View Full Version : durere cot
alex_cucli
05-07-2008, 16:44
salut .....de 3 saptamani a inceput sa ma doara putin mai sus de cot...spre triceps...si putin langa muschiu de langa cot....din cauza ca am facut skandenberg neincalzit........a 2-a zis mi-a trecut si am fost la sala.....am facut spate si m-a lasat cotu ma durea foarte tare....apoi am stat 3 zile....durerea a disparut complet si am participat la un concurs de skandenberg....iar a inceput sa ma doara.....am pus gheata m-am dat cu gel...durerea a disparut a 2-a zi .....dar am mai stat 3 zile acasa.....si am fost la sala iar....cand fac biceps cu bara Z la prima repetare ma tine putin cotu abia ridic .....iar celelalte repetari le fac lejer fara nicio durere......deci dupa ce fac un meci de skandenberg ...ma doare dupa ce il termin ......ce e de facut ? multumesc anticipat
pai daca te doare de fiecare data cand faci skandenberg, nu mai fa...nu mai creste riscul de accidentare
alex_cucli
05-07-2008, 17:03
pai daca te doare de fiecare data cand faci skandenberg, nu mai fa...nu mai creste riscul de accidentare
pai acum iti dai seama ca numai fac......da nu pot face sala c u s c a
alex_cucli
05-07-2008, 18:08
a si mai trebuie sa precizez ca am aceasi problema si la stanga....si imi amorteste degetul mare
in primul rand nu mai fa skanderberg..si nici efort vreo 4 zile iti va trece... se numeste tendinita
si cum se poate trata tendinita astfel incat sa nu revina in scurt timp dupa ce ma reapuc de antrenament???
poti sa te ungi cu crema si poti sa iei si ketonal pastile am luat si eu o data sau sa te refaci mai repede ketoprofen am auzit ca este mult mai bun am avut un prieten il durea tendonu de la cot cand facea triceps a luat ketoprofen si nu a mai avut probleme;)
hieronymus
07-07-2008, 10:43
Tendoanele nu se refac mai repde de 3 saptamani. Deci 3 saptamani nu mai face nici scandenberg, nici exercitii cu mainile la sala. Poti sa faci picioare, fese, gambe, abdomen, dar cam atat.
Sfatul cu ketoprofen pastile si ungunet e f. bun, incearca 5 zile, 1/zi.
alex_cucli
07-07-2008, 12:47
gata mi-am revenit dupa pauza de 5 zile.....am facut un meci de skandenberg ieri si nu m-a durut nimic.......azi o sa incep sa fac biceps usor cu greutati mici
hieronymus
07-07-2008, 13:41
gata mi-am revenit dupa pauza de 5 zile.....am facut un meci de skandenberg ieri si nu m-a durut nimic.......azi o sa incep sa fac biceps usor cu greutati mici
prea devreme, raman la parerea sa stai 3 saptamani. Atat dureaza refacerea tendoanelor. Daca nu te doare, nu inseamna ca esti refacut 100%, inseamna doar ca esti pe drumul cel bun. Si tare imi e mie teama sa durerea va recidiva dupa primul antrenament.
Lucreaza trenul inferior si abdomenul, dar nu lucra grupe care implica folosirea bratelor.
hieronymus stie ce spune,am avut si eu tendinita numai ca durerea se manifesta la antebrate am incercat sa fac pauza o sapt.si ma mai lasase durerea dar cand am inceput iar sa fac sala a revenit,mi s-a spus sa fac o pauza de 3 sapt.,si acum nu mai am nimic.:)
hieronymus
08-07-2008, 10:22
hieronymus stie ce spune,am avut si eu tendinita numai ca durerea se manifesta la antebrate am incercat sa fac pauza o sapt.si ma mai lasase durerea dar cand am inceput iar sa fac sala a revenit,mi s-a spus sa fac o pauza de 3 sapt.,si acum nu mai am nimic.:)
Ai fost sfatuit corect, 3 saptamani dureaza refacerea tendoanelor. Practicantii de skandenberg nu fac nici un exercitiu fizic cu bratele in cele 3 saptamani de dinaintea unui concurs.
alex_cucli
08-07-2008, 16:39
deci am facut ieri biceps cu bara Z ....am pus niste greutati mari sa vad daca ma mai doare.....deci cand ridic de jos ma tine putin cotu si imi trosneste....da dupaia la celelalte repetari numai am nimic....o sa iau pauza la brate
hieronymus
08-07-2008, 16:44
deci am facut ieri biceps cu bara Z ....am pus niste greutati mari sa vad daca ma mai doare.....deci cand ridic de jos ma tine putin cotu si imi trosneste....da dupaia la celelalte repetari numai am nimic....o sa iau pauza la brate
tot e bine ca doar te tine, putea sa fie mult mai rau. De trosnit nu o sa mai scapi (mie imi trosnesc coatele de la 17 ani), dar daca iei 3 spat. pauza nu te va mai durea.
Succes!
alex_cucli
08-07-2008, 21:49
mersi mult pentru ajutor
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.