PDA

View Full Version : Salut

burghezu
30-08-2008, 12:54
Buna ziua la toti useri,am si eu o intrebare adresata domnului doc nutritionist,si chiar si voua dar cei care nu stiu sa imi de-a un sfat mai bine sa se abtina!Am 22 de ani am legat 1 an de mers la sala,azi 1 luna ,pe urma 3 luni pauza etc,nu mi-a permis timpul aveam si munca si scoala,acum vreau sa ma apuc serios de acest sport!Am o intrebare,daca se poate sa imi faceti si mie un program alimentar pe 1 saptamana,chiar nu stiu ce pot sa mananc,ce face rau si ce bine,vrea in primu rand sa scap de stratu adipos colectat in ultimul an,am 22 ani,1.84m si 90 de kg,nu prea am masa musculara decat spatele si picioare!Va rog mult de tot fara a face misto,pentru k am vazut k se poarta pe site,as vrea sa imi spuneti si mie 1 program alimentar pe saptamana cum s-ar spune!Eu mananc de una luna numai piept de pui,peste la gratar,si iau gigant mass si amino 2700 si parca deja mi-sa luat de peste si de pui,as vrea sa stiu niste alimente cu care le-as putea inlocui!
Va multumesc mult de tot,si sper sa primesc un raspuns Corect ma baezez pe voi!

Lukian
30-08-2008, 13:37
Primul lucru ce trebuie sa face este sa te informezi pt ca lumea de aici este dispusa sa te ajute daca vi tu cu ceva gandit de tine, nu daca ne ceri sa iti "facem un program de alimentatie", asta ii poti cere unui medic nutritionist dar el iti va cere sa si platesti pt indrumari si informatii... Daca vrei sa slabesti renunta la suplimente(Gigant Mass) si alimente care contin multi carbo.

burghezu
30-08-2008, 18:50
Primul lucru ce trebuie sa face este sa te informezi pt ca lumea de aici este dispusa sa te ajute daca vi tu cu ceva gandit de tine, nu daca ne ceri sa iti "facem un program de alimentatie", asta ii poti cere unui medic nutritionist dar el iti va cere sa si platesti pt indrumari si informatii... Daca vrei sa slabesti renunta la suplimente(Gigant Mass) si alimente care contin multi carbo.
Man poate am formulat gresit,departe imi este intentia de a va "ordona" sau etc,m-ai inteles gresit,eu v-am cerut ajutorul pentru k ,chiar am nevoie de el,vroiam sa imi spuneti si mie ,o reteta sau ceva de genu,sa mai schimb alimentatia !Inainte aveam 110 kg si am ajuns la 76 cu pui si peste,dar mi-sa scarbit enorm!Ms frumos si sper ca mi-ai inteles mesajul

Lukian
30-08-2008, 20:02
Noi te ajutam cu placere daca te gandesti tu la un program il postezi aici si noi te ajutam sa il corectezi, dar nu stiu cine se va pune sa iti faca un program personalizat mai ales ca nici nu stie la ce ore poti lua masa, etc.

burghezu
31-08-2008, 09:45
Da lukian corect ai dreptate ! Luni -vineri iau mesele in urmatorul mod : Ora 5:15 - 2 albusuri de oua fierte + 2 masuri de gigant mass, ora 10:00 7 pastile amino 2700 + 400g de legume innabusite la cuptor cu sare (conopida,morcovi,ardei gras,ardei iute,cartofi) ora 14:00-jumatate de piept de pui +2 mere sau banane, ora 16:00 o gustare numai de fructe (2 mere,2 banane, + jumate de lamaie fara zahar) si ultima masa cea de 18:00-19:00 inca o portie de gigant mass + 5 amino si legume (morcovi,rosii etc) toate crude dupa fiecare masa mai iau 2 pastile de Gin-chia supliment alimentar (vitamina C 50mg,calciu 65mg, oriental ginseng (panax ginseng) 40mg etc),stiu ca este cam dezorganizat dar nu prea am ce face mai mult de atat!Mersi frumos,vreau sa stiu daca trebuie sa schimb ceva,si ce anume daca ma poti ajuta,mersi ....

Lukian
31-08-2008, 11:02
Daca obiectivul tau este sa dai jos din stratul de grasime atunci alimentatia ta nu este prea bine pusa la punct. In programul tau de alimentatie ai prea multi carbo iar nr de proteina trebuie sa fie in jur de 2g pe kg corp. De asemenea carbo sa nu fie deloc cu indice glicemic mare. De asemenea e ok sa adaugi ceva grasimi mono si polinesaturate(omega complex).
http://www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=2676

Gigant Mass(este cumva Gigant Pro Mass?) sau daca nu da-mi un link cu acest produs.

Ar fi bine sa postezi si la Antrenament care este programul tau de antrenament.

burghezu
31-08-2008, 11:46
Daca obiectivul tau este sa dai jos din stratul de grasime atunci alimentatia ta nu este prea bine pusa la punct. In programul tau de alimentatie ai prea multi carbo iar nr de proteina trebuie sa fie in jur de 2g pe kg corp. De asemenea carbo sa nu fie deloc cu indice glicemic mare. De asemenea e ok sa adaugi ceva grasimi mono si polinesaturate(omega complex).
http://www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=2676

Gigant Mass(este cumva Gigant Pro Mass?) sau daca nu da-mi un link cu acest produs.

Ar fi bine sa postezi si la Antrenament care este programul tau de antrenament.
Da este vorba de gigant pro mass

apolo
31-08-2008, 11:58
eu nu stiu de ce ne ceri sa iti facem un astfel de program de nutritie cand te poti informa singur din zecile de reviste ale diferitelor firme de suplimente proteice , care apar periodic. acolo este scris SI CE ALIMENTE SA CONSUMI , SI CE EXERCITII SA FACI , SI CE SECRETE SA APLICI . dar este chiar stresant , nu vreau sa fiu rau , sa vii aici si sa dai o dovada de lipsa de ambitie (sa nu zic lene) de a te informa . pe cine ai auzit tu sa manance mereu numai carne de pui , peste si sa bea lapte ? este logic ca nu poti trai numai cu astea . am o intrebare : TU VREI SA SLABESTI PENTRU FETE ? SAU VREI SA ACUMULEZI MASA MUSCULARA. daca vrei cumva sa slabesti , pt ca asa ti-a zis colegu "aa frate ai burta degeaba esti in rest facut " sau pt ca asa le place la fete pe strand sau unde te dezbraci tu, atunci iti recomand sa nu mai fii atat de disperat , si sa te axezi pe cat mai mult cardio si exercitii la aparate (cabluri in special) , exercitii de izolare . asta e sfatul meu , nu consider ca am dreptate totala . si sa nu ti se para ca te luam la misto , dar sincer , mai tarziu daca vei avansa in sportul asta , iti vei da seama de ce ne purtam asa . eu abia ma stapanesc sa nu plec din sala cand vad "beginneri" cum se umfla prin oglinzi si se dau mari si tari sau isi reproseaza unii altora ce au si ce nu au. in fine ... daca scopul tau este sa acumulezi masa musculara atunci nu isi are rost cererea ta . pt ca , pt masa stii cum se zice "bagi de toate cat mai mult" . ca mai apoi sa urmezi si o perioada de definire de 2-3 luni . dar pt asta e nevoie de muuulte muuulte informatii. cam asta a fost argumentarea mea. mai citeste si de la altii si apoi extragi informatii ce ti se par utile (ca citim noi , in loc sa cititi voi)

Lukian
31-08-2008, 13:01
Da este vorba de gigant pro mass
Renunta la Gigant Pro Mass pt ca nu este bun pt obiectivul tau pe care l-ai enuntat in primul post(slabire). Ai nevoie de un concentrat proteic sau un izolat proteic. Amino sunt buni.

burghezu
31-08-2008, 17:08
eu nu stiu de ce ne ceri sa iti facem un astfel de program de nutritie cand te poti informa singur din zecile de reviste ale diferitelor firme de suplimente proteice , care apar periodic. acolo este scris SI CE ALIMENTE SA CONSUMI , SI CE EXERCITII SA FACI , SI CE SECRETE SA APLICI . dar este chiar stresant , nu vreau sa fiu rau , sa vii aici si sa dai o dovada de lipsa de ambitie (sa nu zic lene) de a te informa . pe cine ai auzit tu sa manance mereu numai carne de pui , peste si sa bea lapte ? este logic ca nu poti trai numai cu astea . am o intrebare : TU VREI SA SLABESTI PENTRU FETE ? SAU VREI SA ACUMULEZI MASA MUSCULARA. daca vrei cumva sa slabesti , pt ca asa ti-a zis colegu "aa frate ai burta degeaba esti in rest facut " sau pt ca asa le place la fete pe strand sau unde te dezbraci tu, atunci iti recomand sa nu mai fii atat de disperat , si sa te axezi pe cat mai mult cardio si exercitii la aparate (cabluri in special) , exercitii de izolare . asta e sfatul meu , nu consider ca am dreptate totala . si sa nu ti se para ca te luam la misto , dar sincer , mai tarziu daca vei avansa in sportul asta , iti vei da seama de ce ne purtam asa . eu abia ma stapanesc sa nu plec din sala cand vad "beginneri" cum se umfla prin oglinzi si se dau mari si tari sau isi reproseaza unii altora ce au si ce nu au. in fine ... daca scopul tau este sa acumulezi masa musculara atunci nu isi are rost cererea ta . pt ca , pt masa stii cum se zice "bagi de toate cat mai mult" . ca mai apoi sa urmezi si o perioada de definire de 2-3 luni . dar pt asta e nevoie de muuulte muuulte informatii. cam asta a fost argumentarea mea. mai citeste si de la altii si apoi extragi informatii ce ti se par utile (ca citim noi , in loc sa cititi voi)
Apollo =)) tu chiar ma faci sa rad baiatule ,sunt beginner intradevar,dar decat sa fiu un Avansat si sa ma incordez intr-o poza si sa sufar de mine si sa uit ca si eu candva am fost Beginner e cam nasol,si apropo de "masa" ta ai amare musculara,m-am lasat de 3 ani de box si am masa musculara mai multa ca tine care te crezi avansat,si mult mai bine proportionat,in fine nu cred k esti in masura sa dai sfaturi sau sa suferi de sala!si da n'am sa tin cont de ceea ce imi spui,nu am zis k vreau doar sa slabesc,am cateva kg in plus nu zic nu,pentru k nu am avut o alimentatie ca la carte si am exagerat cu sucurile si shaorme etc.Oricum nu a fost frumos din partea ta ce ai zis " eu abia ma stapanesc sa nu plec din sala cand vad "beginneri" cum se umfla prin oglinzi" poate aia de care zici tu,da se uita in oglinzi si vad o mica satisfactie poate cu o saptamana in urma avea cu 1 cm in minus,si acum este multumit de ceea ce a realizat,nu esti in masura sa dai sfaturi si chiar te -as ruga sa nu mai dai pentru ca sunt copii de 16-17 ani care au vointa iar tu le tai elanu,in loc tu care esti atat de avansat in ale culturismului de abia se vede,sa il incurajezi sa ii zici bravo ma continua ca e bun sportu etc,mai rau parca i-ai injuraja "lasa-te frate,relaxeaza-te la mc la o umbreluta" pacat oamenii k tine nu ar trebui sa dea sfaturi! Salut

Cristian Neagu
01-09-2008, 05:01
Da lukian corect ai dreptate ! Luni -vineri iau mesele in urmatorul mod : Ora 5:15 - 2 albusuri de oua fierte + 2 masuri de gigant mass, ora 10:00 7 pastile amino 2700 + 400g de legume innabusite la cuptor cu sare (conopida,morcovi,ardei gras,ardei iute,cartofi) ora 14:00-jumatate de piept de pui +2 mere sau banane, ora 16:00 o gustare numai de fructe (2 mere,2 banane, + jumate de lamaie fara zahar) si ultima masa cea de 18:00-19:00 inca o portie de gigant mass + 5 amino si legume (morcovi,rosii etc) toate crude dupa fiecare masa mai iau 2 pastile de Gin-chia supliment alimentar (vitamina C 50mg,calciu 65mg, oriental ginseng (panax ginseng) 40mg etc),stiu ca este cam dezorganizat dar nu prea am ce face mai mult de atat!Mersi frumos,vreau sa stiu daca trebuie sa schimb ceva,si ce anume daca ma poti ajuta,mersi ....

1-trebuie sa reduci carbohiddratii, iar suplimentul tau are peste 65%, cauta ceva cu 80% proteina,pastreaza Gin-chia+amino
2-redu fructele cu continut mare de carbo-banane
3-maninca proteine mai multe, introdu Omega complex si Caju ca sursa de grasimi sanatoase(ai mare nevoie de ele)

burghezu
01-09-2008, 19:37
1-trebuie sa reduci carbohiddratii, iar suplimentul tau are peste 65%, cauta ceva cu 80% proteina,pastreaza Gin-chia+amino
2-redu fructele cu continut mare de carbo-banane
3-maninca proteine mai multe, introdu Omega complex si Caju ca sursa de grasimi sanatoase(ai mare nevoie de ele)
Multumesc mult de tot,apreciez sfatul si am sa tin cont de el,multumesc inca o data

burghezu
01-09-2008, 19:42
As mai avea o intrebare pt dvs,as vrea sa iau animal nitro,cuts sau pak, imi recomandati ceva din astea ?Va multumesc

Cristian Neagu
01-09-2008, 20:13
Pentru calitate musculara Animal Cuts.

apolo
01-09-2008, 20:57
mai nou , noi studii au aratat , ca dupa antrenament , suplimentarea cu mai mult de 20 g de proteina , este degeaba. ce este peste 20g de proteina se oxideaza in ficat .

Lukian
01-09-2008, 21:18
Nr de grame de proteina pe care un corp il poate asimila odata depinde de la individ la individ si este influentat de multi factori. Niciodata nu va putea un incepator sa asimileaze la fel de mult ca si un Mr. Olympia.

balance
02-09-2008, 12:51
mai nou , noi studii au aratat , ca dupa antrenament , suplimentarea cu mai mult de 20 g de proteina , este degeaba. ce este peste 20g de proteina se oxideaza in ficat .

ce-mi place formularea "noi studii". şi de unde 20g? eu ştiam de 30 :D

e mit, cel puţin aşa zic "cele mai noi studii" :cool:

aa, şi proteina nu se oxidează în ficat. sau aşa spun studiile noi?

Cristian Neagu
02-09-2008, 17:44
De acord cu balance.

apolo
02-09-2008, 17:54

informatiile pe care le-am postat , sunt extrase din revista CULTURISM&FITNESS, nr.6 (192) 2008 , din rubrica "Stiati ca..." realizata de Florin Uceanu . n o r o c

burghezu
02-09-2008, 21:29
Hey nu e cum zici tu,poate vrei sa zici ce este peste 20g este degeaba ceea ce nu prea cred,pentru ca daca iti lipseste ficatu ti-o distribuie,dar in fine,fiecare este liber sa creada ce vrea

Hel
02-09-2008, 22:31
Apolo cand mai vi cu un "nou studiu", incearca sa postezi si dovezile empirice aferente, si mai invata despre ficat...

Cristian Neagu
03-09-2008, 08:40
Eu la cita fiziologie si nutritie am studiat, am ajuns la concluzia ca pina si organismul meu asimileaza cant diferite in fct de anumiti factori.Daca stimulezi cresterea secretiei de testo sau de insulina asimilarea va fi si ea crescuta, daca esti pe hipocaloric low-fat , vei asimila mai putin.Nimic nu e batut in cuie, si un motor isi modifica putin parametrii in fct de factori externi.

Hel
03-09-2008, 10:10

Pai e vorba ca el vorbeste fara noima. Cand se refera la faptul ca cele 20g de proteina se oxideaza in ficat, inconstient descrie functia ficatului (tot ce trece prin ficat se oxideaza, unele alimente mai usoar, altele mai greu), iar constient considera aceasta functie, de oxidare ca fiind ceva rau/nefolositor.

botosel
04-09-2008, 00:54
Pai e vorba ca el vorbeste fara noima. Cand se refera la faptul ca cele 20g de proteina se oxideaza in ficat, inconstient descrie functia ficatului (tot ce trece prin ficat se oxideaza, unele alimente mai usoar, altele mai greu), iar constient considera aceasta functie, de oxidare ca fiind ceva rau/nefolositor.
La ce posteaza Apolo nu merita nici macar un raspuns de la dvs d-le Hel

apolo
04-09-2008, 21:30

bai desteptule poate te crezi Einstein ca prea iti dai aere mirositoare pe aci . ia daca esti asa destept contrazice-l pe Florin Uceanu . nu va mai sparcaiti pe voi aci de pomana. Nu veniti voi care latrati sa atacati ce scrie Uceanu in rubrica lui . Pt ca daca nu ar fi adevarat nu cred ca le-ar scrie . Insa normal , in ROMANIA exista PROSTIA , care este in FLOARE , si de acest lucru dati voi dovada f u c k o

Ai 1 Warn pentru limbajul folosit-dat de Cristian Neagu

Hel
04-09-2008, 21:47
bai desteptule poate te crezi Einstein ca prea iti dai aere mirositoare pe aci . ia daca esti asa destept contrazice-l pe Florin Uceanu . nu va mai sparcaiti pe voi aci de pomana. Nu veniti voi care latrati sa atacati ce scrie Uceanu in rubrica lui . Pt ca daca nu ar fi adevarat nu cred ca le-ar scrie . Insa normal , in ROMANIA exista PROSTIA , care este in FLOARE , si de acest lucru dati voi dovada f u c k o
Cum crezi ca organismul uman transforma hrana ce o ingereaza in energie? Prin ardere, consecinta arderii? Dioxid de carbon, deci oxidare.

Cristian Neagu
05-09-2008, 04:37
Studiile noi trebuie publicate si in general verificate.Uneori sursele de pe net nu spun adevarul.