View Full Version : Transpiratia - o adevarata problema!
Buna ziua, transpir f tare desi nu e prea e cald in sala, nu e vorba de miros sau alte chestii dar ies ud fleasca la vestiare si e tare naspa. Problema e ca transpir si iarna dar nu in halu asta, 1 prieten zice ca e de la suplimente, dar nu iau momentan ! Pofta de mancare am, de dormit dorm, no problem. Un sfat ceva? Astept raspuns
stai linistit.....fiecare transpira,mai mult sau mai putin
Alessandro
29-06-2008, 14:05
e chiar indicat sa transpiri :D
jonson_f
29-06-2008, 15:40
se mai intampla sa transpiri mai mult mai ales in zile cand lurezi intens in cazul meu transpir ca nebunu la biceps triceps
se mai intampla sa transpiri mai mult mai ales in zile cand lurezi intens in cazul meu transpir ca nebunu la biceps triceps
si eu am observat asta :|
Cristian Neagu
30-06-2008, 10:38
cind nu transpir stiu ca am o problema de santate.
jonson_f
30-06-2008, 12:24
app am uitat sa zic e un tip la sala mereu baga banda 2-3 h intr un trening de plastic cand termina cug apele dupa el :))) trebuie sa vina fata de la receptie sa dea cu mopu
cind nu transpir stiu ca am o problema de santate.
Totusi, dar nici chiar asa ca mine :-<
jonson_f
30-06-2008, 13:51
incearca sa te imbraci mai lejer cand lucrezi ( pantaloni scurti si maieu )
Cristian Neagu
30-06-2008, 14:16
Ken nu-ti imaginezi cit pot sa transpir, nici nu mai este transpiratie este doar apa.Ma sterg si in citeva secunde apare pe tot spatele si pe umeri apa in picaturi mari ca si cind as face dus.
Atita timp cit te speli si nu mirosi urit , e totul ok.
anabolizant
30-06-2008, 19:02
Daca nu transpiri mult, inseamna ca nu ai lucrat intens. Problema racirii e mai mare la cei foarte musculosi: masa musculara creste cu x%, pe cand aria pielii creste cu y%, y < x
Ken nu-ti imaginezi cit pot sa transpir, nici nu mai este transpiratie este doar apa.Ma sterg si in citeva secunde apare pe tot spatele si pe umeri apa in picaturi mari ca si cind as face dus.
Atita timp cit te speli si nu mirosi urit , e totul ok.
Exact asa mi se intampla.
incearca sa te imbraci mai lejer cand lucrezi ( pantaloni scurti si maieu )
Am si tricoul si pantalonul de bumbac.. dar la sf storc tricoul.. mai pun pantalonul.
Multumesc pentru sfaturi !
poate mananci foarte sarat, am inteles ca are o legatura. Dar sincer nu stiu sa explic .....
Cristian Neagu
01-07-2008, 08:16
Din contra , daca NU maninci sarat transpiri mai mult.
sarea opreste(incetineste) procesul de transpiratie cum a spus si d-l Neagu.de aia vezi la televizor spunand ca excesul de zahar,SARE,grasimi dauneza GRAV sanatatii.
sarea opreste(incetineste) procesul de transpiratie cum a spus si d-l Neagu.de aia vezi la televizor spunand ca excesul de zahar,SARE,grasimi dauneza GRAV sanatatii.
Poate ca ar trebui sa mananc mai sarat.. glumesc :)
badrhari2008
14-09-2010, 14:45
mai e o si o varianta daca transpiri ca vacuta pe maini palme subrat pcioare ......se cheama hiperhidorza da atunci cand stai degeaba si nu faci nimic si gradul de confort e ok (adica sa transpiri urat tare pe la 20-22 de grade is mari sanse sa ai hiperhidroza:) )
sarea retine apa in organism
badrhari2008
15-09-2010, 21:47
cand suferi de hiperhidroza nu mai are nici un efect sarea ;))
CalugaruRAP
04-11-2010, 19:48
Nu te vaita.... ca nu ai de ce. Eu la subrat transpir foarte mult si iarna (nu neaparat la sala). Inainte stateam cu mana lipita sa nu se vada la subrat, acum m-am obisnuit cu ideea...
tazmanian_boys
05-11-2010, 07:24
o simpla plimbare prin oras... si ma ud ca drq la subrat :|, fara sa alerg asa pur si simplu cand ajung acasa tricou e ud, doar la subrat
din cate am citit ar fi vorba de niste injectii cu botox care se fac odata la 6 luni dar sunt destul de scumpe, in jur de 500 de euro, daca nu si mai bine
badrhari2008
05-11-2010, 20:57
tazmanian 640 euro costa injectia cu botox am intrebat io saptamana trecuta ca am fost la dermatolog cu aceasi prbl :P
si eu am aceeasi problema. dar ma gandesc sa nu fie pe sistem nervos, sau ma rog , emotii chesti din astea. pt ca acasa nu transpir. cel mai mult la facultate sau cand ies pe undeva
Si eu am avut problema asta cu ceva ani in urma, am ajuns la concluzia ca era vorba de anxietate si nu de vreo problema de sanatate, acum nu mai transpir decat daca fac efort.
badrhari2008
08-11-2010, 15:10
skorpyo :D .......hiperhidroza are mai multe cauze .....stresul,emotiile ...alimentatia ...dar cei mai importanti factori sunt STRESUL +EMOTIILE =transpiratie abundenta cand esti in una sau in ambele situatii ........+e si pe sistem nervos ptr ca de exemplu cand te enervezi transpiri :)) ...deci e nasol :(........io cand dadeam lucrari sau la bac unde am luat cu 9 si ceva dupa ce am iesit tricoul era ud tot si palmele parca as fi stat cu ele in apa ore intregi :)) ...emotiile poti sa ti le ascunzi dar te da de gol HIPERHIDROZA :((.....IAR CAND AI HIPERHIDROZA glandele sudoripare sunt hiper active :)) produc la greu transpiratie :-j
razorsedge
11-11-2010, 22:55
Buna ziua, transpir f tare desi nu e prea e cald in sala, nu e vorba de miros sau alte chestii dar ies ud fleasca la vestiare si e tare naspa. Problema e ca transpir si iarna dar nu in halu asta, 1 prieten zice ca e de la suplimente, dar nu iau momentan ! Pofta de mancare am, de dormit dorm, no problem. Un sfat ceva? Astept raspuns
nu e un lucru rau.chiar deloc.insa trebuie sa compensezi cu apa in timpul antrenamentului(aprox 2 l) din cate stiu eu(daca gresesc sa ma corecteze cineva).asta stiu ca e valabil indiferent daca transpiri sau nu
badrhari2008
05-12-2010, 23:55
da e indicat sa te hidratezi mai ales in timpul antrenamentului :P
Alex Popescu
06-12-2010, 01:19
nu e un lucru rau.chiar deloc.insa trebuie sa compensezi cu apa in timpul antrenamentului(aprox 2 l) din cate stiu eu(daca gresesc sa ma corecteze cineva).asta stiu ca e valabil indiferent daca transpiri sau nu
pai daca nu transpiri...ce anume sa compensezi? sa inteleg tu ai baut 2l de apa in timpul antrenamentului si a fost ok?
badrhari2008
13-12-2010, 22:14
da indiferent ca transpiri ca elefantu sau nu ,niste apa in timpul antrenamentului te revigoreaza asa un pic .......DL ALEX aici n-aveti cum sa ma contraziceti :))
Alex Popescu
13-12-2010, 23:31
cata vreme in stomac este ceva, va exista un flux sangvin mai mare sau mai mic ce va iriga structura vasculara a stomacului. iar stomacul are o retea vasculara foarte bogata. mai jos, intestinele vor tine si ele o gramada de sange pentru transport. cam cum se traduce asta vis a vis de necesarul crescut de sange ce este necesar in muschi pe timpul antrenamentului? a nu se intelege ca sunt impotriva unui consum minimal de lichide sau energizante fluide pe parcursul antrenamentului, dar trebuie inteles faptului ca organismul are suficiente resurse pregatite pentru a face fata efortului si destule mijloace biochimice de a echilibra diferitele deficite ce apar pe parcursul efortului. mai trebuie inteles de asemenea ca timpul necesar chiar si pentru apa de a fi absorbita si folosita pentru a echilibra balanta hidrica a corpului este unul destul de mare pe perioada antrenamentului de culturism care nu este foarte lung dupa cum se stie. in momentul aparitiei senzatiei de sete este deja un mare deficit de apa in organism (aprox 2l), si asta se traduce printr-o carenta hidrica anterioara inceperii antrenamentului.
PS: consumul apei pe perioada antrenamentului nu este un aspect fundamental in opinia mea, iar daca acest lucru se face consider ca cel mai potrivita este ingerarea unor cantitati foarte mici si cat mai des. cantitatea totala variaza de la individ la individ, dar vad suficient un maxim de 1l pentru un antrenament de 1h la un sportiv de talie mare (peste 90-100kg). este desigur opinia mea vis a vis de acest aspect si am incercat o argumentare minimala a acestui subiect.
Mda... Si eu m-am antrenat o data si am baut multa apa. Nu puteam face abdomene in ziua aceea ... simteam ca burta e plina de apa :)) Stiu ca suna aiurea. Si eu am o problema cu transpiratia, transpir foarte repede chiar si de la o simpla plimbare insa e vorba de tenul gros sau ce o fi.
hieronymus
15-12-2010, 16:24
poate ai ten gras, nu gros. Dar tu nu transpiri din cauza tenului gras, ci din cauza aglomerarii unor glande care produc transpiratia la nivelul respectiv (ex glande sudoripare exocrine). Ai mai multe astfel de glande decat ceilalti oameni, si de aceea transpiri mai mult decat altii. Dar poate esti si la pubertate, cand corpul uman transpira mai mult decat in alte etape ale vietii. Ce varsta ai?
Oricum, in timpul antrenamentului apa nu se bea ciobaneste, doar ca sa iti umpli burta. Ca eficienta sa fie maxima, ea se bea la sfarsitul unei pauze dintre serii/exercitii. Daca bei imediat ce ai terminat 10 repetari de impins de la piept, organismul este ,,incalzit'', inima bate cu putere, si ai transpirat imediat. Asa ca mai bine stai cele 2-3 min dintre serii, te mai linistesti, si apoi bei apa.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.