View Full Version : Alimentatie
Salut.Ma numesc Alex am 17 ani 1.71 si 60kg(ectomorf cred ca se vede si dupa greutate :)) ).Fac sala de 6 luni si m-am gandit ca ar fi timpul sa schimb ceva la alimentia mea pentru a avea rezultate cat mai bune.Am aflat tot de pe aici ca as avea nevoie de cam 2 - 2.5 g de proteine pentru greutatea mea.Eu as vrea sa va intreb de ce altceva ar trebui sa tin cont
inafara de proteine cand o sa imi alcatuiesc programul de nutritie.Stiu ca mai conteaza multe alte lucruri dar nu prea ma pricep.
Credeti ca dimineata cand ma scol este de ajuns o portie de cereale cu lapte si ceva fructe apoi dupa o ora sala?
Si seara un iaurt 400g inainte de culcare?
ASta cred eu ca e mai ok.Restul urmeaza sa stabilesc un nr de mese pe zi ,ce alimente sa consum si de ce alimente sa ma feresc.Dulciurile sucurile & fast foodurile le-am lasat de mult asa ca nu e problema.
Cum am zis si mai sus inafara de cele 120g de proteine pe zi de ce ar mai trebui sa mai tin cont?
JustMeAsIAm
24-07-2008, 03:38
Dupa cum am zis , poftim o dieta. tine minte , ii o dieta pt. bolnavii de ciroza , care au anumite restrictii . tu cum nu ai , poti sa bagi mai mult , si nu numai alimentele scrise in aceasta dieta . Este foarte usor de tinut , nu implica mult efort (erau unele diete de mai multe proteine , dar care trebuia sa stai toata ziua in bucatarie ...) . Poti depasi cu usurinta numarul de proteine din aceasta dieta ...
Regim cu 80 g proteine:
Mic dejun: 1 00 g paine + 20 g unt + 25 g gem + 30 g preparat de carne (sunca de
Praga, crenvurst) + cafea sau ceai cu zahar
La ora 10: 150 g iaurt + un fruct
Pranz: 200 g cartofi sau orez + 250 g legume + 100 g carne + 10 g ulei + 120 g
pandispan cu frisca
La ora 17: 100 g chec sau prajitura cu fructe.
Cina: 100 g paine + 20 g unt + 30 g carne + 40 g branza grasa + 100 g salata + un fruct .
Nu as vrea sa mananc mezeluri sau dulciuri.Doar fructe,oua,carne,salata si ce se mai poate fara sa contina prea multe calorii.
la suplimente nu doresti sa apelezi ?
Deocamdata nu.Ma gandesc doar sa iau niste vitamine.Prefer la varsta mea sa dau banii pe altceva decat pe proteine,creatina.Ar trebui sa dau cam 3 mil pe luna numai pentru ele.Nu are rost de acum.
Totusi o sa incerc sa imi iau un Animal Pack din afara pentru ca ajunge pe la 600-700 de mi sa vad cum este.La noi 1 200 mi se pare cam mult.
Acum ca sunt in vacanta mai e cum mai e dar ce fac cand incepe scoala pentru ca am ore de la 8 la 3(3jumate ajung acasa) si la 4 trebuie sa fiu la sala.Ce ar trebui sa iau in timpul scolii.De obicei ma duceam nemancat dar stiu ca nu e bine deloc.
Cand incepe scoala din nou cred ca ar trebui sa apelez si la ceva suplimente.Dar as vrea sa imi recomandati ceva care sa nu ma distruga pe la ficat sau care sa ma ingrase.Macar niste proteine de zer sa iau cat sunt la scoala inainte sa ma duc la antrenament.Nu as vrea sa ma intind la mai mult de atat.
Cristian Neagu
24-07-2008, 13:45
daca nu vrei sa iei un weight gainer e cam greu.
daca nu vrei sa iei un weight gainer e cam greu.
cu un weight gainer, nu se acumuleaza masa pe principiul "easy come, easy go" ?
Referitor la masa de dupa antrenament.Am auzit ca ar trebui o gustare imediat dupa si apoi o masa mai solida la 1-2 ore.Ce mi-ati recomanda imediat dupa antrenament si ce alimente sa mananc dupa 1-2 ore(am citit undeva ca ar trebui sa aiba 4carbo pentru fiecare gram de proteine masa de dupa) .Unde gasesc un tabel cu alimentele care imi arata si cati carbohidrati au.
Am mai citit putin si am venit cu o idee despre masa dupa antrenament
Cand vin imediat un shake dintr-o banana un iaurt si suc de portocale
Apoi dupa 1-2 ore niste salata din conserva de ton sau o supa.
Este ok?
Incerc sa alcatuiesc fiecare masa pe rand sper sa reusesc pana la urma
Cristian Neagu
24-07-2008, 16:57
cu un weight gainer, nu se acumuleaza masa pe principiul "easy come, easy go" ?
Nu.
Nu.
atunci, o recomandare? :D
Alessandro
24-07-2008, 18:53
Dupa cum am zis , poftim o dieta. tine minte , ii o dieta pt. bolnavii de ciroza , care au anumite restrictii . tu cum nu ai , poti sa bagi mai mult , si nu numai alimentele scrise in aceasta dieta . Este foarte usor de tinut , nu implica mult efort (erau unele diete de mai multe proteine , dar care trebuia sa stai toata ziua in bucatarie ...) . Poti depasi cu usurinta numarul de proteine din aceasta dieta ...
Regim cu 80 g proteine:
Mic dejun: 1 00 g paine + 20 g unt + 25 g gem + 30 g preparat de carne (sunca de
Praga, crenvurst) + cafea sau ceai cu zahar
La ora 10: 150 g iaurt + un fruct
Pranz: 200 g cartofi sau orez + 250 g legume + 100 g carne + 10 g ulei + 120 g
pandispan cu frisca
La ora 17: 100 g chec sau prajitura cu fructe.
Cina: 100 g paine + 20 g unt + 30 g carne + 40 g branza grasa + 100 g salata + un fruct .
aolo, doamne fereste....pai daca mai face si sala, cu alimentatia asta ajunge la spital. pai ce ii dai acolo? gem pe paine? mai ales ca e si tanar, ar trebuii sa bage in el acum o groaza: cel putin juma de kg de carne pe zi....lapte (macar 1l)....eu mancam si un piept de pui deodata, lapte, 2 paini pe zi, luam 5-6 sandvisuri cu sunca , cascaval, ardei la scoala....ciorba de 2x pe zi si in juma de an nu mai pusesem nici 100gr pe mine si nici la sala nu mai pputeam sa maresc greutatile.
Alessandro
24-07-2008, 18:59
mahigo, si sa iti mai zic ceva....2gr pe kgcorp ia si unu de 100kg si unu de 60kg. numai ca daca vrei sa cresti din ce in ce mai mult...nu inseamna ca tu acum bagi 120gr prot pe zi si o sa cresti si pana la 80kg greutatea corpului. tu o sa crresti pana la o anumita greutate si apoi stop. ca sa depasesti, treb sa bagi din ce in ce mai mult. daca tu ai 70kg baga cel putin 150gr prot pe zi....daca bagi doar 120-140 o sa ramai cam tot pe unde esti. daca vrei sa ajungi la o greutate anume, trebuie sa mananci ca si unu care are greutatea aia
O sa cresc treptat deocamdata cred ca imi ajung 120-140.Nu vreau sa mananc sa se puna grasime ca doar ce m-am lasat de mezeluri ,junk food,pepsi etc.Vreau sa mananc si sanatos.Pana acum e ok ce am zis ca as putea sa mananc dupa antrenament?Dinimeata cereale si niste fructe si o sa incerc sa mai fac rost de niste proteine din zer pt ca nu prea o sa am ce sa mananc cand o sa fiu la scoala.iar dupa antrenament ce am scris mai sus
La celelalte mese cam stiu ce sa mananc si o sa bag tare d e v i l .Ma intereseaza in special aceste 2 mese dinainte si dupa antrenament pentru ca de restul am mai citit si m-am mai lamurit
Alessandro
24-07-2008, 19:39
daca mananci multe prot, nu pui grasime, doar masa musc de calitate ;)
Tu ai luat ceva suplimente cand erai la inceput?Eu cum am zis si mai sus ma gandesc la un Animal Pack si la niste proteine din zer.Crezi ca e ok?Imi pot dauna proteinele?
Cristian Neagu
24-07-2008, 21:21
Nu , ia linistit!Ap e necesar si oamenilor care nu fac sport pt mentinerea unei stari de sanatate, iar zerul e o proteina curata fara toxine.
Am facut rost de un animal pak si de un spa pak.Pot sa fac asa ca sa ma tina putin mai mult animal pakul:
Sa iau animal pak in zilele cu antrenament si in celelalte sa iau spa pak?
mahiqo mananca cat poti de mult, daca o sa faci mult sport o sa fii ok;)
Florin D
08-08-2008, 03:07
Ieri ca de obicei i-am cumparat la catel mancare de la magazin si m-am uitat din curiozitate pe ambalaj la valorile nutitive si scria ceva de genu: 20% proteina,8%ulei brut,3%fibra,1%calciu,mai multe vitamine,cupru 10mg/kg si 7% cenusa. Ma facut curios si am gustat si spre surprinderea mea avea un gust chiar bun (oricum de 100 de ori mai bun ca ficatul pentru mine) asa ca m-am gandit sa folosesc 100-200 de grame zilnic ca extra supliment cu un pret aprope infim si sa-mi suplimentez aportul de proteine cu 50g cu mai putin de 0.5Ron.
Acum nedumerirea mea este ca nu stiu ce este cu CENUSA si am vazut ca apope toate marcile o au in componenta. Este cumva daunatoare sistemului digestiv uman si in plus sunt nedumerit in legatura cu cantitatea mare de cupru? Pot aparea probleme sau ceva? sa incep sa latru si sa alerg dupa coada :)))
Multumesc
Daca e bun la gust nu inseamna ca este neaparat bun pt om. Recomand sa nu mai iei.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.