View Full Version : dezvoltare nesimetrica
razvan_stp
06-07-2008, 14:06
salut!m-am apucat de sala acum aporximativ 8 luni din dorinta de a mai pune cateva kilograme in plus pe mine..pana acum pot sa ma declar destul de multumit de rezultate..am o problema totusi la care poate stie careva sa ma ajute..consta in dezvoltarea nesimetrica a partii drepte cu partea stanga a corpului(in sensul ca partea dreapta se dezvolta mult mai repede si mai mult decat partea stanga desi greutatile folosite sunt aceleasi)..acest lucru este vizibil cu ochiul liber(cel putin de catre mine) la brate piept,umeri si gambe..ce as putea sa fac pentru a corecta aceasta nesimetrie???
baga mai multe repetari la grupa care ai probleme n o r o c
razvan_stp
06-07-2008, 16:33
adik,de exemplu,mai multe repetari cu bicepsul stang si mai putine cu cel drept?
robert191
06-07-2008, 19:13
am si eu o problema asemanatoare.... forta bratului drept este sensibil mai mare decat a bratului stang si asta ma incomodeaza rau, in special la exercitiile pentru biceps :( ce sa fac?
stai calm ca asa era si la mine la inceput la bratul stang aveam mai putina forta decat in cel drept...dar dupa un timp nu se mai simtea asta
razvan_stp
06-07-2008, 21:07
despre fortza nu stiu ce sa zic..la biceps pot sa spun k fortza e mai mare in cel drept decat in stangul..dar la gambe,piept,umeri (unde mai vad diferente) nu simt nici o diferenta de fortza..
l-am intrebat pe unul din sala despre asta(parea cu mai multa experienta)..a zis sa incerc cu greutati diferite..dar mi se pare putin cam aiurea..ce parere aveti?
despre fortza nu stiu ce sa zic..la biceps pot sa spun k fortza e mai mare in cel drept decat in stangul..dar la gambe,piept,umeri (unde mai vad diferente) nu simt nici o diferenta de fortza..
l-am intrebat pe unul din sala despre asta(parea cu mai multa experienta)..a zis sa incerc cu greutati diferite..dar mi se pare putin cam aiurea..ce parere aveti?
Cea mai mare prostie! Timpul le rezolva pe toate.
razvan_stp
08-07-2008, 00:31
deci sa inteleg ca at trebui sa trag in continuare ca si pana acum,iar cu timpul se va rezolva si problema simetriei?
Cristian Neagu
08-07-2008, 07:22
Pune o poza.
razvan_stp
13-07-2008, 18:23
am pus poza ashea cum mi-ati cerut..ce parere aveti?
hieronymus
14-07-2008, 11:49
Diferenta e mica, si eu am avut cam aceiasi problema, se vedea daca te uitati cu atentie. Nu e grav, se corecteaza cu timpul. Nimeni nu e perfect simetric.
Antreneazate mai departe ku greutati si repetitii EGALE. Sunt sigur ca se va rezolva ! Cind vei mai adauga ceva kg ai sa vezi kum va fi Ok.
Eu am problema cu simetria mushkilor abdominali.. Kred ca multi o au..
mariachi
04-08-2008, 14:37
Si eu am mai multa forta pe bratul drept . Sunt inca la inceput si mi se pare si normal pentru ca sunt dreptaci . In timp probabil cum zic cei mai experimentati care au postat mai sus , se va echilibra .
Cristian Neagu
05-08-2008, 09:27
Nu e o diferenta vizibila ,decit daca stai sa te studiezi foarte atent.Daca cresti masa musculara corect nu se va observa.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.