View Full Version : pot face sala ?
salut am 14 ani,1,65 inaltime si 55 kg...si as vrea sa ma apuc de sala...as vrea sa stiu daca imi poate influenta cresterea...ma refer in sens negativ...am inteles ca undele exercitii da...vreau sa mai spun ca nu voi folosii aminoacizi,proteine si altele...vreau pe cale naturala :P
Alessandro
04-07-2008, 13:32
citeste pe forum, mai sunt threaduri cu prob ta. calea naturala e cand iei si prot, amino, etc. e ca si cum ai manca in plus 2 3 feluri de mancare
stiu ca mai sunt dar...ma refer la caracteristiciile mele.....avand o inaltime nu foarte mare...
Alessandro
04-07-2008, 13:55
am colegi in cls care nu depasesc cu mult 1.70 si au 19 anisi ceva. ce vrei sa ai 2m de la 14 ani?
Cristian Neagu
04-07-2008, 15:32
Si eu tot pe acolo eram la 14 ani.
Mai asteapta un an, doi, inainte sa incepi sa mergi la sala. Pana atunci ai putea sa incerci un alt sport (inot, handbal sau baschet de exemplu).
Daca te alimentezi bine nu vei inceta din crestere
Cristian Neagu
04-07-2008, 17:45
Eu am crescut exploziv dupa ce m-am apucat de sala inca vreo 12 cm.
multumesc mult pt raspunsuri...@Cristian Neagu la ce varsta te-ai apucat de sala ??? asa din curiozitate :P
apropo imi puteti face un antrenament ???
imi puteti face si mie o casa,masa calda de 4-5 ori pe zi,sa ma duceti la film,o data pe luna sa ma duceti la mare,sa imi luati o masina,vreo 4000euro pt cheltuiala,....pt moment cam atat,daca mai intervine ceva va anunt
multumesc anticipat
alex_cucli
05-07-2008, 21:45
da iti fac io un antrenament bun : luni : piept , biceps,triceps,antebrat,trapez,umeri si spate ....marti : incheieturi ..... miercuri : degete ..... joi : iei si tu o pauza ca tot omu ..... vineri : te uiti la ceilalti din sala cum cresc g r u p ....sambata si duminica : picioare e v i l
alex_cucli
05-07-2008, 21:48
si daca vrei pe cale naturala ...io zic sa`i dai cu pastile de cratina a l c o o
mda...multumesc de promtitudinea si de offtopicul de care dati dovada
pacat ca stricati un forum pe care sunt multi oameni de valoare (se stiu ei ) prin offtopic
Cristian Neagu
07-07-2008, 09:10
multumesc mult pt raspunsuri...@Cristian Neagu la ce varsta te-ai apucat de sala ??? asa din curiozitate :P
La 13 ani.
pacat ca stricati un forum pe care sunt multi oameni de valoare (se stiu ei ) prin offtopic
pacat ca esti tu un puturos si deschizi subiecte despre care s-a mai vorbit,si nu ai un pic de bun simt .....
alex_cucli
07-07-2008, 12:45
sa cresteti mari :P
adytza_c
11-07-2008, 00:26
ca sa nu mai deschid alt subiect imi plang si eu problema aici....fac 15 ani in septembrie, am 50 de kg bune si aproximativ 1,65. Practic fotbal de mai bine de 5 ani si as vrea sa mai pun pe mine putina masa musculara. Toata lumea zice ca nu mai cresc si tot imi dau zeci de exemple...Totusi acum cat e pauza competitionala la noi vreau sa merg la sala. Ma duc deja de 2 saptamani dar este o tanti zis ''trainer'' care tot imi zice ca daca intr-o zi lucrez doar o grupa musculara nu mai cresc asa ca ma pune in fiecare zi sa lucrez toate grupele musculare incepand de la umeri, piep, spate, abdomen, biceps, triceps, antebrat, fese, cvadriceps, femurali, gambe, glezne. Zice ca doar asa, lucrand tot corpul voi creste in armonie.s a d i c De doua saptamani lucrez tot corpul in fiecare zi dar eu vreau de exemplu sa-mi lucrez intr-o zi doar pieptul si bicepsul, in alta muschii picioarelor, intr-o zi spate si abdomen....Cum e mai bine? Cum zice ea sau cum face toata lumea?
Alessandro
11-07-2008, 00:32
e bine la inceput sa faci circuit, ca sa te inveti cu tipu asta de miscare. dar nu circuit in fiecare zi. si poi nu circuit pe o perioada mare de timp.
Cristian Neagu
11-07-2008, 10:53
Spune-i lui tanti de la sala ca nu are treaba cu sportu asta, sa se apuce de altceva, cit timp vei face circuit nu vei creste in masa.
hieronymus
11-07-2008, 11:04
ca sa nu mai deschid alt subiect imi plang si eu problema aici....fac 15 ani in septembrie, am 50 de kg bune si aproximativ 1,65. Practic fotbal de mai bine de 5 ani si as vrea sa mai pun pe mine putina masa musculara. Toata lumea zice ca nu mai cresc si tot imi dau zeci de exemple...Totusi acum cat e pauza competitionala la noi vreau sa merg la sala. Ma duc deja de 2 saptamani dar este o tanti zis ''trainer'' care tot imi zice ca daca intr-o zi lucrez doar o grupa musculara nu mai cresc asa ca ma pune in fiecare zi sa lucrez toate grupele musculare incepand de la umeri, piep, spate, abdomen, biceps, triceps, antebrat, fese, cvadriceps, femurali, gambe, glezne. Zice ca doar asa, lucrand tot corpul voi creste in armonie.s a d i c De doua saptamani lucrez tot corpul in fiecare zi dar eu vreau de exemplu sa-mi lucrez intr-o zi doar pieptul si bicepsul, in alta muschii picioarelor, intr-o zi spate si abdomen....Cum e mai bine? Cum zice ea sau cum face toata lumea?
Mare aberatie. Tu lucreaza 2-3 grupe musculare/zi, nu mai mult de o grupa/saptamana, asa cum facem toti. Cu o zi pauza intre antrenamente.
adytza_c
11-07-2008, 13:27
Spune-i lui tanti de la sala ca nu are treaba cu sportu asta, sa se apuce de altceva, cit timp vei face circuit nu vei creste in masa.
stiu ca nu are nici o treaba, si-a cumparat si ea niste aparate performante, a citit vreo 2 carti si acuma e mare trainer. Eu i-am zis, vreau sa pun putina masa musculara pe mine pana incepe campionatul, api ma abureste ca nu mai cresc. Oricum da-o-n masa ca de saptamana viitoare incepem antrenamentele, api o saptamana vor fi antrenamentele mai relax apoi o saptamana numa forta ne bate d-zeu...sprinturi,flotari,spinturi, abdomene si tot asa:(( dar oricum am auzit ca baietii cresc exploziv in cls. IX-XI...poate ma voi apuca in timpul liber (f.scurt) de sala...dar in cls. XII eu visez deja titular in Liga I....
stiu ca nu are nici o treaba, si-a cumparat si ea niste aparate performante, a citit vreo 2 carti si acuma e mare trainer. Eu i-am zis, vreau sa pun putina masa musculara pe mine pana incepe campionatul, api ma abureste ca nu mai cresc. Oricum da-o-n masa ca de saptamana viitoare incepem antrenamentele, api o saptamana vor fi antrenamentele mai relax apoi o saptamana numa forta ne bate d-zeu...sprinturi,flotari,spinturi, abdomene si tot asa:(( dar oricum am auzit ca baietii cresc exploziv in cls. IX-XI...poate ma voi apuca in timpul liber (f.scurt) de sala...dar in cls. XII eu visez deja titular in Liga I....
Sper sa aud de tine pe la Steaua stiu eu...
adytza_c
11-07-2008, 13:54
am sa-ti dau un autograf:))
hieronymus
11-07-2008, 15:20
eu iti doresc succes!
adytza_c
11-07-2008, 20:57
ms...
badrhari2008
14-09-2010, 15:02
baga sal puternic cati mai ai timp;)) de crescut mai cresti 100% mai alesc ca faci sport o sa cresti mult intre 15-17 ani :)
Bravo ma , nu isi permit cei mai vechi de pe forum sa zica "te-ai" si o faci tu g r u p
Totusi ai 14 ani , invata sa respecti persoanele mai in varsta ! c a p z i
topicul asta e vechi de 2 ani.. raspundeti la toate tampeniile
badrhari2008
25-09-2010, 23:47
gaby ....crezi ca mai exista respectu de alta data ?:)) .......imi aduc aminte ca am luat bataie de la mama ca nu am salutat un vecin cand eram mic ca nu l-am observat :))
hieronymus
27-09-2010, 12:58
Bataia e rupta din rai, dar conteaza mult cine o aplica.;)
badrhari2008
03-10-2010, 14:11
:))........buna asta hiero :))
vladutzzzz95
03-10-2010, 21:24
Ce sunt suplimentele nutritive?
Sunt substante extrase din alimente sau diferite produse vegetale si animale sau chiar de origine minerala. Rolul lor este acela de a aduce in dieta acele substante care s-au dovedit utile in diferite scopuri(sanatate, slabire, marirea masei musculare, grabirea refacerii, arderea grasimii, antioxidanti, hepatoprotectoare etc.), atunci cand este dificil a se asigura acestea direct din alimente.
De exemplu :
Vitamina C: 1000mg se gasesc in 2,5kg de lamai sau intr-o tableta.
Vitamina E – 400ui se gasesc in 5 kilograme de alune sau intr-o capsula
Creatina – 20 de grame se gasesc in 5 kilograme de carne de vita sau in 4 lingurite de creatina pudra
Glutamina – 9% in caseina sau 100% in suplimente cu glutamina
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.