View Full Version : Durere spate (rinichi)
In urma cu cateva zile am fost la baie - la strand si m-a prins o furtuna. A doua zi am simtit dureri lombare in partea stanga. Ma doare in special cand ma ridic de pe scaun, la miscari bruste. O fi doar o simpla raceala, sau ceva mai grav. Astept un raspuns. Multumesc.
jonson_f
16-07-2008, 10:15
mergi la doctor , nu astepta sa treaca de la sine .
hieronymus
16-07-2008, 10:20
In urma cu cateva zile am fost la baie - la strand si m-a prins o furtuna. A doua zi am simtit dureri lombare in partea stanga. Ma doare in special cand ma ridic de pe scaun, la miscari bruste. O fi doar o simpla raceala, sau ceva mai grav. Astept un raspuns. Multumesc.
Daca te doare la miscari bruste si la ridicat de pe scaun, tare imi e mie teama ca e o problema de disc intervertebral, ceea ce nu e bine deloc. Cred ca s-a iritat putin nervul sciatic, frigul a facut asta.
Mai exista si probleme musculare de spate, dar ele nu dor cand te ridici de pe scaun. Probleme la rinichi nu cred ca ai, acolo doare de mori si faci febra. Te taie ca un cutit durerea, scurt si adanc, daca e o infectie urinara.
E clar ca trebuie sa mergi la un medic de recuperare sau la ortopedie, sa faci o radiografie si sa iti puna diagnosticul precis: problema discala sau musculara?
Apoi mai vedem.
Alexutzu_lover
16-07-2008, 14:11
si eu am avut dureri asa cum ai u .. lombare... acum 1 an 2 .. dar mi`a trecut de la sine... tot asa ma durea cand ma ridicam, sau faceam miscari bruste...
Cristian Neagu
16-07-2008, 14:27
Posibil sa fie o raceala in zona.Vezi daca cedeaza la baie cu apa calda.
hieronymus
16-07-2008, 15:44
si eu am avut dureri asa cum ai u .. lombare... acum 1 an 2 .. dar mi`a trecut de la sine... tot asa ma durea cand ma ridicam, sau faceam miscari bruste...
E bine sa fii atent pe viitor, sa nu recidiveze. Sa ridici cu spatele drept, daca cari cevea sa fie cu spatele drept, si evita miscarile bruste. Daca ai avut odata, Doamne fereste, poti sa mai ai odata!
O sa incerc sa fac o baie calda, ca in ultima vreme tot dusuri pe fuga si cu apa cat mai rece. Afara e cald si nu ne gandim daca e bine ce facem.
Iar pe vineri, la medic ........ Multumesc mult pentru sfaturi. daca mai imi puteti spune ceva, sunt bine venite ;)
Alexutzu_lover
16-07-2008, 21:06
E bine sa fii atent pe viitor, sa nu recidiveze. Sa ridici cu spatele drept, daca cari cevea sa fie cu spatele drept, si evita miscarile bruste. Daca ai avut odata, Doamne fereste, poti sa mai ai odata!
port centura mereu la sala cand trebuie sa ridic greutati care solicita partea lombara... probabil am avut febra musculara in acea zona sau o raceala ceva...
JustMeAsIAm
17-07-2008, 08:00
port centura mereu la sala cand trebuie sa ridic greutati care solicita partea lombara... probabil am avut febra musculara in acea zona sau o raceala ceva...
Stiu ca e indicata centura ... dar in principiu , daca nu fac cu greutati mari , nu as avea motive prea mari de ingrijorare , nu ?
hieronymus
17-07-2008, 10:42
Stiu ca e indicata centura ... dar in principiu , daca nu fac cu greutati mari , nu as avea motive prea mari de ingrijorare , nu ?
depinde ce inseamna greutati mari. Sunt oameni care au facut hernie de disc dupa ce au ridicat o greutate de 10 kg de jos. Acum se pune intrebarea: 10 kg e greutate mare?
Alexutzu_lover
17-07-2008, 20:52
eu fac genoflexiuni cu bara pana in 100 kg maxim... acum depinde, cum a spus si hieronymus.. poti sa faci hernie ( doamne fereste) si cu greutati mai mici de atat...
depinde ce inseamna greutati mari. Sunt oameni care au facut hernie de disc dupa ce au ridicat o greutate de 10 kg de jos. Acum se pune intrebarea: 10 kg e greutate mare?
ok, dar nu exista si oameni predispusi la hernie (cu risc mare) si oameni la care posibilitatea aparitiei unei hernii este mai scazuta?
Cristian Neagu
18-07-2008, 08:09
Eu cunosc oameni care au facut hernie fara sa faca sport si invers.
Alexutzu_lover
18-07-2008, 09:45
tata a facut hernie la 46 de ani fara sa ridice ceva... dar a facut si el culturism in tinerete si canotaj... probabil ca de acolo... oricum s`a operat acum 1 an si e ok acum .. (chiar azi face 47 d ani :D )...
tata a facut hernie la 46 de ani fara sa ridice ceva... dar a facut si el culturism in tinerete si canotaj... probabil ca de acolo... oricum s`a operat acum 1 an si e ok acum .. (chiar azi face 47 d ani :D )...
La multi ani! :cool:
Dar nu prea cred ca hernia a fost de la sporturile practicate in tinerete...nu vad cum s-ar fi putut intampla.
hieronymus
18-07-2008, 12:54
La multi ani! :cool:
Dar nu prea cred ca hernia a fost de la sporturile practicate in tinerete...nu vad cum s-ar fi putut intampla.
La multi ani.
Ba eu cred ca da, i se trage de la sporturi. Hernia se poate declansa si parsiv, in 10 ani, timp in care discul se macina usor, usor, pana cand apar problemele. Deci un sport de forta poate insemna inceputul unei probleme de disc, care evolueaza in tacere timp de 10 ani, cand apare brusc hernia.
La multi ani.
Ba eu cred ca da, i se trage de la sporturi. Hernia se poate declansa si parsiv, in 10 ani, timp in care discul se macina usor, usor, pana cand apar problemele. Deci un sport de forta poate insemna inceputul unei probleme de disc, care evolueaza in tacere timp de 10 ani, cand apare brusc hernia.
Au! Si eu care credeam ca hernia se poate declansa numai in timpul efortului... :(
hieronymus
18-07-2008, 14:58
efortul e numai inceputul. La efort se macina discul cu 1%, dar tu nu stii pt. ca nu te doare. Apoi macinarea discului continua cu 1% an, iar in momentul cand ajungi la 10% apare si prima criza de hernie. Omul nu stie de unde i se trage, se gandeste la ce a facut ieri sau alaltaieri, uitand de eforturile facute cu ani in urma.
gata, ma las de greutati, ma apuc de balet :D
hieronymus
18-07-2008, 16:39
stai calm, ca si de acolo faci hernie mai rau. E din cauza miscarilor nefiziologice si pozitiei nefiziologice a coloanei in timpul baletului.
Alexutzu_lover
18-07-2008, 20:52
ms b i r t h
hieronymus
21-07-2008, 11:04
Eu cunosc oameni care au facut hernie fara sa faca sport si invers.
asa e, majoritatea oamenilor care sufera de hernie nu sunt fosti sportivi de performanta, sunt oameni normali. Dar se mai intampla sa gasesti si sportivi cu hernie.
In orice caz, sportul iti aduce foarte multe beneficii, incomparabil mai multe decat neplacerile cauzate de o accidentare, sau chiar hernie de disc. Dar cu cat te tii mai departe de asemenea probleme, cu atat mai bine (centura, incalzire, etc.)
Cristian Neagu
22-07-2008, 07:42
Eu dintr-un copil slabanog si bolnavicios , am ajuns un tinar bine dezvoltat si sanatos, datorita efortului fizic.
hieronymus
22-07-2008, 11:09
si eu la fel, de fapt de asta m-am si apucat de culturism: sa imi imbunatatesc conditia fizica, destul de precara la 16 ani.
Efortul fizic mai are si alte beneficii: creste imunitatea la boli si infectii. Cu cat stai mai mult la sala, cu atat organismul se va obisnui sa lupte si isi va creste anticorpii, lucru care se traduce in practica prin mai putine raceli, viroze, amigdalite.
aveti mare dreptate si eu pana sa ma apuc de sala eram tot in pioneza cu gatu si raceam de n ori in fiecare iarna si pe parcursul anului dupa ce mam apucat de sala cam la un an nu am mai avut probleme cu raceala sau cu gatu deci cuturismul este un sport excelent plus ca tot timpu eram cel mai mic din clasa acum sunt cel mai mare
Cristian Neagu
22-07-2008, 17:48
bravo
hieronymus
22-07-2008, 17:54
aveti mare dreptate si eu pana sa ma apuc de sala eram tot in pioneza cu gatu si raceam de n ori in fiecare iarna si pe parcursul anului dupa ce mam apucat de sala cam la un an nu am mai avut probleme cu raceala sau cu gatu deci cuturismul este un sport excelent plus ca tot timpu eram cel mai mic din clasa acum sunt cel mai mare
Bravo.
Eu 2 ani nu am tras de fiare si am facut amigdalita in fiecare din acesti ani. Cat trageam, nu faceam nimic.
credeam ca e o coincidenta rata scazuta a racelilor fata de perioada inaintea inceperii antrenamentelor mai serioase. eu dintotdeauna am fost slab si bolnavicios, desi o fire sportiva de mic. in ultimii ani am dat-o mai tare pe sport si am inceput sa ma dezvolt. acum nu pot spune ca sunt solid, dar nu sunt tocmai slab (as pune o poza, dar radeti si cu fundul cred de fizicul meu) . nu sunt deloc cel mai mare din clasa, dar nu ma face nimeni la vreo proba sportiva, iar la skandenberg si la tranta nu m-a pus inca niciunul jos.
nici unu nu ma intrece la fizic nici la fortza nici la bataie si nici la skandenberg la un coleg iam facut si probleme saracu a vrut sa faca skandenberg si am facut cu el lam lasat sa ma duca aproape jos si lam intors dintr-o data ia pocnit o data umaru si nu a mai stat a sc a plecat la urgenta de atunci nu mai face nimeni din clasa skandenberg cu mine
pune o poza cu tine ca eu as pune cu mine dar nu stiu cum daca vrei iti dau adresa mea de mess si iti dau o poza si o pui tu daca vrei k?
pune o poza cu tine ca eu as pune cu mine dar nu stiu cum daca vrei iti dau adresa mea de mess si iti dau o poza si o pui tu daca vrei k?
spune id-ul sau trimite-mi-l pe privat daca nu-l vrei public. iti explic si cum poti pune poza aici n o r o c
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.