu un unguent antiinflamator (Fastum gel) de 2-3 ori pe zi si fereste-te de curent. Cand vei relua exercitiile poarta centura lata cand lucrezi cu greutati mari (deci nu tot timpul) si ai mare grija la pozitia coloanei (cambrata).
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.