PDA

View Full Version : Problema lombari

florin08
07-09-2008, 19:05
Buna! Am problema de aproape un an; mai excat de cand am inceput sa fac indreptari si ramat la 90. Durerile au inceput aprox dupa 2 luni(mentionez ca nu purtam centura , dar nu foloseam greutati mari <<lultima serie cu 60 kg>>) dupa care s-au agravat , rezultatul fiind ca am facut o pauza de 1 luna.Cand am reinceput antrenamentele am renuntat la indreptari si ramat , am facut si inca fac exercitii pt intarirea lombarilor. Durerea( care dureaza mai putin de 20 sec in regiunea lombarilor ) o simt cand ma ridic, dupa ce am stat o perioada(mai mult de 2 min) cu trunchiul inclinat in fata (asemanator cu ramatul );daca ma asez pe o suprafata dreapta pt 3-5 sec simt o durere in lombari dupa care dispare si sunt ca nou.Probleme nu am deloc acum la indreptari desi nu am incercat cu mai mult de 50kg. Ramat nu mai fac deloc. Mentionez ca am 17 ani impliniti , 183cm si 75 kg.

Astept raspunsuri.
Multumesc anticipat.

Alessandro
07-09-2008, 19:10
la dr ai fost?

Alessandro
07-09-2008, 19:15
app, simptomele astea le-am avut si eu.

BogdanMM
07-09-2008, 22:54
Buna! Am problema de aproape un an; mai excat de cand am inceput sa fac indreptari si ramat la 90. Durerile au inceput aprox dupa 2 luni(mentionez ca nu purtam centura , dar nu foloseam greutati mari <<lultima serie cu 60 kg>>) dupa care s-au agravat , rezultatul fiind ca am facut o pauza de 1 luna.Cand am reinceput antrenamentele am renuntat la indreptari si ramat , am facut si inca fac exercitii pt intarirea lombarilor. Durerea( care dureaza mai putin de 20 sec in regiunea lombarilor ) o simt cand ma ridic, dupa ce am stat o perioada(mai mult de 2 min) cu trunchiul inclinat in fata (asemanator cu ramatul );daca ma asez pe o suprafata dreapta pt 3-5 sec simt o durere in lombari dupa care dispare si sunt ca nou.Probleme nu am deloc acum la indreptari desi nu am incercat cu mai mult de 50kg. Ramat nu mai fac deloc. Mentionez ca am 17 ani impliniti , 183cm si 75 kg.

Astept raspunsuri.
Multumesc anticipat.

eu zic ca nu te-ai recuperat destul ... :) .... si in viitor ia-ti centura :) .. e vitala :) ....fa streaching ..

Alexutzu_lover
07-09-2008, 22:55
si eu inainte de a purta centura tot timpu` la sala...

florin08
08-09-2008, 11:01
la dr am fost mi-a zis doar sa fac repaos pana cand nu ma mai doare. Centura o port de la accidentare ; o sa fac un RMN sa vad care e situatia.

erik
14-09-2008, 02:51
Si mie mi s-a intamplat intr-o vreme, dar se pare ca a trecut. Nu stiu daca e cazul sa te ingrijorezi, dar ar fi bine sa faci investigatii daca ai posibilitatea. Sanatate!

Cristian Neagu
15-09-2008, 03:54
Foloseste centura permanent cit esti la sala.

florin08
15-09-2008, 17:56
Am facut geno cu bara (fata si spate) + power cleans si deja nu mai simt nici o durere.

Alessandro
15-09-2008, 18:58
pai dupa ce faci ex de obicei nu te doare,,,,ca sunt muschii spatelui incordati

florin08
15-09-2008, 19:40
au trecut 5 zile deja......si sunt ok

aLx
18-09-2008, 20:43
o problema am avut si eu mai demult cu lombarii .....din cauza hiperextensiilor exagerate....cu o gantera de 20 in mana ..ma durut spatele cateva zile din cauza unei intinderi...oricum nu e de gluma cu lombarii...tinant cont k se tin in 2 mici fasii de muschii ....de atunci le fac doar cu greutatea corpului...incepusem la un moment dat sa fac cu gantera de 10 si de 16 ....incepusera sa para usoare....am incercat cu 20 totul a fost ok ...am terminat reptarile dupa care dintr-o data nu mai aveam forta in spate...si in vestiar deja nu mai puteam sa ma aplec...ma durea incredibil de rau, nu e de joaca intr-un final totul a fost in regula ...dar inainte de a ma apuca de exercitiile care solicita lombarii fac cateva minute rotiri de trunchi pentru incalzirea muschiilor si totul e ok :) nici cea mai mica durere .. :D ce conteaza cel mai mult este centura si incalzirea muschiilor...

bloc_party
25-09-2008, 12:43
florin08, cauta pe forum "durere spate+picior"(fiziolofie sportiva)+ "nsite sfaturi v-as ruga frumos"(antrenament) si acolo ai sfaturi de la hieronymus ce mi le-a dat mie si m-au ajutat.sper sa-ti fie de folos
succes!