View Full Version : Am si eu nevoie de sfaturi si ajutor...
D3lgados
05-09-2008, 22:55
Salut... Ma numar si eu printre multi altii care au cerut sfaturi pe acest forum...si am zis sa incerc si eu.
As vrea sa ma sfatuiti si pe mine cu un program de antrenament...am vazut ca noilor veniti li se spune sa caute pe forum sau sa prezinte un program pe care il au, si ulterior voi urmeaza sa il corectati (sau sa-l imbunatatiti). Eu o sa va spun programul dupa care fac eu. Merg la sala de o luna si vre-o doua sapt., cu o pauza de o sapt dupa prima luna.Merg cu un coleg care avea un program al lui pe care il facea, si eu fac ca el, dar bineinteles nu cu greutatile cu care face el (merge de mai mult timp).
Antrenamentul este urmatorul:
LUNI: Piept+Biceps
MARTI: Spate+Triceps
MIERCURI: Umeri+Trapez
JOI:Picioare
VINERI:Piept+Biceps
Dupa cum am citit pe site-ul topculturism eu ma incadrez in categoia ectomorfilor, am 1,75m, vre-o 67 kg, si 23 ani.
Vreau sa va mai spun ca as vrea sa am pieptul mai dezvoltat(nu prea sunt multumit de el)-->deci ma intereseaza in mod special bratele si pieptul.
De suplimente stiu ca nu trebuie sa intreb aici...atat vreau sa stiu daca e cazul sa ma gandesc la ele acum, si daca nu dupa ce timp?
Va rog sa ma ajutati...(daca este posibil as vrea sfaturi si din partea domnului doctor Neagu)...Va multumesc tuturor:)
Alessandro
05-09-2008, 22:59
deci prog, nu e bun. ai piept si biceps de 2x. si 5 zile la rand de antr. daca vrei sa te axezi piept, ar fi indicat sa il lucrezi sg. daca vresi brate mari, ar fi indicat sa lucrezi biceps+triceps (superserii, mie imi plac cel mai mult). apoi ti-a mai ramas un spate+ umeri si a 4-a zi picioare cu abdomen. tre sa iti aranjezi in asa fel zilele, sa nu se intalneasca 2 grupe asemanatoare ca stil de lucru la interval de nici o zi....adica daca lucrezi azi piept...maine sa faci triceps....sau daca bagi azi biceps maine sa faci spate...
Alessandro
05-09-2008, 23:02
sau poti lasa antr asa cum il ai acum. dar scoti vinerea si bagi pauza intre zilele de antr.
Alessandro
05-09-2008, 23:13
a...si sa iti bagi picioarele intre antr grupelor din partea superioara :D
sharky1990
05-09-2008, 23:24
ai putea sa incerci cv de genu:
piept+abd
pauza
spate+umeri
pauza
brate
picioare
pauza
vei avea practic 2 zile de pauza inainte de piept tinand cont k picioarele nu solicita musculatura trunchiului
si ink cv...8 serii grupe mici....12 serii grupe mari
D3lgados
06-09-2008, 01:17
Si ca o completare la ce v-am scris mai sus va mai intreb ce parere aveti despre programele care sunt prezentate pe topculturism.ro (cele pentru incepatori)
P.S.: Astept in continuare raspunsuri si multumesc celor ce mi-au raspuns deja:)
BogdanMM
06-09-2008, 11:42
Si ca o completare la ce v-am scris mai sus va mai intreb ce parere aveti despre programele care sunt prezentate pe topculturism.ro (cele pentru incepatori)
P.S.: Astept in continuare raspunsuri si multumesc celor ce mi-au raspuns deja:)
am incercat asa ceva acum un an... dar nu mi-a placut.. e mai mult fitness si pierzi prea mult timp pe antrenament....
BogdanMM
06-09-2008, 11:45
iar cand iti creezi un program de antrenament.. tine cont si de faptul ca sunt muschi care sunt lucrati indirect.. care la randul lor trebuie lasati sa se odihneasca, pt ca atunci cand ei sunt lucrati direct, sa fie odhiniti, si sa creasca ...
D3lgados
07-09-2008, 12:22
Multumesc Sharky si tie...Dar inclin sa raman pe programul meu (Dat fiind faptul ca m-am si obisnuit putin) si sa fac pauza dupa cum a zis si Alessandro si bineinteles sa scot vinerea...
Deci:
Luni: Piept + Biceps
Marti:Picioare
Miercuri:pauza
Joi: Spate +Triceps
Vineri: Umeri+Trapez
Sambata, Duminica:pauza
Ma intereseaza in mod special bratele si pieptul.As vrea sa imi maresc masa musculara.
Credeti ca e ok asa?
Ca o mica completare: fa Spate+Trapez si Umeri+Triceps. Acest program nu pot sa zic ca se bazeaza foarte mult pe brate dar te va ajuta sa ai progrese in masa musculara cam peste tot, cu o alimentatie buna si suficienta odihna.
D3lgados
07-09-2008, 14:15
Deci...
Luni: Piept + Biceps
Marti:Picioare
Miercuri: Pauza
Joi: Spate +Trapez
Vineri: Umeri+Triceps
Sambata, Duminica: Pauza
Sper sa fie ok asa...
D3lgados
07-09-2008, 16:10
Sin inca o chestie, vreau sa spun ca in timpul antrenamentului obosesc foarte repede(ma refer la antrenamentul pe care l-am facut pana acum). Si daca de ex la piept la primul exercitiu fac bine deja la al doilea nu prea mai am putere. Si mai e ceva fac exercitiile la piept de exemplu cu greutati mici zic eu...si daca la inceput am zis..ma sunt la inceput nu pot sa fac cu nu stiu cat deodata, dar a trecut o luna si 2 sapt si fac de exemplu Piept - Impins din culcat, cu haltera cu 20 Kg fara bara maxim si astea ajutat un pic si putine repetari. Sunt cam nemultumit.
Puteti sa ma sfatuiti ce sa fac?
Ar trebui sa iau ceva?
Multumesc.
Sunt cam 4 probleme care ar putea fi:
1. Supraantrenament
2. Carente alimentare
3. Odihna insuficienta
4. Probleme medicale(de care sa nu fi constient) - foarte putin probabil dar este o posibilitate
Poate fi 1 sau mai multe dintre acestea...
mitza_ripu88
07-09-2008, 17:50
Salut... Ma numar si eu printre multi altii care au cerut sfaturi pe acest forum...si am zis sa incerc si eu.
As vrea sa ma sfatuiti si pe mine cu un program de antrenament...am vazut ca noilor veniti li se spune sa caute pe forum sau sa prezinte un program pe care il au, si ulterior voi urmeaza sa il corectati (sau sa-l imbunatatiti). Eu o sa va spun programul dupa care fac eu. Merg la sala de o luna si vre-o doua sapt., cu o pauza de o sapt dupa prima luna.Merg cu un coleg care avea un program al lui pe care il facea, si eu fac ca el, dar bineinteles nu cu greutatile cu care face el (merge de mai mult timp).
Dupa cum am citit pe site-ul topculturism eu ma incadrez in categoia ectomorfilor, am 1,75m, vre-o 67 kg, si 23 ani.
Vreau sa va mai spun ca as vrea sa am pieptul mai dezvoltat(nu prea sunt multumit de el)-->deci ma intereseaza in mod special bratele si pieptul.
De suplimente stiu ca nu trebuie sa intreb aici...atat vreau sa stiu daca e cazul sa ma gandesc la ele acum, si daca nu dupa ce timp?
Va rog sa ma ajutati...(daca este posibil as vrea sfaturi si din partea domnului doctor Neagu)...Va multumesc tuturor:)
fa cate o grupa pe zi asa e cel mai bine......
Alessandro
07-09-2008, 18:00
Sin inca o chestie, vreau sa spun ca in timpul antrenamentului obosesc foarte repede(ma refer la antrenamentul pe care l-am facut pana acum). Si daca de ex la piept la primul exercitiu fac bine deja la al doilea nu prea mai am putere. Si mai e ceva fac exercitiile la piept de exemplu cu greutati mici zic eu...si daca la inceput am zis..ma sunt la inceput nu pot sa fac cu nu stiu cat deodata, dar a trecut o luna si 2 sapt si fac de exemplu Piept - Impins din culcat, cu haltera cu 20 Kg fara bara maxim si astea ajutat un pic si putine repetari. Sunt cam nemultumit.
Ar trebui sa iau ceva?
Multumesc.
adica faci cu bara goala sau cum?
sharky1990
07-09-2008, 18:06
nu cu bara goala...cu 20 kg fara bara...adik cate 1 disc de 10 kg...adik in total 40 kg....cel putin aja am inteles eu din cea spus el
D3lgados
07-09-2008, 21:18
adica faci cu bara goala sau cum?
Pai fac 5 serii din care prima serie cu bara goala. asa e cum zice sharky...doar ca bara nu are 20 kg deci ar veni in total 30Kg.
Alessandro
07-09-2008, 21:59
ai rabdare, o sa cresti si greutatile :)
BogdanMM
07-09-2008, 22:00
Ar trebui sa iau ceva?
Multumesc.
daca nu ai facut sport la viata ta .. sau dupa o perioada mare de sedentarism.. e normal.. sa nu poti inca.. si intr-o luna si 2 saptamani ... nu apar minuni..antreneaza-te cu cap... odihna destula, alimentatie corespunzatoare ... asteapta.. si incet, incet, o sa apara rezultatele... nimic nu se face peste noapte...
D3lgados
07-09-2008, 22:10
inca o parere va mai cer si am terminat deocamdata sa va "stresez":)
Ce parere aveti de asta? Ar ajuta in cazul meu?
http://www.pronutrition.ro/produs.aspx?pID=165&cID=116&dID=0&bID=0
Multumesc
Alessandro
07-09-2008, 22:11
e buna si creatina, dar iti tre concentrate proteice...carbohidrati...si vezi ca aici e la antr. citeste la suplimente acolo...
BogdanMM
07-09-2008, 22:12
decat creatina mai bine un complex de vitamine ... eu asa cred :)
Alessandro
07-09-2008, 22:23
sti si tu ca, creatina e creatina si vitaminele sunt vitamine. nu poti pune semnu de egalitate, sau sa le compari , fiecare cu rolul sau...
BogdanMM
07-09-2008, 22:29
in cazul lui.. decat creatina.. mai bine vitamine.. el ar lua crea` doar pt energie.. dar fara celalat suport.. de prote, carbo, alimentatie, etc.. nu isi are rostu` ..
BogdanMM
07-09-2008, 22:30
deci e strict pt cazul de fata :) .. nu in general, ci in particular :) ...
D3lgados
07-09-2008, 23:40
deci pana la urma care ar fi solutia in cazul meu? sau sa mai raman asa ceva timp? si apoi mai discutam?
Cristian Neagu
08-09-2008, 06:54
Salut ,am fost plecat la C National de culturism, am venit si citesc cit s-a scris in lipsa mea.Fiind ectomorf baietii ti-au spus sa nu faci mai mult de 3 antr/sapt, dar GRELE .La piept daca e deficitar lucrezi doar ex de baza , adik cele 3 impinsuri cu greutati f mari si rep putine.
D3lgados
13-09-2008, 23:24
Va multumesc...
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.