View Full Version : abdomen
Q-langiu
09-09-2003, 16:36
am doi prieteni care se duc de mult timp la sala !! si de obicei ma duc cu unul dintre ei ,care are timp ! iar cand vine vorba de abdomen ....unul imi zice ca trebuie sa lucrez abdomenul in fiecare , ptr ca se dezvolta greu , iar celalalt imi zice ca nu trebuia lucrat zilnic ptr ca asa nu se mai dezvolta ,decat foarte greu !
care e ala "desteptu' " ?? cum e bine??
:rolleyes:
multumesc !! :)
Dr.S.Damian
09-09-2003, 17:29
Muschii abdominali trebuie antrenati ca si orice alta grupa musculara, adica 1-2 ori pe saptamana. De obicei, cei care lucreaza in fiecare zi abdomen, nu fac exercitiile corect, de aceea nici nu inregistreaza progrese, dar nici nu se supraantreneaza. Daca i lucra zilnic abdomen, insa corect, apare riscul de a te supraantrena.
Prin “lucrat corect” inteleg contractia stricta a muschilor abdominali si nu flexia trunchiului pe coapse cum fac cei mai multi. Trebuie sa iti arate cineva care stie. In momentul cand vei face primele serii corecte iti vei da seama de ce nu trebuie sa lucrezi zilnic.
Q-langiu
10-09-2003, 11:58
cunosc multi care fac culturism...dar fiecare e cu ideea lui..nici unu nu imi acelasi lucru ! despre abdomen ma refer !
eu fac de doua ori pe saptamana, si fac in jur de 500 de abdomene ( pe sedinta) .....si nu fac febra musculara...! progresez in fiecare saptamana fac cu 100 sau 150 mai mult decat saptamana anterioara ! e mult?? e putin? e bine ?
si inca ceva...spuneti-mi si mie va rog ce se intampla daca ma supraantrenez ...ce ma doare,ce patesc??
multumesc!!
Dr.S.Damian
10-09-2003, 14:48
Probabil ca nu lucrezi corect. Daca ai face strict contractia muschilor abdominali, in primul rand nu ai putea face atatea repetari si in al doilea rand ai avea febra musculara apropape dupa fiecare antrenament (fara sa fie o regula...).
Inceraca sa faci miscarea asa: te intinzi pe spate, flectezi genunchii la aproximativ 90 grade, pui talplie pe podea, si incerci sa duci capul pieptului cat mai aproape de pubis. Practic ridici umerii de la podea si te “incovoiezi” ca si cum te-ar durea burta. Zona lombara trebuie sa ramana lipita de podea. Fa lent 15-20 de repetari in 3 serii si mai vorbim.
Despre supraantrenament gasesti aici (http://www.topculturism.ro/viewdetails.php?link=89&t=2&id=&idm=3&ida=0)
Conteaza foarte mult si pauza care o faci intre serii. Poti sa faci si 1000 de abdomene, daca faci pauza intre serii de 2`3 minute le faci aproape degeaba. Incearca sa faci pauza de aproximativ 30 de secunde intre serii, si cum zicea si d`l doctor, sa le executi corect , vreo 15`20 pe serie si ai sa vezi ca pe la a 4`a serie o sa`ti intre foarte greu. Cam atat am avut de adaugat...aaa...si inca ceva, sa nu`ti imaginezi ca o sa`ti formezi un abdomen frumos in 2 saptamani.
Da, normal, conteaza foarte mult miscarea corecta, plus conteaza foarte mult ce mananci, adica sa nu mananci dulce, decat maxim 2 ori pe saptamana, si sa nu exagerezi...
Eu merg pe varianta, de facut abdomen, de fiecare data ce mergi, la sala, ca se face greu...
Yung Dre
12-01-2007, 23:53
sunt de 7 luni la sala, si fac intre 50 - 150 abdomene de fiecare data cand ma duc! e bine sa fac de fiecare data? de felul meu sunt mai plinut dar in ultimele 2 luni nu prea mai am asa multa grasime pe abdomen ca inainte. s-a mai intarit dar nu se vede nimic. sa continui sa lucrez asa des abdomenu? am vazut intr-o revista 6 ex pt abdomen care sunt dovedite stiintific. m-am apucat sa fac cateva din ele. si are ceva daca ma duc decat de 3 ori pe sapt la sala? si sa incep sa iau proteine, dar multi mi-au spus ca am de unde sa pun. ce sa fac???
PLZZZ answer back!!!
sincrone
14-01-2007, 02:51
N-ai sa dai rezultate asa repede daca faci doar sala..burta se da jos la alergare sa tii minte..foarte greu faci abdomenul numai din exercitii....
Yung Dre
19-01-2007, 00:35
acum am facut cum a zis d´l doctor si la a 3 -a serie deaba mai puteam sa fac. fac cate 20 repetari.
daca vrei abdomen fa 4 serii x 8 rep cu o greutate (aleasa pt 8 repetari) dupa k sa creasca muschii abdominali timp de vreo 2 luni, dupa care faci ceva cadio (inot- za best, alergare sau bicicleta) k sa dai jos grasimea.Abdomenul e greu de "lucrat" pt ca zona asta e zona unde se depune grasimea la barbati.
Am citit ce a scris fiecare si pot spune ca majoritatea stiti ce spuneti, unii mai putin.
Precizez ca am 25 de ani, 181 si 76 kile, burta fiind problema mea mare. Sub doua aspecte. In primul rand cred ca muschii abdominali sunt deformati (de felul lor), pentru ca altfel nu se explica burta asa de mare, la un raport inaltime/greutate considerat optim/spre optim. In al doilea rand pot spune ca am si ceva grasime.
Vara trecuta mancam destul de putin si jucat in fiecare zi fotbal, abdomene nu prestam deloc. Am dat destul de bine jos din burta si din kile. Cum timpul (si nici vremea) nu imi mai permit acum sa merg la fotbal am inceput abdomenele. Precizez ca mananc mai mult ca in vara, da nu la fel cum mancam pe vremuri... cand tot 76 aveam...
Am inceput sa fac abdomene dupa un video pro, luat de pe net. fac zilnic (de cca o luna) 2 serii de cate 12 (20 ptr laterali). Lucrez atat cei inferiori cat si cei superiori si laterali (cu ajutorul unui bat de 2 metri care imi tine bratele intinse). Cred ca fac abdomenele corect, pentru ca nu am dureri de spate, nu ma grabesc si am grija la respiratie. La inceput ma durea un pic spatele pentru ca le faceam cam haotic. Ca o parere - concluzie prematura degeaba faci abdomene daca nu alergi (asa cum spunea si sincrone). Prin urmare am doua intrebari:
1. Cat de bine inlocuieste bicicleta medicala alergatul?
2. Cate serii a 12-15 (20 pentru laterali) sa fac si daca e bine sa fac luni-sambata? Acum fac cate doua serii, cum spune cei din video. Mai precizez ca pentru laterali fac cate 20 pentru fiecare parte.
Astept raspunsuri/sfaturi de la voi.
Multumesc anticipat.
Abdomenul se face in bucatarie nu la sala ! Potzi sa lucrezi la sala sute de abdomene ca nu se va accentua sau va scadea grasimea ! Muschiul intradevar lucreaza chiar daca nu se vede asta din cauza ca e acoperit de tesutul adipos. Asadar un regim alimentar nu foarte strict dar cat de cat va face abdomenu sa se vada ;)
Abdomenul se face in bucatarie nu la sala ! Poti sa lucrezi sute de abdomene asta nu va subitzia stratul de grasime si nici nu va accentua foarte mult abdomenu ! Intradevar muschiul lucreaza dar un regim alimentar nu foarte strict si cu un pic de aerobic il va face sa iasa in evidenta ! ;)
sincrone
20-02-2007, 04:11
Alergatul si inotul sunt cele mai complexe miscari..implica aproape toti muschii din corp dar asta nu e important..si bicicleta e buna insa gandeste te la partea superioara...nu o prea soliciti pe bicicleta :) oricum..e bine..decat statul de pomana...si pentru intrebarea a 2 eu zic sa faci 2 serii pana la epuizare...adica pana nu mai poti sa mai faci nici o repetare...o sa vezi in cateva luni de ce....:) bafta
frate, io lucrez abdomenu in fiecare zi; n-am probleme cu el; eu nu-l vreau mare! il vreau definit, sa se cunoasca, sa am ce arata la plaja! mai fac pauze de 1-2 zile, dar mai rar! asa e la mine! uite o smekerie: incearca-le pe toate! si cum zice ala, si cum zice alalalt! si vezi care-i bun! degeaba ceri pareri si pareri; te vei aburi si mai tare! succes!
definire
21-06-2008, 21:45
supreme, scrie alimentele care le stii pentru un abdomen definit pls
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.