View Full Version : durere umar
salut,
in urma antrenamentului de sambata m-am trezit cu o durere ca de "cutit" in umarul stang...duminica a fost suportabila durerea, insa azi parca s-a accentuat...abia daca pot ridica mana.
exclus sa ma mai duc la sala.....cel putin saptamana asta, insa ce sa fac sa scap de durere? ceva sugestii?
merci anticipat!
salut,
in urma antrenamentului de sambata m-am trezit cu o durere ca de "cutit" in umarul stang...duminica a fost suportabila durerea, insa azi parca s-a accentuat...abia daca pot ridica mana.
exclus sa ma mai duc la sala.....cel putin saptamana asta, insa ce sa fac sa scap de durere? ceva sugestii?
merci anticipat!
intindere poate. pauza si maseaza zona cu un unguent (eu am folosit fastum gel si a avut oarecare efect)
JustMeAsIAm
22-07-2008, 03:16
Ben gay este iara foarte bun . Eu ieri nu am avut probleme , si nu stiu cum am dormit azi noapte , dar azi dimi cand m-am trezit mai sa tzip de durere , nu ma puteam misca , ma durea partea dreapta de la spate de numa. .. toata ziua m-a durut , am zis ca nici nu merg la sala , si mi-a dat un vecin unguentu asta , si sincer , m-a lasat durerea aproape de tot ... am fost si la sala . acu pot sa zic ca nu mai am nimic :D
Cristian Neagu
22-07-2008, 07:43
Topic mutat la sectiunea corespunzatoare.
hieronymus
22-07-2008, 11:12
salut,
merci anticipat!
Daca e umflat si tumefiat, mergi neaparat la ortopedie. Daca nu, trebuie sa dai cu un antiinflamator, gen Diclofenac, Ketoprofen, Voltarene.
Oricum, minimum o luna nu ai voie la sala, dar dupa cum descrii ma indoiesc sa te lase durerea asa de repede.
Buna ziua.As dori sa-mi recomandati cat mai multe exercitii in special pentru solduri si abdomen,dar si pentru picioare si brate,pe care le pot face acasa.In fiecare dimineata fac cate 200 abdomene si incerc sa le maresc pe zi ce trece plus trei ex. pt solduri pe care lea-am gasit pe net,dar si la televizor. Si as vrea sa-mi spuneti si cateva diete pe care le-ati nut sau stiti sigur ca functioneaza,insa sa nu fie drastice,ici greu de tinut.Eu,de exemplu,in fiecare zi mananc asa:
Dimineata(9-10):fulgi de ovaz cu lapte,indulcit cu miere
Pranz(13-14):salata de rosii cu sau fara branza dulce sau telemea de vaca sau de fructe
Seara(18-19):ce mananca familia
Dar toate acestea in cantitati reduse.Iar intre mese mai ca gustare cateva fructe.Ar trebui sa schimb ce va din alimentatie si sport sau sa adaug ceva la acestea?
Va multumesc!
Daca e umflat si tumefiat, mergi neaparat la ortopedie. Daca nu, trebuie sa dai cu un antiinflamator, gen Diclofenac, Ketoprofen, Voltarene.
Oricum, minimum o luna nu ai voie la sala, dar dupa cum descrii ma indoiesc sa te lase durerea asa de repede.
dupa ce am facut impins la piept in timp ce aveam febra usoara la umar, m-am trezit a2a zi cu dureri infioratoare in zona umarului stang. am facut pauza la sala si inca ma mai doare dimineata si scade pe parcursul zilei, astfel incat seara nu ma mai doare deloc. au trecut cam 10 zile de la prima manifestare a durerii...este intindere sau poate fi ceva mai grav? (folosesc fastum gel)
dupa ce am facut impins la piept in timp ce aveam febra usoara la umar, m-am trezit a2a zi cu dureri infioratoare in zona umarului stang. am facut pauza la sala si inca ma mai doare dimineata si scade pe parcursul zilei, astfel incat seara nu ma mai doare deloc. au trecut cam 10 zile de la prima manifestare a durerii...este intindere sau poate fi ceva mai grav? (folosesc fastum gel)
dupa cum descrii pare sa fie vb de tendinita/bursita fiindca te doare de dim si pe seara te lasa adica cand se incalzesc muschii umarului... repaus total pana la 1-2 luni si da-te zilnic cu fastum gel. Ca sa grabesti vindecarea ar treb sa faci fizioterapie. Este umflat osul ala de la jumatetea distantei dintre gat si umar?
dupa cum descrii pare sa fie vb de tendinita/bursita fiindca te doare de dim si pe seara te lasa adica cand se incalzesc muschii umarului... repaus total pana la 1-2 luni si da-te zilnic cu fastum gel. Ca sa grabesti vindecarea ar treb sa faci fizioterapie. Este umflat osul ala de la jumatetea distantei dintre gat si umar?
Nu pare nimic umflat si parca incep sa observ ameliorari (durerea cedeaza ceva mai repede dupa trezire si nici durerile la sculare nu mai sunt atat de mari)...dupa ce dispare durerea de tot, pot sa reiau antrenamentele sau mai las un timp?
Repaus am facut la toate grupele, cu exceptia abdomenului si antebratului (fac prin casa cu flexorul cand mai stau degeaba). As lucra putin dreapta la biceps ca si asa am deficit de forta fata de stanga, dar nu prea ar avea sens...si am observat o chestie : intr-o seara, am facut cateva tractiuni la o bara din jurul blocului - nu m-a durut nimic - ce-i drept, n-am facut multe de frica sa nu se intample ceva, dar durerea nu si-a facut aparitia in timpul efortului si nici dupa.
chiar daca numai exista deloc durere asta nu inseamna ca ti-a trecut( in repaos ma refer)... ia minim 1 luna de siguranta ca e nasoala treaba daca recidiveaza, o sa stai prin spitale cu fizio rmn etc si nu doresc nimanui sa treaca prin asta(eu am trecut si stiu despre ce e vb)...
chiar daca numai exista deloc durere asta nu inseamna ca ti-a trecut( in repaos ma refer)... ia minim 1 luna de siguranta ca e nasoala treaba daca recidiveaza, o sa stai prin spitale cu fizio rmn etc si nu doresc nimanui sa treaca prin asta(eu am trecut si stiu despre ce e vb)...
Tendinita nu inseamna inflamarea unui tendon cauzata de suprasolicitare? Cat de rau poate fi? Adica inteleg ca pauza pana la refacere este absolut necesara, dar chiar spitalizare si rmn din cauza unui tendon? Oricum, multumesc mult pt. sfaturi n o r o c
P.S. : peste vreo 3 saptamani plec la mare, inotul nu reprezinta un potential pericol, nu?...asta in cazul in care imi trece durerea pana atunci, fiindca altfel nici nu se pune problema de inot.
eu cred ca exista, am auzit de cazuri unde in timp ce inotau si-au stricat umarul. ideea legat de rmn si spital se referea la faptul ca tendonul odata umflat sau bursa fisurata sau amandoua (tu nu ai de unde sa stii ce ai pana nu faci un rmn) se vindeca f greu (depinde de caz si gravitate) pana la 3 luni si de aceea trebuie sa faci fizio sa accelerezi vindecarea. tu poate faci pauza 1 luna de sala de ex dar poate in timpul asta ridici o plasa care iti agraveaza conditia , tu dupa o luna zici ca esti gata te duci la sala si iar te jeneaza doar ca de data asta sa agravat si tre sa stai mai mult si tot asa... menajeaza mana aia la maxim , nu ridica nimic cu ea, da-te cu fastumgel zilnic si ai multa rabdare. bafta
eu cred ca exista, am auzit de cazuri unde in timp ce inotau si-au stricat umarul. ideea legat de rmn si spital se referea la faptul ca tendonul odata umflat sau bursa fisurata sau amandoua (tu nu ai de unde sa stii ce ai pana nu faci un rmn) se vindeca f greu (depinde de caz si gravitate) pana la 3 luni si de aceea trebuie sa faci fizio sa accelerezi vindecarea. tu poate faci pauza 1 luna de sala de ex dar poate in timpul asta ridici o plasa care iti agraveaza conditia , tu dupa o luna zici ca esti gata te duci la sala si iar te jeneaza doar ca de data asta sa agravat si tre sa stai mai mult si tot asa... menajeaza mana aia la maxim , nu ridica nimic cu ea, da-te cu fastumgel zilnic si ai multa rabdare. bafta
La mine nu cred (sper) ca e ceva prea grav. Dimineata ma doare mai tare, iar pe parcurs devine doar o durere care incomodeaza. Oricum mana o protejez la maxim. Nici usa de la masina n-o inchid/deschid cu ea.
Legat de bursita, am cautat pe net si am gasit la simptome : "Simptomele bursitei includ: durere, senzatie de tensiune, roseata, caldura si/sau cresterea in volum a zonei de langa bursa inflamata." Durere - da, este. Dar restul, adica senzatie de tensiune, roseata, caldura, crestere in volum (adica ceva umflat) nu am observat.
Dar : "Durerea si redoarea (intepeneala) se pot accentua in timpul noptii sau dimineata la trezire.
Miscarea sau exercitiile usoare de mobilizare a articulatiei reduc de obicei redoarea (prea multa miscare poate inrautati simptomele existente sau readuce durerea si redoarea).". Inseamna ca daca am dureri dimineata (de la intepeneala) e 100% sigur ca m-am procopsit si cu bursita? :(
sigur ca te-ai pricopsit cu ceva, ce nu stiu exact... faptul ca tu nu crezi ca e ceva grav nu e relevant atata timp cat te doare mai ales de dim parerea mea e ca e grav si treb sa faci si fizioterapie 10sedinte si sa iei dupa 1 luna pauza totala cu bratu ala
hieronymus
04-08-2008, 11:06
Sunt de acord cu Cezz, poate fi ceva mai grav decat pare la prima vedere. Eu zic sa mergi de urgenta la orotoped sau la medicul de recuperare fizica, si sa incepi un program de recuperare. Ce ai tu precis se vede doar la RMN (acesta vede tesuturile moi, gen cartilagii, tendoane), dar poate nu e cazul de RMN. Mergi oricum la medic si la recuperare, ca recidveaza si o tii asa ani de zile.
Azi dimineata mi-a trecut durerea de sculare pe drumul de intoarcere de la W.C., deci maxim 2-3 minute. Acum durerea apare putin cand ridic mana in lateral (nu in fata). A trecut cam o ora (sau chiar mai putin) de cand m-am trezit. M-as duce totusi la un medic, numai sper sa nu nimeresc peste cineva...hm..."neexperimentat" asa cum am patit cand eram racit si mi-a zis una ca am astm.
hieronymus
04-08-2008, 11:25
nu e normal sa te doara dimineata, daca dormi pe umarul respectiv, mergi la un ortoped, ca alta solutie nu exista.
nu e normal sa te doara dimineata, daca dormi pe umarul respectiv, mergi la un ortoped, ca alta solutie nu exista.
dar de la sine nu este nicio sansa sa treaca? eu parca observ ameliorari...
nu dorm pe umarul ala, cand ma mai foiesc in pat ma mai pun pe el (nu ma doare daca stau pe el), dar cand simt ca adorm schimb pozitia, ori pe partea stanga, ori cu fata in sus.
Ok, deci azi dimineata am avut un soc placut. M-am trezit si primul gand care l-am avut a fost "la naiba, iar trebuie sa-mi misc mana si sa ma doara ca dracu". Am inceput sa misc mana si mare mi-a fost mirarea cand durerea avea o intensitate muuult mai scazuta decat in celelalte dimineti. Daca durerea din timpul zilei este 1, iar cea de la scularile din diminetile precedente este 10, atunci in dimineata asta am experimentat in 3-4. Nu cred ca influneteaza faptul ca m-am sculat cam cu 1-1.5h mai devreme decat de obicei. In ritmul asta scap si fara doctor, nu? :D In regula...pauza de la greutati tot o fac (chiar o si prelungesc poate pana am sa ma simt 100% in regula). Alta intrebare : ex. cu flexorul pt. antebrat nu influenteaza deloc umarul, nu? Pot sa fac pana ma plictisesc?
hieronymus
05-08-2008, 11:18
tot e bine sa faci radiografia, ca sa stii precis ce probleme ai. Daca te lasa durerea, te vei reintoarce la sala, si va recidiva.
Flexor ai voie, la fel si genu, abdomene, gambe, fese.
tot e bine sa faci radiografia, ca sa stii precis ce probleme ai. Daca te lasa durerea, te vei reintoarce la sala, si va recidiva.
Flexor ai voie, la fel si genu, abdomene, gambe, fese.
am sa fac o vizita si la medic. dar am decis ca, oricat de leguma m-as simti fara sala, mai bine mentin pauza o perioada chiar si dupa ce scap de durere. am 16 ani si am timp toata viata sa trag de fiare, mai bine sa-mi revin complet decat sa risc o accidentare care sa ma macine pe viata.
multumesc mult cezz si hieronymus pt. sfaturi! raman dator :D revin mai tarziu cu alte intrebari (daca mai am) si eventual cu raspunsul medicului.
pana la urma n-am mai fost la medic. mi-a trecut treptat de la sine. azi m-am intors de la mare, dupa o saptamana de inot in limita rezistentei si dexteritatii mele in apa. nu am simtit absolut nicio durere/jena in zona umarului. am facut, ce-i drept, o usoara febra la ambii umeri (subliniez "usoara", deci nu are legatura cu durerea precedenta) si pentru 1-2 zile febra la lombari (datorita stilului "fluture" sau "delfin"). cat eram la mare, am incercat niste ridicari laterale cu o greutate moderata (geanta de plaja) : nicio durere. nimic. sper sa-mi fi trecut de tot :D acum fac pauza de cateva zile si apoi sper sa reincep (mai usor de data asta) cu greutatile.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.