PDA

View Full Version : Antrenament sau suplimente?

nicolaie
16-06-2008, 16:23
Salutare. Sunt un mezomorf 1m81, 83 kg. Fac sala de 1 an si ceva(~5-6 luni) in care am facut si unele pauze care nu au depasit 2 sapt. O saptamana de antrenament la mine arata asa:
Ziua 1: Piept
Ziua 2: Spate
Ziua 3: Biceps + Triceps
Ziua 4: Umeri + abdomen.
Pentru fiecare grupa lucrez 4 ex X 4 serii X 7-8 rep. Am inceput sa iau suplimente doar de vreo luna, pana acum lucrand fara suplimente. Din pacate am observat ca am cam stagnat mai ales pe partea de piept si biceps. As dori sa va intreb, in special pe d-l profesor, ce am facut prost si mai ales ce ar trebui sa corectez ?

jonson_f
16-06-2008, 18:16
picioare nu bagi ? sau macar pauza intre zile baga si tu piept , spate +lombari, picioare , umeri +abs , pauza , biceps triceps . in cea ce priveste suplimentele pararile sunt impartite ,la inceput eu am lucrat fara proteine si am crescut in masa/forta ( cand ma sfatuit instructorul sa iau suplimente am cumparat gain fast am fost multumit de el dar dupa ce sa terminat nu am mai cumparat ), daca stau bine sa ma gandesc mai bine mananci bine , dormi si te antrenezi decat sa bagi prafuri in tine

Lukian
16-06-2008, 18:16
16 serii la fiecare grupa....

nicolaie
16-06-2008, 18:59
@Lukian: 4 ex X 4 serii. Unde gresesc?
Exemplu piept:
Impins oriz: 4 serii,
inclinat: 4,
declinat: 4,
fluturari: 4.

Alessandro
16-06-2008, 19:37
4x4...4x4...dar 4 ex pt grupe mici e cam mult...l-a asta s-a referit ;) ce 4 ex bagi si la biceps ori gambe?

nicolaie
16-06-2008, 20:20
Biceps : flexii cu bara dreapta din picioare, flexii alternative cu gantere, flexii banca scott, flexii hammer. Gambe nu fac.

anabolizant
16-06-2008, 20:26
Eu nu inteleg intrebarea: antrenament sau suplimente ? Vrei sa intrebi din ce cauza nu progresezi ? Daca ai facut mereu acest antrenament e bine ca ai progresat oricat de putin. Refa-ti antrenamentul, vezi cum merge, si apoi daca nu esti multumit ia suplimente. Suplimente poti lua aproape oricum, dar nu din cauza ca stagnezi.

nicolaie
16-06-2008, 22:29
Din pacate titlul topicului e unul nu foarte reusit. Imi cer scuze, e gresala mea. Intrebarea nu era daca sa iau sau nu suplimente (suplimente o sa continui sa iau) ci daca am stagnat din cauza faptului ca am hipersolicitat grupele musculare, si daca da, cum ar trebui sa procedez astfel incat sa incep sa cresc din nou.

Alessandro
17-06-2008, 09:19
scoate flexiile la banca scott

Lukian
17-06-2008, 11:07
10-12 serii la grupele mari, 6-8 serii la grupele mici.

stevieg_88
17-06-2008, 22:26
Salutare. Sunt un mezomorf 1m81, 83 kg. Fac sala de 1 an si ceva(~5-6 luni) in care am facut si unele pauze care nu au depasit 2 sapt. O saptamana de antrenament la mine arata asa:
Ziua 1: Piept
Ziua 2: Spate
Ziua 3: Biceps + Triceps
Ziua 4: Umeri + abdomen.
Pentru fiecare grupa lucrez 4 ex X 4 serii X 7-8 rep. Am inceput sa iau suplimente doar de vreo luna, pana acum lucrand fara suplimente. Din pacate am observat ca am cam stagnat mai ales pe partea de piept si biceps. As dori sa va intreb, in special pe d-l profesor, ce am facut prost si mai ales ce ar trebui sa corectez ?

In primul rind asa cum teau sfatuit baietii de pe forum sa scazi numarul de serii pe grupe.

In al doilea rind-care e faza cu stagnarea-muschii tai inseamna ca cam sau obisnuit cu stresul antrenamentelor tale-ai nevoie sa-i sochezi-prin: a schimba ordinea executarii exercitiilor,schmbarea exercitiilor,schimbarea antrenamentelor etc.,pentru ca mereu sai stresezi si sa nui lasi sa se acomodeze cu stresul dat-deasemenea nu uita de perioadele de odihna de o saptamina sau ceva mai mult-te va ajuta sa eviti supraantrenamentul

Incearca sa te antrenezi cu mai putine serii dar intensiv (la maxim)-cum spunea si M.Mentzer "Incercati sa paliti cu degetul peste o vergea de dinamita-si nu se va intimpla nimic,dar luati un ciocan si atunci ... BAHm i c r o " Este valabil si in cazul muschilor-Pentru grupele mici e suficient 8-9 serii,pentru cele mari 10-12 serii.

Eu tias sugera sati faci o perioada de decontionare de 7-10 zile si apoi incepi din nou-dar eviti greselile vechi-si mereu experimentezi nu te tii tot timpul de acelasi program.

Deasemenea acorda o atentie mare si alimentatiei.

BAFTA - SANATATE (ca-i mai buna decit toate),si mult SUCCES mai departe,nu dispera ca daca vei face tot cu cap (adica sa te informezi sa nu o iei asa din capul tau-navigheaza forumul ca sunt o sumedenie de informatii utile si pretioase) rezultatele nu vor intirzia sa apara !!!

NUMAI BINE !!!y e s