PDA

View Full Version : ortopedie

Alessandro
08-07-2008, 20:39
imi puteti recomanda si mie un ortoped fff bun. pls. ma gandeam sa ma duc la spit clinic pantelimon sau la policlinica vitan, am vazut ca au si departament de medicina sportiva.

Alessandro
08-07-2008, 23:05
pls, imi spune si mie cineva:D

Alessandro
08-07-2008, 23:14
va rog eu frumos :), ca proasta aia de dr de fam, mi-a dat doar trimitere. mi-a zis asistenta cand am iesit ca ar fi mai indicat la vitan. dar eu nu cunosc niciun dr. poate ma puteti indruma catre cineva mai cunoscut, mai bun, aparatura mai dezv...:) cat mai repede pls:) ca as fi vrut sa ma duc maine ,sa rezolv o data prob

The-Game
09-07-2008, 01:08
spitalul Colentina dr Nica Andrei ,sa te duci cat mai de dimineatza pt ca dupa intra in operatii ;)

Cristian Neagu
09-07-2008, 09:40
Diaconescu spit Sf Ioan.

Alessandro
09-07-2008, 10:20
ms

hieronymus
09-07-2008, 10:54
Tie nu iti trebuie ortoped, iti trebuie medic de reucperare. Iti recomand Centrul National de Recuperare, Medicina fizica si Balneologie. Acestia sunt specializati pe recuperare fizica, inclusiv pe probleme de spate. Centrul se afla langa teatrul de comedie, pe str. Sfantul Dumitru, o strada perpendiculara pe str. Smardan. Te duci cu trimitere la et. 1, pe stanga, si un medic de recuperare e acolo in permanenta, pana seara la ora 18. daca esti rau, fugi la et. 2 la urgente, te si interneaza daca e cazul.

Vad ca te doare bine, sper ca nu ai mai fost la sala in ultimele zile.

Alessandro
09-07-2008, 11:07
nu simt niciun fel de durere fara efort(ieri am fost cu mama la cumparaturi si am ridicat cam vreo 15 kg-7.5 infiecare mana, si am mers ceva pe jos dar nu m-a durut deloc). nu am mai fost la sala de 3 sapt jum. trimitere la ortopedie am de la dr de fam. daca ea asa a zis, acum ma duc acolo, sa vad ce zice...cu siguranta o sa ma trmita apoi in alta parte...

hieronymus
09-07-2008, 11:32
n-ai ce face la ortoped, tie iti trebuie recuperare prin kineto-fizio-terapie.

Alessandro
10-07-2008, 22:34
hyeronimus, din cate am citit eu, despre kinetoterapie si fizioterapie (generalitati), exercitiile astea au menirea de a stopa o posibila agravare a acestor afectiuni (discopatie, hernie de disc). ex astea + masajele specifice doar amelioreza durerea sau cum? ca nu inteleg. din moment ce scrie ca discopatia lombara e o afectiune permanenta, deci ex nu vindeca. doar mascheaza durerea si previne o accidentare si mai grava. asta e, am inteles bine. azi am facut radiografie. intr-adevar e disco lombara. maine ma duc din nou la ortoped. nu inteleg ce scrie acolo ceva de L5....nu inteleg.

Alessandro
10-07-2008, 22:53
si inca o intrebare. am citit ca o ultima solutie este operatia. daca te operezi se rezolva de tot, adica esti ca nou? si dupa cateva luni poti face ce faceai si inainte? adica sa nu faaci aceleasii greseli. in sensu ca poti merge la sala sa faci cu greutati moderate.

cezzz
11-07-2008, 10:15
si inca o intrebare. am citit ca o ultima solutie este operatia. daca te operezi se rezolva de tot, adica esti ca nou? si dupa cateva luni poti face ce faceai si inainte? adica sa nu faaci aceleasii greseli. in sensu ca poti merge la sala sa faci cu greutati moderate.
in nici un caz! ca nou nu o sa mai fii niciodata, ce ai tu este o afectiune destul de grava care se poate agrava si mai rau iar operatia este ultima solutie... fa cum ti-a zis H ca stie ce vb.

hieronymus
11-07-2008, 10:59
hyeronimus, din cate am citit eu, despre kinetoterapie si fizioterapie (generalitati), exercitiile astea au menirea de a stopa o posibila agravare a acestor afectiuni (discopatie, hernie de disc). ex astea + masajele specifice doar amelioreza durerea sau cum? ca nu inteleg. din moment ce scrie ca discopatia lombara e o afectiune permanenta, deci ex nu vindeca. doar mascheaza durerea si previne o accidentare si mai grava. asta e, am inteles bine. azi am facut radiografie. intr-adevar e disco lombara. maine ma duc din nou la ortoped. nu inteleg ce scrie acolo ceva de L5....nu inteleg.

Uffff...dar repede ai facut discopatia. La 18 ani, e mult prea devreme.
L5=vertebra lombara nr. 5
L4=vertebra lombara nr. 4
S1=vertebra sacrala nr. 1
Tu ai discopatie la un disc dintre aceste vertebre, adica sau L4-L5, sau L5-S1, sau, mai grav, la amandoua.

Cauza discopatiei e sala, si nimic altceva. Oricat ar avea cineva coloana de diforma, nu are cum sa aiba asa probleme la 18 ani. Explicatia e ca nu ai tinut spatele drept la exercitii, si nu ti-ai dat seama de acest lucru (e mai greu sa tii spatele drept cand ai lordoza, din pacate).

Asa cum zicea si Cezz, e o afectiune destul de grava, care se poate agrava repede. Operatia e ultima solutie, se face cand amorteste piciorul si nu poti sa il mai misti (atunci s-a rupt discul in 2 bucati, si bucata care a iesit in afara se scoate). Urmarea operatiei e ca nu mai poti sa te apleci, sa sari, sau sa ridici 2 kg. de jos, asa ca de sala nici nu se mai pune problema. Nici sa nu te gandesti la operatie.

Tu obligatoriu trebuie sa faci gimnastica medicala si fizioterapia, si e posibil sa te lase durerile. Dar discul tot micsorat cu 5-10% ramane, si la o miscare gresita, acasa sau la sala, te vei trezi iar cu dureri si vei ajunge iar la recuperare. Si tot asa toata viata. Discopatia nu se vindeca, ar insemna sa iti creasca la loc discul uzat, dar poti sa o stopezi, sa faci sa nu te mai doara.
Cat despre sala, uita de ea cateva luni. Daca te lasa durerile complet, mai poti sa mergi sa faci exercitii cu greutati mici, cu centura, dar evitand toata gama de exercitii interzise (am mai spus care).

Alessandro
11-07-2008, 20:10
revin.acum am venit de la medic.prob e intre S1 si L5. mi-a aratat pe radiogrtafie, si mi-a explicat. vertebrele numai sunt paralele. s-a format un mic unghi intre ele. ele sunt mai apropriate in partea din spate. cunoscand astea, mai pun o intrebare: daca intr-adevar pozitia in care am facut ex era gresita, dc vertebrele s-au apropriat intre ele in partea din spate? am tinut spatele stramb (ceea ce ma mir f mult, deoarece stiu fff bine sa lucrez) sau am tinut spatele prea cambrat (in special la ramat-gantera, haltera)? intr-adevar nu am puus centura (greseala mea) deci nu exista presiune si nu avea cum sa immpinga abdomenu in spate. sau am stat "cocosat" in timpu ex?

cezzz
13-07-2008, 20:58
ce poveste trista..:(

Alessandro
13-07-2008, 23:50
da, imi vine sa ma omor, de necaz si de suparare. sala era singuru lucru care il faceam cu adevarat din placere. m-am grabit, si acum regret ff mult :(

hieronymus
14-07-2008, 11:42
Tu ai discopatie la L5-S1 (adica la discul dintre vertebra lombara 5-vertebra sacrala 1). Nu exista S1-L5, cum ai zis tu, ci numai L5-S1 (pt. ca numaratoarea vertebrelor incepe de la cefa spre coccis).

Deci ai facut-o pe partea din spate a discului (unii o fac pe lateral, altii pe stanga, altii pe dreapta). Cauza e ca acea parte a discului e cea mai slaba, e mai subtire decat cea din fata , si cedeaza prima. E greu de spus din ce cauza anume, insa cert e ca presiunea nu a fost uniform distribuita pe suprafta discului, ci mai mult pe spate, si de aceea a cedat. Asta e din cauza ca ai stat cocosat la ramat si indreptari. Degeba spui ca te-ai antrenat f. corect, e clar ca nu te-ai antrenat corect, din moment ce ai facut discopatie in numai 2 ani de sala. Mai sunt multi care au facut, dar in peste 5 ani. Tu te-ai grabit, ai pus greutati care te-au depasit, nu ai tinut spatele drept, ai uitat de centura, ai facut super seturi pt. picioare (cand de fapt picioarele si gambele se lucreza cu greutati ce iti permit 20 repetari), asta e, acum nu are sens sa iti fac morala. Trebuie sa constientizezi ca ai o problema, si sa inveti cum sa te feresti de agravarea ei. In primul rand vorbeste cu ortopedul sa iti dea trimitere la RECUPERARE PRIN FIZIO-KINETO-TERAPIE. Daca nu ti-a prescis anti-inflamatoare, ia 10 pastile de ketroprofen si ranitidina, 2Xzi, neaprat dupa mese. Dupa 10 sedinte de electrice, masaj si gimnastica, eu cred ca te va lasa durerea. Apoi, daca poti, e bine sa faci si 10 sedinte de namol la Techirghiol, pt. cicatrizarea nervului sciatic.
Daca te lasa durerea de tot, ai mai avea voie la 2-3 sedinte sala/saptamana, dar cu o gramada de masurti de precautie. Cat despre perfomanta, nu vreau sa te sperii, dar la concursuri nu prea mai o sa poti sa paritcipi.