PDA

View Full Version : tendinita?

BigDaddy
05-02-2004, 21:19
1. In urma cu 1 saptamana am simtit o durere ciudata in partea dreapta jos a abdomenului in timp ce faceam ridicarea picioarelor din culcat. Am ignorat problema - nu era foarte suparatoare. Problema e ca durerea s-a intensificat ulterior, ceva de gen taietura in muschi cam prin locul unde se leaga de os (deasupra pubisului in partea dreapta), si nu mi-a trecut inca. Nu am mai lucrat abdominalii, dar la unele miscari din viata cotidiana apare aceasta durere. Pot sa fac ramat din aplecat fara probleme, in general orice miscare cu greutati, numai abdominalele nu merg. Ma gandesc ca e o tendinita, dar nu stiu ce pot sa fac sa o tratez. Va rog sa imi dati niste sugestii in acest sens.
2. Am curburile lombara si dorsala ale coloanei ceva mai accentuate decat in mod normal. Se mai poate indrepta situatia (am 30 de ani)? Culturismul poate face ceva in acest sens?
3. Am cumparat cartea dvs. si am gasit-o interesanta. Vreau sa combin antrenamentele de culturism cu stretching-ul, dar nu prea sunt lamurit cu frecventa acestuia din urma. Din 4 in 4 zile e ok? Sau ziceti dvs. cum e mai bine. (O grupa musculara o antrenez (culturism) o data la 4 zile.)

Dr.S.Damian
08-02-2004, 15:54
1. Mai curand o hernie abdominala incipienta (muschii abdominali cu au tendoane). Ai nevoie de un control medical.
2. Trebuie sa intaresti musculatura paravertebrala prin exercitii specifice.
3. Combinatia pe care ti-o recomand este urmatoarea: exercitii de stretching intre serii (pentru grupa pe care o lucrezi atunci) plus exercitii dupa antrenament (10-15 minute). Bineinteles ca poti sa lucrezi si separat, facand numai exercitii de stretching.

BigDaddy
02-03-2004, 23:24
In legatura cu problema de la abdominalul drept. V-am urmat sfatul si am fost la un control la medicul de familie. Mi-a zis ca sigur nu e hernie, ci o problema musculara care se va rezolva in timp. Dupa o luna in care nu am mai lucrat abdominalii durerea este mai putin intensa, dar exista si persista. Am aplicat local diferite unguente antiinflamatoare, cu rezultate nesemnificative. Ma intereseaza daca pot incepe sa fac exercitii pt. abdominalii superiori, pt. ca nu ma deranjeaza foarte tare la aceste exercitii, ci numai la cele pt. abdominalii inferiori. Procedand astfel s-ar accelera vindecarea sau ar fi mai rau?
Nu am primit un diagnostic clar - dvs. spuneti ca nu e tendinita, sa fie o ruptura musculara?

Dr.S.Damian
04-03-2004, 11:42
Oricata bunavointa as avea nu pot sa pun un diagnostic fara sa vad cu ochii mei. Si mai mult decat atat, o ecomiografie ar putea stabili un diagnostic mai clar.
Tendinita ti-am spus ca nu e cazul, fiindca abdominalii nu au tendoane. Poate sa fie o inflamatie localizata la nivelul insertiei pe periost. Poate fi o periostita. Eu as fi de parere sa nu lucrezi abdomen pana cand durerea nu se diminueaza foarte mult, de preferat sa dispara. Continua cu antiinflamatoarele. Rezultatele apar dupa tratamente mai indelungate. Trebuie sa ai rabdare.