PDA

View Full Version : Cateva sfaturi......

nicula viorel
07-02-2004, 17:07
Buna ziua dl.dr. DAMIAN,
Vreau sa va mai dau detalii despre mine inainte ca sa-mi puteti raspunde la intrebarea pe care v-am adresat-o inainte ( sindromul hiperkinetic)
Practic culturismul de cativa ani buni , de 5...6 ani dar temporar , adica vreau sa zic ca aproape in fiecare vara trebuia sa ma las datorita muncii.Am facut si pauza un an,etc.
Despre alimentatie nu ma pot plange ,zic eu pt. ca este destul de "consitenta " aproape zilnic consum lapte (1l...3l) oua , carne , etc. vreau sa intreb :
(1) in legatura cu laptele daca este daunator?!!!pt. ca cineva mi-a zis ca pot deveni dependent de lactoza??? este un lucru grav ??imi place f. mult laptele , pot sa mananc doar de 2 ori pe zi mancare si restul numai lapte (de la 1l ...3 sau 4)si nu am probleme .
(2) daca laptele praf este daunator in cantitati mari (cand am consum 100 gr/zi ) ,
(3) daca este daunator sa consum laptele de la vaca imediat dupa ''nastere "
4)in legatura cu sindromul hiperkinetic :am fost la medic , am primit tratament cu metroprolor (daca pronunt bine , ) fier si magneziu. Am terminat tratamentul de 6 luni cu metrop. dar trebuie sa iau mageniu o data la trei luni (50 tab.)As dori sa stiu daca pot sa incep iarasi antrenametele serios ! am inceput usor cand eram pe la jumate aproape de terminate tratamentul .
M-am simtit bine pot sa zic
5)folosirea suplimentelor nutritive poate afecta sanatatea intrun fel? ex :aminoacizii (tabletele ) suplimentele cu tot felul de substante ?
6)daca foosesc eurovita o cutie /luna si fac pauza o data la trei luni este bine? dar vitamina c in ce cantitate este buna ?eu iau tot o cutie /luna ??
Vreau sa mai precizez un singur lucru : ca mai mult ma bazez pe alimentatie decat pe suplimente .Am luat la inceput aminoacizi , si proteine dar neavand bani am inceput sa scad in masa pt . ca nu ave-am destula proteina si am inceput sa ma alimentez natural
chiar daca rezultatele sunt mai mici , eu zic ca chiar daca sunt mici , sunt bune ,adica sanatoase ,nu?
Nu am urcat pe scena , chiar daca am avut ocazia ca incepator , vreau sa practic doar pentru mine sa am un corp asa cum mi-am dorit , nimc mai mult.!!!
Cred ca v-ati saturat sa cititi acest mesaj lung si im cer scuze pt. acest lucru ca nu am fost mai concis si scurt .dar am descoprit acest site si am vrut sa descopar mai multe , sa aflu mai multe raspunsuri .
Vreau sa multumesc in primul rand dumneavoastra dl. dr. pentru ca ati avut ragazul de a citi acest mesaj si pt. sfaturile primte si in al doilea rand multumesc tuturor celor care au creat acest site !!
VIOREL

Dr.S.Damian
10-02-2004, 11:24
Nu vad de ce nu ai putea continua cu antrenamentele. Nu mi-ai spus ce fel de manifestari ai, cand au debutat si daca au cedat la medicatie.
Pana atunci sa iti raspund la celelalte intrebari:
1. laptele este cel mai bun aliment pentru om, deci nici pe departe daunator. Dependent de lactoza... asta chiar e o poanta buna :D Deci conuma fara grija.
2. Daunator nu este nici laptele praf. Singura problema ar fi ingrasarea, daca ai predispozitie si daca esti sedentar.
3. Nu cred ca ar fi vreo problema. In acea perioada este mai gras si mai bogat in proteine. Trebuie fiert.
4. Atat timp cat nu observi vreo inrautatire a starii tale in timpul sau dupa antrenament, nu cred ca ai vreun motiv sa nu te antrenezi.
5. Daca sunt adaptate la necesitati, nu.
6. Este bine si asa. Vitamina C poti sa iei atat sub forma sintetica (500-1000 mg/zi), dar mai bine ar fi sa consumi fructe.
Este foarte bine ca te bazezi in principal pe alimentatie. Suplimentele sunt doar pentru a completa o alimentatie insuficienta.