PDA

View Full Version : durere spate

bardas
23-08-2008, 22:58
Salut,atunci cand lucrez la presa in momentul in care ajung la greutati mari simt dureri ale spatelui mai ales cand ma ridic.Durerile se accentueaza cand fac genuflexiuni.
Mentionez ca folosesc centura.
As vrea sa stiu daca sunt dureri ale musculaturii sau ale coloanei si care ar fi cauza acestora.
Am 17 ani si 73 de kg. Credeti ca genuflexiunile nu sunt recomandate ptr varsta mea? Ar putea influenta cresterea in inaltime?
Multumesc.

Alessandro
23-08-2008, 23:15
eu zic ca nu sunt dureri musculare ci o durere din coloana. du-te la medic repedete, sa nu ai ceva mai grav. genu nu influenteaza cresterea in inaltime, influenteaza altceva, daca faci cu greutate f mare si in plus si un pic incorect, chiar daca porti centura. cand ajungi la greutatea cea mai mare pt tine, si un pic daca faci gresit, indoi un pic spatele sau apleci prea mult trunchiiul, o sa ai prob.

Alexutzu_lover
24-08-2008, 13:15
ai facut din totdeauna cu centura ?... e foarte periculos fara

bardas
24-08-2008, 15:05
sincer sa fiu pana acum nu am mai facut genuflexiuni.Din prima zi cand am incercat sa fac am simtit dureri. Am incercat si peste 1 saptmana dar tot la fel.
Mentionez ca am dureri doar cand cresc greutatea cam la nivel mediu.
Da folosesc mereu centura.
Cred ca o sa fac o perioada cu greutati mici pana se obisnuieste spatele cu genu.

Halter
24-08-2008, 15:28
mai indicat este sa folosesti presa dar tu faci cum vrei

Alessandro
24-08-2008, 18:27
pai uite ca il doare si de la presa. la indreptari, ramat, simti ceva?

Halter
24-08-2008, 18:31
atunci sa le lase picioarele si sa faca numai flexii si extensii la aparat

bardas
25-08-2008, 21:02
indreptari nu fac,cand lucrez spatele fac ramat tractiuni la bara si helcometru.
Cred ca o sa renunt ptr o perioada la genu si fac doar flexii.

Alessandro
25-08-2008, 21:26
cred ca cel mai intelep e sa te duci la dr. multi au zis asa la inceput ca e o usoara durere, trece. nu sti ce se intampla mai incolo. eu din pacate am aflat si daca incepe sa iti placa sportu asta f mult....o sa te doara si mai tare (nu doar spatele-daca intelegi ce vreau sa zic).