View Full Version : Antrenament trapez
GandalfTh3Grey
15-08-2008, 12:05
Salutare tuturor.
Vreau sa va intreb daca exercitiile pentru trapez pot afecta coloana intr-un fel sau altul.. avand in vedere ca ridic putin peste greutatea mea. Am 1.81 si 66 kg.
Alessandro
15-08-2008, 12:15
orice ex facut cu greutati incorect dauneaza coloanei. sa stai cu spatele drept si genunchi usor flexati (asta daca faci ex in picioare). poti sa il faci si de pe banca cu gantere. de obicei aici se utilizeaza greutati mari. dar nu e necesar sa exagerezi, poti pune mai putin si face miscarea lenta, si sa stai cateva secunde cu muschiul contractat.
GandalfTh3Grey
15-08-2008, 12:33
Multumesc pentru raspuns.
Eu cred ca execut corect exercitiul, insa dupa fiecare serie, daca ma intind pe spate pe saltea sau oriunde si ma relaxez, nu mai pot de durere.
Alessandro
15-08-2008, 12:53
inseamna ca ceva prob tot ai. si eu simteam si simt si acum asa ceva. si am discopatie lombara. nu stiu ce sa zic
GandalfTh3Grey
15-08-2008, 13:04
Pai la mine durerea nu e in zona lombara.. ci intre omoplati.
Durerea incepe cu intensitate mare.. si in circa 10 secunde imi trece.
Alessandro
15-08-2008, 13:28
aha
Uite pana unde se intinde muschiul trapez.
exact asa pateam si io .... dupa execitiile pentru spate si trapez ma durea spatele dupa antrenament de nu mai puteam. de exemplu knd ma puneam in pat culcat pe spate ma durea chiar tare... dar unu de la sala s-a uitat intr-o zi la felul in care fac exercitiile si la unele nu tineam spatele drept... de atunci am corectat executarea lor si folosesc si centura ;) acum nu ma mai doare decat foarte putin :)
GandalfTh3Grey
15-08-2008, 14:47
Multumesc tuturor.
Am sa corectez daca fac ceva gresit si sper sa fie bine pe viitor.
Bafta!
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.