PDA

View Full Version : problema la genunchi...

JustMeAsIAm
13-07-2008, 21:10
Eu pana acuma nu faceam genoflexiuni . Acu o saptamana , am incercat sa fac si eu , acasa , simple (fara greutati) , si am observat ca ma doare rotula de la genunchiul drept . Simt ca "pocneste" ... Am zis ok , oi fi stat eu intr-o pozitie mai ciudata sau ceva...

Joi am incercat sa fac la sala , si tot asa , simt parca "pocneste" acolo , si ma doare .... La presa , la orice alt aparat , nu am absolut nici o jena . Oare ce sa fie ? Si mai important ... sa renunt sa fac genoflexiuni , sau ? De facut pot sa le fac , nu ma doare chiar tare ... dar imi e sa nu am mai tarziu probleme mai grave ...

Resident Evil
13-07-2008, 21:22
Nu este nici o problema, nu-ti fa griji.

Este foarte des intalnit sa-ti 'pocneasca' rotula. Mie mi se intampla asta de 13 ani de zile, de cand m-am apucat de inot de performanta si fac genoflexiuni.

Se datoreaza pozitionarii ligamentelor in alt mod astfel incat oasele se 'freaca' unul de altul, ori forma rotulei este nesimetrica - forma de 'bereta de vanator', dupa cum mi s-a spus de catre ortopedul de la centrul olimpic.

Daca vrei sa nu mai 'pocneasca', incearca sa nu te mai lasi cu toata greutatea pe genunchi atunci cand faci, si sa indrepti fundul mai spre spate. Exercitiul nu isi va pierde din scop in nici un fel. A, da, si nu trebuie sa te fortezi.

JustMeAsIAm
13-07-2008, 21:30
Ok , multumesc mult . M-ai mai linistit :)

Alessandro
13-07-2008, 22:09
sa te incalzesti f bine, cand faci genu