PDA

View Full Version : am nevoie de un sfat

Lucifer18
27-08-2008, 18:35
Salut! Va rog frumos sa ma scuzati daca nu am postat unde trebuie , dar sunt incepator ..... sper ca ma intelegeti voi .... multumesc......

Ma numesc Florin, am 17 ani , 1,85m , 72-74 kg , si sunt cam slab :|.....as vrea sa cresc si eu in masa musculara si mam gandit asa: sami cumpar un set de gantere , haltere pana in 20 de kg (momentan) .... (vreau sa fac exercitiile aksa , sa ma simt eu mai in largul meu :D ), sami cumpar Rapid Mass 4kg ( http://www.nutriline.ro/index.php?page=shop.product_details&flypage=&product_id=673&category_id=48&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 ) Nu fac reclama la acest site dar aici am gasit eu acest produs!, si sami fac un program pentru exercitii.

Intrebarile sunt urmatoarele:
1. E bine ce fac ? Sa cumpar gantere si haltere sa fac exercitiile la mn acasa?
2. E bum acest produs Rapid Mass pentru a creste cat de cat repede in masa musculara? (repede adica 1 -2 -3luni)
3. Cum se prepara acest produs?(Una sau doua portii, din doua masuri, pe zi, dupa antrenament.) Cum adik 2 portii din doua masuri? asta nu inteleg eu .
4. Ma poate ajuta cineva cu un program pentru exercitii? pentru ca nam mai fost la sala pana acum (dar nici nu prea vreau sa ma vada toata lumea , nu ma simt eu in largul meu :"> ) Acasa ma simt cel mai bine am spatiu nu ma priveste nimeni si pot sa dau tot cei mai bun din mine in pustietatea mea ;))
5. As vrea ca exercitiile si programul pe care mil faceti ...... sa fie pentru incepatori..... adica sal inteleg ca nu cunosc toti termenii , denumeri si alte chestii la acest "sport".

Si cam atat pentru moment. Daca mai aveti nevoie de alte informatii despre mn cereti si vi le ofer. Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat si pentru ajutorul care o sal primesc ( am observat ca aveti grija de toata lumea:P )! Si inca o data va rog sa ma scuzati daca nu am postat unde trebuie si daca nu aveam voie sa pun acel link acolo. Multumesc!

cristi1850
27-08-2008, 20:25
mai bun ar fi milk egg combinat cu creatinaf l o a r si mananca de 7-8 ori pe zii si la exerciti sa pui greutate sa poti face 7-8 repetari;)

alex_cucli
27-08-2008, 23:39
mananca de la MC`donalds 3 ani jumate....sa vezi ce bine te faci :)

cristi1850
28-08-2008, 12:46
el vrea masa musculara y e s nu grasime

erik
30-08-2008, 00:04
Putin probabil sa iti faca cineva un program aici, mai ales dat fiind ca nu stii nimic despre acest sport. Ce poti face e sa te documentezi singur, exista carti despre culturism, exista reviste, site-uri, etc.
In ceea ce priveste antrenamentele, acasa nu vei putea face mare lucru, dar dupa ce te vei documenta nu o sa-ti mai fie rusine sa mergi la sala.
Rapid Mass pare in regula, dar nu vei creste in masa musculara intr-o luna, doua trei, cel putin nu semnificativ. Pentru a creste in masa musculara ai nevoie de un antrenament bine pus la punct (3-4 zile pe saptamana), facut la sala, nu acasa; trebuie sa te odihnesti destul - 8 ore pe zi - si sa ai o alimentatie adecvata (o masa la fiecare 3-4 ore, bogata in proteine si carbohidrati).
Ca sa iti faci o idee despre antrenament, acesta se imparte pe grupe musculare (pectorali, biceps, triceps, deltoizi, dorsali, picioare, abdomen). Un program pentru masa musculara cuprinde cel mai bine 4 zile de antrenament pe saptamana, de exemplu: ziua 1 - pectorali, biceps; ziua 2 - dorsali, triceps; ziua 3 - picioare; ziua 4 - deltoizi, abdomen. Pentru fiecare grupa musculara mare (pectorali, dorsali, picioare, deltoizi) e bine sa faci 2-3 exercitii a cate 9-12 serii (in total), iar pentru grupele mici (biceps, triceps) cate 6-9 serii. Exercitiile de baza dau cele mai bune rezultate, dar va trebui sa te documentezi singur in privinta asta. Deci iti ramane sa afli ce exercitii vei face - o sursa buna este site-ul bodybuilding.com, daca stii engleza. Ca idee, exercitiile pe care trebuie sa te axezi sunt cele cu greutati libere - haltere, gantere - si cele cu greutatea corpului - tractiuni, flotari la paralele.
Spor la treaba!

cristi1850
30-08-2008, 00:20
mai bine dute la sala o luna 2 sa inveti sa executi corect exercitile sa iti faca antrenoru un program de antrenament si apoi poti trage acasa de fiarey e s y e s

Lucifer18
30-08-2008, 11:53
ms mult pentru sfaturi ..... mam decis o sa ma duc la sala ..... va multumesc f f f f mult ptr timpul si sfaturile acordate.......

firredbool
18-09-2008, 16:04
cel mai bun sfat posibil este acela ca mai bine ar fi sa te duci la sala pentru ca acolo ai toate aparatele de care ai nevoie si greutati akasa nu o sa faci niciodata nimic(in primul rand ca nu ai suficiente grautati si esxista acel virus : nu fac azi fac maine si rezultatul vai zero.in privinta suplimentelor nu te lua dupa toti cu privire la suplimente pentru ca sar putewa sa nu mearga dak intelegi.ex: dak cineva ia un supliment si merge nu inseaman ca o sa mearga si la tine acelasi supliment si avand in vedere ca esti la inceput mananca cele trei mese obisnuite ale zilei mic dejun pranz si seara, si poti sa mai iei o masa dak poti nu e nici un fel de problema si referiror la exercitiile de la sala nu exista program special pentru incepatori exista doar ex de baza pe care le face toata lumea si napoi poti sa schimbi ceva dupa mai mult timp de sala sia asta numai tu sti ce trebuie sa schimbi in functie de evolutia ta de antrenament.pa.